Punten na de te lange tekst.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom K

Tom K

10/05/2009 11:31:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben al enige tijd aan het zoeken naar een manier om de tekst 'af te ronden' als de tekst meer dan 100% breedte heeft dan de parent div. Ik wil dit graag in een combinate met javascript en css doen. Ik heb helaas nog niks gevonden.

Het volgende is dus de bedoeling:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Een erg lange zin wat te lang is


af te ronden naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Een erg lange z...

als de tekst te lang word(groter dan 100% van de parent div).

Heeft iemand misschien een idee hoe ik dit moet doen? Een keyword voor het zoeken op google is ook goed, want ik weet niet hoe dit heet...

Alvast bedankt,

Tom
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 21:55:12
 
Hipska BE

Hipska BE

10/05/2009 11:37:00
Quote Anchor link
overflow hidden eens opzoeken
 
Mar cel

Mar cel

10/05/2009 12:58:00
Quote Anchor link
Waar niet met PHP icm met substr()?

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo strlen($text) > 15 ? substr($text, 0, 15) . '...' : $text;

?>


Output:
Hallo, ik ben e...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar cel
 
Tom K

Tom K

10/05/2009 13:10:00
Quote Anchor link
Wat ik zocht is 'ellipsis', en dit is gewoon via css te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
ul.leftmenu {
    width: 100%;
    height: auto;
    list-style-type: none;
    margin: 0;
    padding:10px;
}

ul.leftmenu li {
    word-wrap: normal;
    margin: 0;
    padding:0;
}
ul.ellipsis li a {
    margin: 0;
    padding:0;
    color: #9e9c75;
    font-weight: bold;
    text-decoration: none;
}
ul.leftmenu a:hover {
    margin: 0;
    padding:0;
    color: #9e9c75;
    font-weight: bold;
    text-decoration: underline;
}
ul.ellipsis li span {
    white-space: nowrap;
    text-overflow: ellipsis;
    -o-text-overflow: ellipsis;
    -icab-text-overflow: ellipsis;
    -khtml-text-overflow: ellipsis;
    -moz-text-overflow: ellipsis;
    -webkit-text-overflow: ellipsis;
    overflow: hidden;
    width: 180px;
    display: block;
    margin: 0;
    padding-top: 2px;
}


helaas heb ik nu een ander raar probleem, in ie7 staat de tekst veel te ver uit elkaar in ie8, ff staat het gewoon wel hoe het hoort. Ik gebruik precies de zelfde css als hierboven, en de volgende html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<ul class="leftmenu ellipsis">
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961792/walrusbaby-overleden-in-harderwijk.html"><span>Walrusbaby overleden in Harderwijk</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961756/sympathie-voor-beatrix-groeit-na-aanslag.html"><span>Sympathie voor Beatrix groeit na aanslag</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961762/ruim-250-burgerdoden-door-acties-leger-sri-lanka.html"><span>'Ruim 250 burgerdoden door acties leger Sri Lanka'</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961759/gewonden-door-turbulentie-op-vlucht-lufthansa.html"><span>Gewonden door turbulentie op vlucht Lufthansa</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961754/sp-sluit-regeren-met-pvv-uit.html"><span>SP sluit regeren met PVV uit</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961736/honderd-meter-hoge-vlammen-na-gasexplosie-moskou.html"><span>Honderd meter hoge vlammen na gasexplosie Moskou</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961738/populariteit-brown-naar-historisch-dieptepunt.html"><span>Populariteit Brown naar historisch dieptepunt</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961740/duizenden-californiers-mogen-weer-naar-huis.html"><span>Duizenden Californirs mogen weer naar huis</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961744/mexicaanse-griep-eist-derde-dode-in-vs.html"><span>Mexicaanse griep eist derde dode in VS</span></a>
    </li>
    <li>
        <a href="http://www.nu.nl/algemeen/1961725/vuurwapenbezit-aruba-loopt-uit-de-hand.html"><span>'Vuurwapenbezit Aruba loopt uit de hand'</span></a>
    </li>
</ul>


Iemand een idee?

Zo ziet het er uit in ie7:

Afbeelding
en zo ziet het eruit in ff:
Afbeelding
 

10/05/2009 13:43:00
Quote Anchor link
http://www.jide.fr/emulate-text-overflowellipsis-in-firefox-with-css


maar ik zou niet midden in een woord afbreken
 
Tom K

Tom K

10/05/2009 17:44:00
Quote Anchor link
martin schreef op 10.05.2009 13:43:
http://www.jide.fr/emulate-text-overflowellipsis-in-firefox-with-css


maar ik zou niet midden in een woord afbreken


Dat is het probleem niet, het gaat mij om de ruimte tussen de links in internet explorer 7
 
Tom K

Tom K

11/05/2009 17:44:00
Quote Anchor link
bump
 

11/05/2009 18:01:00
Quote Anchor link
geef de css dan eens...

EDIT was er al
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tom K

Tom K

12/05/2009 15:59:00
Quote Anchor link
martin schreef op 11.05.2009 18:01:
geef de css dan eens...

EDIT was er al


die staat er inderdaad al:)

iemand nog een idee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.