paswoord veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/02/2019 10:03:22
Quote Anchor link
Hi,

Een collega kreeg een melding bij van een app van een groot bedrijf (gpdr laat geen naam toe :)) Dat zijn paswoord niet correct is, niet alle regels werden gerespecteerd. ikzelf die wel een correct paswoord gebruik krijg dus geen melding.


Indien een paswoord correct geHASHd opgeslagen is kan dat bedrijf toch niet weten of er hoofdletters of iets dergelijks in onze paswoorden zitten?


Ik vermoed dus dat de paswoorden opgeslagen zijn en niet de HASH. Wat kunnen we daar aan doen? Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?

Het betreft dus een Belgisch bedrijf met Belgische klanten!


Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 05:22:20
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/02/2019 10:17:59
Quote Anchor link
Als hij die melding kreeg bij het invoeren van het wachtwoord, is dat natuurlijk wel verklaarbaar …
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 10:27:51
Quote Anchor link
Toelichting op Ward ...

Ward bedoelt, tijdens het aanmeldingsproces waarbij je een nieuw wachtwoord kiest is een dergelijke melding normaal. Er wordt dan eerst door het systeem gekeken of het wachtwoord voldoet aan de eisen (bijv. minimaal x tekens en letters en cijfers) en pas als het daaraan voldoet wordt er een hash van gemaakt die wordt opgeslagen.

Als jouw collega die melding kreeg terwijl hij al langer is ingeschreven, dan is het inderdaad een vreemd verhaal en klopt er iets niet.
Gewijzigd op 26/02/2019 10:28:11 door Ozzie PHP
 
Jan R

Jan R

26/02/2019 11:11:26
Quote Anchor link
Nee, Het is bij het oude paswoord. dus gewoon inloggen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 11:15:02
Quote Anchor link
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond. Het hoeft dan niet per se zo te zijn dat dat niet-gehashte wachtwoord ook in de database is opgeslagen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 14:42:54
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/02/2019 11:15:02:
Het zou wel zo kunnen zijn dat op het moment dat hij inlogt, het normale (niet-gehashte) wachtwoord wordt geëvalueerd en dat dan die melding wordt getoond.

Dat snijdt natuurlijk geen hout. De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd. Dat daarbij niet aan bepaalde criteria zou zijn voldaan, dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Dit bedrijf kan ook prima afdwingen dat iemand zijn/haar login aanpast. Dit zouden ze kunnen doen door zo'n account te flaggen zodat wanneer deze persoon de eerstvolgende keer inlogt je direct een dialoog krijgt om een nieuw wachtwoord op te geven waarbij de mogelijk nieuwe criteria verplicht moeten worden toegepast.

Mijn eerste ingeving bij zo'n bericht zou een phishing e-mail/bericht zijn eigenlijk.

En nee, als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Als het bedrijf de wachtwoorden niet gehashed opslaat dan is dat nou niet bepaald een professionele partij, om niet te spreken van het feit dat er sinds kort vele strengere privacyregels gelden voor persoonlijke gegevens, met forse boetes als blijkt dat zij hun zaken niet op orde hebben. Misschien zou je daar eens een balletje over kunnen opgooien ;).
Gewijzigd op 26/02/2019 14:47:52 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 17:01:38
Quote Anchor link
>> Dat snijdt natuurlijk geen hout. ... dat heb ik nog nooit bij een login gezien eigenlijk. Dit lijkt mij ook de verkeerde plek om daar over te klagen.

Klopt, maar het betreft een Belgische website hè ;-)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/02/2019 18:53:56
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 26/02/2019 14:42:54:
De enige terugkoppeling die een login zou moeten geven is of deze al dan niet was geslaagd.

... als de wachtwoorden gehashed zijn opgeslagen kun je daaruit niet herleiden dat dit een zwak wachtwoord was.

Maar het kan wel. Bij het controleren van het wachtwoord heb je het plain-text wachtwoord in handen (voordat je het gaat hashen / met de hash gaat vergelijken), dus dan kun je er meteen eens even goed naar kijken (het is raar, maar het kan wel).

Ik kan me voorstellen dat ze ontdekt hebben dat sommige gebruikers wel heel eenvoudige wachtwoorden hebben gekozen, en dat ze dat nu met terugwerkende kracht nog even willen herstellen. Dit zou je sowieso constant kunnen doen: elke keer bij invoeren het wachtwoord bij https://haveibeenpwned.com/ controleren. Krijg je een "hit" terug, dan meteen afdwingen dat het wachtwoord gewijzigd wordt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/02/2019 19:42:26
Quote Anchor link
Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken. En de vraag is of gebruikers daar dan gehoor aan geven. De makkelijkste manier is gewoon afdwingen, op de eerder beschreven wijze: indien je niet wilt dat iemand kan kiezen, zorg er simpelweg voor dat er geen keuze is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/02/2019 20:28:27
Quote Anchor link
Dat wat Rob zegt, is ook wat ik zei.

>> Ja het kan, maar het lijkt mij een zeer vreemde gang van zaken.

Ja dat zou het dan inderdaad zijn.

>> De makkelijkste manier is gewoon afdwingen ...

Maar wellicht is dat in het verleden niet gebeurd.
 
Jan R

Jan R

27/02/2019 10:42:21
Quote Anchor link
Bedankt voor de verlichtende discussie

Jan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/02/2019 10:45:42
Quote Anchor link
you're welcome :)
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 12:22:24
Quote Anchor link
maar op welk moment kreeg hij nu de melding?

bij het inloggen, of spontaan per email?

of kort na het inloggen per mail?

--
als een site besluit om de eisen aan de passwords op te hogen, kun je maar 2 dingen doen:
1) iedereen dwingen om zijn password te wijzigen en de nieuwe eisen afdwingen (voor wie een voldoende password had, mag het gelijk blijven)

2) bij inloggen voor het hashen controleren of het aan de eisen voldoet.

De minste overlast geeft optie 2.
Maar voor optie 1 is ook wat te zeggen omdat je in elk geval iedereen eens naar zijn password laat kijken en een vaker veranderend password kan geen kwaad.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/02/2019 16:35:15
Quote Anchor link
Ik ben ook zeer benieuwd naar het precieze moment.

#2 is catering voor laksheid van gebruikers die potentieel veel meer ellende kan veroorzaken; ik zou niet uit mijn weg gaan om zoiets te programmeren waarbij de gebruiker nog steeds vrij is om deze waarschuwing te negeren

> Kunnen we dir ergens doorgeven of iets dergelijks?
Als ze een klantenservice of technische dienst hebben zou je eens kunnen vragen wat voor filosofie hierachter steekt, en of die aanpak nu echt het achterliggende probleem oplost. Hoeveel mensen die gewaarschuwd zijn hebben vervolgens daadwerkelijk hun wachtwoord aangepast? :p
 
Ivo P

Ivo P

27/02/2019 17:22:34
Quote Anchor link
Ik heb dit in actie gezien: daarbij was het na het inloggen een tussenscherm waarin de gebruiker verplicht was om een aan de eisen voldoend wachtwoord te maken.

Zo niet, kwam hij ook niet verder.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met de "u heeft uw wachtwoord al 6 maanden niet meer aangepast" wat ook wel vaker voorkomt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.