[PDO-OOP]Record pagina script...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben nu een class aan het schrijven voor het ophalen van de gegevens uit de database voor een occasion script(Het is een pagina class script-verdeeld de resultaten over meerdere pagina's met in de url ?page=1).
In de class pgNav heb ik PDO erbij geextend(dus class pgNav exten PDO). Nu werkt de connectie en heb ik al een werkende sql voor het tellen van de aantals records, maar nu werkt er een stukje niet goed. Het is een SELECT met ORDER BY en een LIMIT voor het pakken van de uiteindelijke gegevens op de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
public function getContentArray()
{

  //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
        
  //$start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  //$query = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';

    
  $stmt = parent::prepare($query);
  $stmt->execute();
  $aContent = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
    
  return $aContent;
?>

}


Hoe kan ik dit stuk werkend krijgen? Ik krijg gewoon niks te zien als ik het print_r plaats. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd zonder resultaat. En is het verplicht om de prepare() gedeelte t edoen als je gebruik wil maken van fetchAll()?

Alvast bedankt, Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 04:17:37
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Krijg ik een error:
Fatal error: Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104. Regel 104 is de "$aContent = parent::$sth->fetchAll(); " die je ook in het bovenste gedeelte ziet staan.

Ik wil verder met programmeren, maar zit nu dus vast door dit. En dat is echt irritant als je even vast zit :(.
 
--

--

31/08/2008 22:01:00
Quote Anchor link
Quote:
Een verzoekje.
Er zijn steeds meer mensen die denken de moderator te moeten uithangen, en op posts waar ze mensen zien bumpen gaan reageren, met als resultaat nog een bump. Dit werkt behoorlijk averechts. Mijn verzoek dan ook om dit in de toekomst achter wege te laten. Bedankt voor je inzet en begrip!


Toch mag je nog steeds niet bumpen. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Maar jha, ik zit hier elke keer de pagina te refreshen :P... Is eenmalig en zal dan ook niet meer gebeuren :P. Ik vind zelf ook niks op google dat werkt :(
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = parent::$sth->fetchAll();  
  return $aContent;
?>


Let even op de op-een-na laatste regel. parent::$sth, dat stukje klopt niet. $sth is gewoon een variabele in de huidige scope, niet een static property van PDO zelf. Dus gewoon $sth->fetchAll() :)

PS: Waar staat $sth voor? De variabele-naam klinkt wat vreemd en onverwacht.
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Weet niet waarvoor het staat. Ik had het zo gevonden en wat mee zitten experimenteren. Ik ben uiteindelijk van plan als het werkt te veranderen.

edit:
Werkt ook weer niet :(:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
  $start
= ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;    
  $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
  $sth = parent::query($sql);
  $aContent = $sth->fetchAll(); /* Regel 104 */
       return $aContent;
?>

Error:
Fatal error:  Call to a member function fetchAll() on a non-object in ... on line 104


edit2:
Zal ik anders de hele script plaatsen? Maak mij niks uit of andere hem gaan gebruiken of iets dergelijks.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Dat mag. Ik denk echter dat parent::query een fout oplevert (SQL error, tabel niet gevonden, iets in die richting) en dat daarom $sth false is. Ik raad aan om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pdo
->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>

in je code te gebruiken, zodat je zeg maar standaard hetzelfde effect als 'or die(mysql_error())' hebt tenzij je er iets aan doet (try-catch statement plaatsen)
 
DDragonz

DDragonz

31/08/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Ik plaats wel even een try catch blok. Ik zal het zo posten...

edit:
Ik heb een domme fout gemaakt... Ik heb de database en de script niet op elkaar afgestemd. Even nu kijk of ie het doet.
Regelnummer: 105
Bestand: ...
Foutmelding: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'voornaam' in 'order clause'

edit2:
Ik zie dat ik nu geen error krijg, maar hij doet het nog steeds niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
public function getContentArray()
    {
       try
        {
            parent::setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
            //$iOffset = ($this->CurrentPage - 1) * $this->iRows;
          //$sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$this->iRows.' OFFSET '.$iOffset.';';
            $start = ($this->CurrentPage * $this->iRecordsPage) - $this->iRecordsPage;
            $sql = 'SELECT * FROM auto ORDER BY '.$this->CurrentColumn.' '.$this->CurrentDirection.' LIMIT '.$start.','.$this->iRecordsPage.'';
            echo $sql;
          $content = parent::query($sql);
        $aContent = $content->fetchAll();
        echo '<pre>';
            $aContent;
            echo '</pre>';
            return $aContent;
        }
        catch(PDOException $e)
        {
        echo '<pre>';
        echo 'Regelnummer: '.$e->getLine().'<br>';
        echo 'Bestand: '.$e->getFile().'<br>';
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().'<br>';
        echo '</pre>';
        }    
    }

Als ik de sql in phpmyadmin doe. Dan doet hij het.

edit3:
Ik zie nu dat je de waardes niet kan zien met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';


Maar alleen met $this->aContent[1]['merk'] bijvoorbeeld. Maar hoe komt dat dan eigenlijk?

edit4: Ik heb vandaag denk ik te lang gewerkt aan dit. Want de domme fouten die ik nu in een keer zie. Ik had dit in plaats van het laaste:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
echo '<pre>';
$this->aContent;
echo '</pre>';        

echo '<pre>';
print_r($this->aContent);
echo '</pre>';


Echt dom dus... Maar hij doet het nu :). Dankje voor alle hulp! Zal hem ook hier nog plaatsen om te zien of ik het oop concept wel een beetje door heb(dus of het wel echt oop is en niet een stukje code in oop :p)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.