Op datum zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul IJmker

Paul IJmker

15/04/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Met welk commando kan ik gemakkelijk op datum zoeken. Ik heb een script voor ondernemers waarin de omzetgetallen staan. In dit script wordt een factuur aangemaakt. het bedrag van de factuur wordt appart weergegeven in een BTW overzicht.
Nu wil ik het zo hebben dat wanneer ik zoek op 'van 01-01-2008 tot 01-04-2008' dat alleen de bedragen van de facturen die tussen 01-01-2008 tot 01-04-2008 zijn aangemaakt worden weergegeven in het BTW overzicht. Hoe kan ik dit het beste realiseren.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 17:35:21
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:23:00
Quote Anchor link
01-01-2008, dat is natuurlijk geen datum en kun je dus niet op zoeken. Een datum zet je in het iso-formaat yyyy-mm-dd, dus bv. 2008-01-01
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  datum BETWEEN '2008-01-01' AND '2008-04-01';
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:27:00
Quote Anchor link
Al vind ik BETWEEN niet zo'n hele nette methode. 't Is misschien makkelijker en sneller, maar een 'gewone' WHERE-clause met vergelijkingen heeft voor mij de voorkeur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  datum > '2008-01-01' AND datum < '2008-04-01';
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:31:00
Quote Anchor link
@Djemo: Leg eens uit wat er niet netjes is aan BETWEEN.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Tsja, het is misschien heel raar om te zeggen, maar ik heb op de een of andere manier zo m'n twijfels bij dat woordje. Bovendien werkt dat nog niet echt als je de begin (of eind) datum er ook bij wilt hebben. Dan kun je beter de vergelijking gebruiken met een ='je erachter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
  *
FROM
  tabelnaam
WHERE
  datum >= '2008-01-01' AND datum < '2008-04-01'

Bovenstaande query haalt alle waarden op van 1 januari 2008 tot 31 maart 2008.

Je kunt in between dan wel 2007-12-31 gebruiken i.p.v. 2008-01-01, maar mijn mening is dat nou niet bepaald een overzicht creëert.

Ieder zo z'n voorkeur, niet? Zolang het maar SQL-valid blijft ;-).
 
Frank -

Frank -

15/04/2008 16:43:00
Quote Anchor link
Between mag je vertalen naar tussen, dan is direct duidelijk wat het doet. Alle integers tussen 1 en 3, dat is nummer 2. Vrij simpel. Wil je ook 1 en 3 hebben, dan zul je dus tussen 0 en 4 moeten gaan zoeken, anders is het onmogelijk.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

15/04/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Een snel en niet-zo-kennisvol oog zal denken dat 0 en 4 ook mee moeten komen. Maar dat ligt maar net aan de hersenactiviteit van de persoon in kwestie. Ik herhaal nogmaals:
Quote:
Ieder zo z'n voorkeur, niet? Zolang het maar SQL-valid blijft ;-).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Paul IJmker

Paul IJmker

15/04/2008 19:38:00
Quote Anchor link
Het is nog niet echt gelukt. Ik ben volgens mij een beetje aan het prutsen. Wie kan me helpen. Ps ben nog maar net aan het scripten, dus als ik iets dom's heb gedaan, sorry :-)
Bovenste gedeelte stond trouwens al op dit forum.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
<?php
    function financieel($datum)
    {

        $sql = "SELECT
                    *
                FROM
                    financieel
                WHERE
                    van <= '"
.$datum."' AND tot >= '".$datum."'";
        
        if($query = mysql_query($sql))
        {

            if(mysql_num_rows($query) == 1)
            {

                return 'in range';
            }

            else
            {
                return 'niet in range';
            }
        }

        else
        {
            return mysql_error();
        }
    }

    $fac = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT * FROM financieel WHERE ID='". $_GET['id'] ."'"));
        list($dd, $dm, $dj) = explode("-", $fac->Datum);
        
        
        $ov_q = mysql_query("SELECT * FROM financieel");
        while($ov = mysql_fetch_object($ov_q)){

        
        if($ov->Soort == "bij" and $ov->BTW == "19"){
                        $in19[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }

        if($ov->Soort == "af" and $ov->BTW == "19"){
                        $uit19[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }

        if($ov->Soort == "bij" and $ov->BTW == "6"){
                        $in6[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }

        if($ov->Soort == "af" and $ov->BTW == "6"){
                        $uit6[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }

        if($ov->Soort == "bij" and $ov->BTW == "0"){
                        $in6[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }

        if($ov->Soort == "af" and $ov->BTW == "0"){
                        $uit6[$jaar] += str_replace(",", ".", $ov->Bedrag);
                }
}


        $btwb19 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='bij' AND BTW='19'"));
          $btwa19 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='af' AND BTW='19'"));
        
        $btwb6 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='bij' AND BTW='6'"));
          $btwa6 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='af' AND BTW='6'"));
        
        $btwb0 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='bij' AND BTW='0'"));
          $btwa0 = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT AVG(BTW) AS BTWAvg FROM financieel WHERE Soort='af' AND BTW='0'"));
    
        echo"<form method='post'>
                <table cellspacing='0' cellpadding='4' width='100%'>
                     <tr>
                          <td>van Datum:</td>
                          <td>"
. datumLijst("dd", "dm", "dj", $dd, $dm, $dj) ."</td>
                     </tr>
                     <tr>
                          <td>tot Datum:</td>
                          <td>"
. datumLijst("dd", "dm", "dj", $dd, $dm, $dj) ."</td>
                     </tr>
                 </table>

