PDO inTransaction (MySQL)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

17/01/2011 00:17:15
Quote Anchor link
Hoi allen,

Is er een manier om te weten of er een transaction op een bepaald database-object open staat als je MySQL gebruikt i.s.m. PDO? Ik gebruik InnoDB, dus transactions zijn ondersteund.
Gewijzigd op 17/01/2011 10:20:35 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 21:54:12
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 10:05:22
Quote Anchor link
Je hebt de functie:
isInTransaction(), maar ik weet niet of je die precies bedoelt.
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:15:47
Quote Anchor link
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."
 

17/01/2011 10:23:55
Quote Anchor link
Jens V op 17/01/2011 10:15:47:
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."


Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).
Volgens mij ondersteund mysql dit niet echt (het is mysql he) dus misschien zelf wat maken, of overstappen op postgresql?
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:27:10
Quote Anchor link
PostgreSQL heb ik al mee gewerkt, maar het spijtige daarin is dat maar weinig hosts het hebben... Ik kom het probleem nu pas tegen (in de catch heb ik een $db->rollBack(); staan want ik gebruik 1 grote try-catch block voor alle queries.), en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Ik zou het idd wel kunnen oplossen door in die wrapper-klasse zelf een bool bij te houden die aangeeft of er een transaction open staat...


Karl Karl op 17/01/2011 10:23:55:
Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).

Ik dacht dat vanwege de exacte naam van die functie in de titel :) En van die php-links, ik wist niet of dat ook met die pdo-links gaat. -> testje: pdo.intransaction
Gewijzigd op 17/01/2011 10:29:48 door Jens V
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 13:27:31
Quote Anchor link
Quote:
en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Dependecy injection ;)
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 13:31:17
Quote Anchor link
Que? :D Voorbeeldje?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 14:22:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class IndexController extends Controller
{
    protected $db;

    // het 'injecteren' van de 'dependency', de DB verbinding in dit geval
    public function setDb(PDO $db)
    {

        $this->db = $db;
    }


    public function indexAction()
    {

        $items = $this->db->query('QUERY')->fetchAll();
        return $this->view->render('index', $items);
    }
}

?>

Gewoon een willekeurige controller.

Wanneer je nu wat toe wil voegen aan PDO doe je gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Database extends PDO
{
    // Wat extras
}

$controller = new Controller;

//eerst
$controller->setDb(new PDO);

//nu
$controller->setDb(new Database);
?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:29:07
Quote Anchor link
Dus wat ik eigenlijk nodig heb, die 'wrapper'-klasse, is niet meer dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Database extends PDO
{
    private $in_transaction = false;

    public startTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        return $this->beginTransaction();
    }

    public inTransaction()
    {

        return $this->in_transaction;
    }


    // en ook zo voor commit en rollback
}
?>


Is er een manier dat ik die startTransaction kan beginTransaction noemen? Dus effectief die functie 'overschrijven', maar binnen in toch nog de originele aanroepen?
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2011 14:42:22
Quote Anchor link
Jep, met parent.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Database extends PDO
{
    public function beginTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        
        return parent::beginTransaction();
    }
}

?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:43:40
Quote Anchor link
Super:) Zo een klasse is er dan wel snel tussen gezet:)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:08:07
Quote Anchor link
Maar hoe controleer je nu of hij klaar is met de transaction, want dat is volgens mij het belangrijkste, anders zit je na 1 keer na het beginnen van een transaction altijd vast in die transactie.
Correct me if i'm wrong
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 15:09:23
Quote Anchor link
In die commit en rollBack gewoon $this->in_transaction terug op false zetten?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 15:14:51
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:50:14
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je mag zeggen dat hij "uit" de transaction is zodra je commit uitvoert.
Dit is namelijk een status vanuit je DB, en hetgeen wat die transaction doet is eigenlijk een que opbouwen in je database, om die vervolgens uit te voeren, (als ik het goed heb).
Maar ik weet de exacte werking van RollBack niet,maar dat moet je dan wel goed onderzoeken voordat je simpelweg die veronderstelling aanneemt
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:16:19
Quote Anchor link
Zit misschien wel iets in, ja. En als ik nu de commit uitvoer en wacht op het resultaat (true of false) en dat resultaat dan aan de in_transaction geeft? Ik denk niet dat het dan nog mis kan zijn hoor?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.