pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 10:43:23
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om een singleton op te zetten nu wil de mijne alleen niet werken

de code zal ik hier onder plaatsen.
als er iemand zo vriendelijk wil zijn om er naar te kijken en als hij/zij wqat ziet mij op fouten te wijzen is het heel erg welkom

de error die ik op het moment krijg is devolgende:
Fatal error: Access to undeclared static property: test::$db in /home/wpviewer/domains/webpageviewer.com/public_html/ralph/test/classes/test.class.php on line 32

Mvg ralph
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
class test{
public $db, $table, $fields, $query;
  private $server, $database, $username, $password;
  protected static $instance ;
  
  private function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '*************';
        $this->username = '*************';
        $this->password = '*************';
        $this->debug = true;
        
        try {
            echo "er wordt verbinding gemaakt<br />";
            self::$db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
         }

          catch (PDOException $e) {
            die('Error: Database connection failed');
          }

        
        $this->fields = array();
        $this->conditions = array();
  }

//conectie
  
  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$db) {
      self::$db = new test();
    }

    
    return self::$db;
  }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 04:19:08
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:01:27
Quote Anchor link
My oh my.... een singleton EN publieke properties EN static methods. Je bent nu echt enorm aan het vloeken in de kerk! Als je iets goed fout wil doen, moet je het zo doen.

Maar goed, het probleem zit natuurlijk in het feit dat je een property probeert aan te spreken in een static method. Dat kan helemaal niet als je die methode ook echt als een static methode aanroept. in dat geval bestaat er namelijk geen instantie van de class en dus ook geen properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:02:21
Quote Anchor link
en hoe zou het dan moeten ?
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:09:12
Quote Anchor link
Geen singleton, geen static methods en geen publieke properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:09:46
Quote Anchor link
dit is mijn eerste keer oop dus dit zegt mij nog vrij weinig
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:15:32
Quote Anchor link
Wat wil je dan dat ik je geef, een compleet werkend voorbeeld? Alle drie de dingen die ik benoemde zijn slechte gewoontes in OOP.

Singleton:
- Geeft problemen met unit tests
- Is niet in overeenstemming met het '1 class, 1 functie' principe

Publieke properties:
- Zorgt ervoor dat je class niet meer de controle heeft over zijn properties en dus dat je class niet meer kan garanderen dat waardes in overeenstemming met elkaar zijn

Static methodes:
- Is in feite gewoon geen OOP, het is het inbrengen van functionele code in een class
- Geeft problemen met unit tests
Gewijzigd op 20/08/2013 11:15:47 door Erwin H
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:20:10
Quote Anchor link
hier kan ik wat mee want nu weet ik wat ik kan veranderen
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:04:21
Quote Anchor link
Dat een singleton/static methods problemen geeft met unit tests, waarom is dat zo'n groot nadeel? Ik gebruik _never_ unit tests, gaat mij om stabiliteit en snelheid?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 13:28:32
Quote Anchor link
Iedereen gebruikt unittests, al noemt niet iedereen ze zo :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= new Unit();  // Kijken of de klasse Unit het doet.
$test->bar();        // Kijken of de unit zijn bardienst doet.
?>


Dat je dit op grote schaal kunt doen met speciale klassen voor unittesting, is een ander verhaal.

Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:58:31
Quote Anchor link
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/
 
NOLot -

NOLot -

20/08/2013 14:04:33
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/


En wat nou als je zo'n epic God object maakt dat je niet eens meer weet op welke plekken hij gebruikt wordt. Dan pas je iets aan, en kun je niet alle scenario's afgaan om te kijken of alles nog steeds werkt => unit tests die elk mogelijke scenario testen. Zo kun je 99% zeker zijn dat je wijziging niks sloopt
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:08:09
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/

Soms wel. Bij een groter webproject heb je vaak tientallen klassen met honderden methoden en duizenden use cases (bijvoorbeeld allerlei grenswaarden en zeldzame uitzonderingen). Dan is het wel handig als je met één druk op de knop kunt testen of ze allemaal nog werken zoals ze horen te werken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 14:08:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 20/08/2013 13:28:32:
Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.


Het voorbeeld hier lijkt me een slecht voorbeeld.

Als je een property "gebruikt"/"nodig hebt"/"terug geeft" ben je niet statisch bezig.
De meeste andere talen (dan php) zouden die methode niet statisch noemen.

Als je echter een methode hebt waar geen enkele property wordt aangeraakt, heb je er alle belang bij om die methode als statisch te zetten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:28:09
Quote Anchor link
@Kris, uiteraard niet zoals in dat voorbeeld.

Andere talen maken inderdaad een onderscheid tussen functies en procedures, maar dat sluit niet altijd aan bij een PHP-workflow. Ik gebruik statische methoden zelf eigenlijk vooral voor zaken waarin in PHP een functie ontbreekt. In dat opzicht begrijp ik ook waarom Erwin dit een te functioneel gebruik van PHP vindt, maar voor bijvoorbeeld een validatie kun je een heel uitgebreide klasse vol (interne) methoden hebben die je toch met slechts één statische methode inzet.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 14:40:08
Quote Anchor link
nu heb ik een ander probleem mijn set functies blijven de oude waardes bezitten wat kan hiervoor een oplossing zijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 15:33:56
Quote Anchor link
Toon eens zo'n set functie (methode)

En toon eens hoe je ze gebruikt buiten de class
bv.
$mijn_object->setName('John')
Gewijzigd op 20/08/2013 15:35:44 door Kris Peeters
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 15:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
public function setTable($table){
    
    $this->table = $table;
      
  }

?>


en in index.php

hier een insert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 $db
= pdb::getDBInstance();
 $db->setTable("tblusers");

 $db->setField("user_username", "User #".time());
 $db->setField("user_password", md5(microtime()));
 $db->insert();
?>


Toevoeging op 20/08/2013 16:00:31:

nu zal ik dus eerst de variabelen leeg moeten maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.