rijen combineren

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/01/2024 18:59:14
Anchor link
Hi

ik heb hier een code welke per speler 2 rijen van 13 velden terug geeft.
zou ik op één of ander manier slechts 1 per speler met 24 velden. naam en id zijn dus hetzelfde.
in voorbeeldcode slechts 5 velden

Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
SELECT
    s1.id,
    "W",
    concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
    sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenwit) punten_wit
FROM
    trn__spelers s1
JOIN
    trn__partijen p
    on s1.id=p.speler1
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s1.id_toernooi=57
group by
    p.speler1
UNION
SELECT
    s2.id,
    "Z",
    concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
    sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenzwart) punten_wit
FROM
    trn__spelers s2
JOIN
    trn__partijen p
    on s2.id=p.speler2
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s2.id_toernooi=57
group by
    p.speler2
ORDER BY
    naam
 
PHP hulp

PHP hulp

08/09/2024 03:24:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2024 19:37:25
Anchor link
Zoiets misschien? Heb wat hulp van ChatGPT gekregen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
SELECT
    id,
    naam,
    MAX(partijen_wit) AS partijen_wit,
    MAX(punten_wit) AS punten_wit,
    MAX(partijen_zwart) AS partijen_zwart,
    MAX(punten_zwart) AS punten_zwart
FROM (
    SELECT
        s1.id,
        concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
        sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
        sum(m.puntenwit) punten_wit,
        0 AS partijen_zwart,
        0 AS punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s1
    JOIN
        trn__partijen p
        on s1.id=p.speler1
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s1.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler1

    UNION

    SELECT
        s2.id,
        concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
        0 AS partijen_wit,
        0 AS punten_wit,
        sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_zwart,
        sum(m.puntenzwart) punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s2
    JOIN
        trn__partijen p
        on s2.id=p.speler2
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s2.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler2
) AS subquery
GROUP BY
    id, naam
ORDER BY
    naam
Gewijzigd op 30/01/2024 19:37:36 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

31/01/2024 07:52:03
Anchor link
Heb je de AVG (laten) overtreden voor slechts een codevoorbeeld? :)
https://www.security.nl/posting/827313/ChatGPT+in+strijd+met+AVG+oordeelt+Italiaanse+privacytoezichthouder

Wat er gevraagd wordt heet in het Engels ook wel 'tabulate' of 'pivot'. Je kunt tabellen of kolommen in MySQL/MariaDB pivoteren met het SO voorbeeld uit https://stackoverflow.com/questions/7674786/how-can-i-return-pivot-table-output-in-mysql

Er zijn vast ook grafische tools met query builders waarin je dit soort SQL kunt laten genereren. Moet je even zoeken op internet.
Gewijzigd op 31/01/2024 07:54:12 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

31/01/2024 08:35:44
Anchor link
Bedankt Ariën
@Ad Fundum:
1. Gelukkig zijn we niet in Italië :)
2. Draaitabel systemen gebruik ik al geruime tijd. Ook gestart met hier een vraagje te stellen want toen kende ik nog niet veel van mysql, eigenlijk niets. Ik heb lang gezocht en niet bruikbaar gevonden om rijen te combineren en aan subquery heb ik niet gedacht.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/02/2024 08:00:54
Anchor link
Nog eentje om te overwegen; je kunt ook een SELECT in een SELECT doen, waarbij die binnenste SELECT-subquery gebruik maakt van de data van de buitenste SELECT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  x.iets,
  ( SELECT iets
    FROM y
    WHERE y.id = x.id
  ) AS iets_anders
FROM x

Het voordeel van deze aanpak is dat eerst de resultaten van x worden opgehaald, en daarna gecombineerd met y. Dat scheelt vooral wanneer x meerdere JOINs bevat in de performance.
Gewijzigd op 07/02/2024 08:02:44 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2024 09:47:31
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.