                &nbsp;<br>&nbsp;<br>
                <center><input type='submit' name='submit' value='Zoeken'></center>
                </form>"
;
    
    
    
    
    
            echo"<table align='center' width='550' cellpadding='4' cellspacing='0' style='border:solid 1px #000000'>
        <tr bgcolor='#EDEDED'>
            <td width='400'>Rubriek 1: Levering en/of diensten binnenland</td><td width='75'></td><td width='75'></td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>Omschrijving:</td><td width='75'>Bedrag excl.</td><td width='75'>Omzet-belasting</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>1.a Leveringen/diensten belast met 19%</td><td width='75'>"
. mkbedrag($in19[$i] - $uit19[$i]) ."</td><td width='75'>". mkbedrag(($in19[$i] * ($btwb19->BTWAvg / 100)) - ($uit19[$i] * ($btwa19->BTWAvg / 100))) ."</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>1.b Leveringen/diensten belast met 6%</td><td width='75'>"
. mkbedrag($in6[$i] - $uit6[$i]) ."</td><td width='75'>". mkbedrag(($in6[$i] * ($btwb6->BTWAvg / 100)) - ($uit6[$i] * ($btwa6->BTWAvg / 100))) ."</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>1.c Leveringen/diensten belast met overige tarieven behalve 0%:</td><td width='75'></td><td width='75'></td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>1.d Prive-gebruik</td><td width='75'>€</td><td width='75'>€</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>1.e Leveringen/diensten belast met 0% of niet bij u belast</td><td width='75'>"
. mkbedrag($in0[$i] - $uit0[$i]) ."</td><td width='75'>". mkbedrag(($in0[$i] * ($btwb0->BTWAvg / 100)) - ($uit0[$i] * ($btwa0->BTWAvg / 100))) ."</td>
        </tr>
        </table><br />"
;
        
        echo"<table align='center' width='550' cellpadding='4' cellspacing='0' style='border:solid 1px #000000'>
         <tr bgcolor='#EDEDED'>
            <td width='400'>Rubriek 2: Verleggingsregelingen: BTW naar u verlegd</td><td width='75'></td><td width='75'></td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>Omschrijving:</td><td width='75'>Bedrag excl.</td><td width='75'>Omzet-belasting</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>2.a Leveringen/diensten waarbij de heffing van omzetbelasting naar u is verlegd</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>€ 0,00</td>
        </tr>
        </table><br />"
;
        
        echo"<table align='center' width='550' cellpadding='4' cellspacing='0' style='border:solid 1px #000000'>
         <tr bgcolor='#EDEDED'>
            <td width='400'>Rubriek 3: Levering naar het buitenland</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>Omschrijving:</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>3.a Leveringen naar landen buiten de EU (uitvoer)</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>3.b Leveringen naar landen binnen de EU</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>3.c Installatie/afstandsverkopen binnen de EU</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        </table><br />"
;
        
        echo"<table align='center' width='550' cellpadding='4' cellspacing='0' style='border:solid 1px #000000'>
         <tr bgcolor='#EDEDED'>
            <td width='400'>Rubriek 4: Levering vanuit het buitenland</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>Omschrijving:</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>4.a Leveringen uit landen buiten de EU (invoer)</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>4.b Verwervingen van goederen uit landen binnen de EU</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        </table><br />"
;
        
        echo"<table align='center' width='550' cellpadding='4' cellspacing='0' style='border:solid 1px #000000'>
         <tr bgcolor='#EDEDED'>
            <td width='400'>Rubriek 5: Voorbelasting, kleineondernemersregeling, schatting en eindtotaal</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>Omschrijving:</td><td width='75'>&nbsp;</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>5.a Verschuldigde omzetbelasting</td><td width='75'>"
. mkbedrag( ($in19[$i] * ($btwb19->BTWAvg / 100)) - ($uit19[$i] * ($btwa19->BTWAvg / 100)) + ($in6[$i] * ($btwb6->BTWAvg / 100)) - ($uit6[$i] * ($btwa6->BTWAvg / 100)) + ($in0[$i] * ($btwb0->BTWAvg / 100)) - ($uit0[$i] * ($btwa0->BTWAvg / 100))) ."</td>
            <td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>5.b Voorbelasting</td><td width='75'>€</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>5.c Vermindering volgens de kleineondernemersregeling</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>5.d Schatting vorige aangifte(n)</td><td width='75'>€ 0,00</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td width='400'>5.e Schatting deze aangifte</td><td width='75'>"
. mkbedrag( ($in19[$i] * ($btwb19->BTWAvg / 100)) - ($uit19[$i] * ($btwa19->BTWAvg / 100)) + ($in6[$i] * ($btwb6->BTWAvg / 100)) - ($uit6[$i] * ($btwa6->BTWAvg / 100)) + ($in0[$i] * ($btwb0->BTWAvg / 100)) - ($uit0[$i] * ($btwa0->BTWAvg / 100))) ."</td><td width='75'>&nbsp;</td>
        </tr>
        </table><br />"
;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul IJmker
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.