rijen combineren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/01/2024 18:59:14
Quote Anchor link
Hi

ik heb hier een code welke per speler 2 rijen van 13 velden terug geeft.
zou ik op één of ander manier slechts 1 per speler met 24 velden. naam en id zijn dus hetzelfde.
in voorbeeldcode slechts 5 velden

Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
SELECT
    s1.id,
    "W",
    concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
    sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenwit) punten_wit
FROM
    trn__spelers s1
JOIN
    trn__partijen p
    on s1.id=p.speler1
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s1.id_toernooi=57
group by
    p.speler1
UNION
SELECT
    s2.id,
    "Z",
    concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
    sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenzwart) punten_wit
FROM
    trn__spelers s2
JOIN
    trn__partijen p
    on s2.id=p.speler2
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s2.id_toernooi=57
group by
    p.speler2
ORDER BY
    naam
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 13:33:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2024 19:37:25
Quote Anchor link
Zoiets misschien? Heb wat hulp van ChatGPT gekregen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
SELECT
    id,
    naam,
    MAX(partijen_wit) AS partijen_wit,
    MAX(punten_wit) AS punten_wit,
    MAX(partijen_zwart) AS partijen_zwart,
    MAX(punten_zwart) AS punten_zwart
FROM (
    SELECT
        s1.id,
        concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
        sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
        sum(m.puntenwit) punten_wit,
        0 AS partijen_zwart,
        0 AS punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s1
    JOIN
        trn__partijen p
        on s1.id=p.speler1
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s1.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler1

    UNION

    SELECT
        s2.id,
        concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
        0 AS partijen_wit,
        0 AS punten_wit,
        sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_zwart,
        sum(m.puntenzwart) punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s2
    JOIN
        trn__partijen p
        on s2.id=p.speler2
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s2.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler2
) AS subquery
GROUP BY
    id, naam
ORDER BY
    naam
Gewijzigd op 30/01/2024 19:37:36 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

31/01/2024 07:52:03
Quote Anchor link
Heb je de AVG (laten) overtreden voor slechts een codevoorbeeld? :)
https://www.security.nl/posting/827313/ChatGPT+in+strijd+met+AVG+oordeelt+Italiaanse+privacytoezichthouder

Wat er gevraagd wordt heet in het Engels ook wel 'tabulate' of 'pivot'. Je kunt tabellen of kolommen in MySQL/MariaDB pivoteren met het SO voorbeeld uit https://stackoverflow.com/questions/7674786/how-can-i-return-pivot-table-output-in-mysql

Er zijn vast ook grafische tools met query builders waarin je dit soort SQL kunt laten genereren. Moet je even zoeken op internet.
Gewijzigd op 31/01/2024 07:54:12 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

31/01/2024 08:35:44
Quote Anchor link
Bedankt Ariën
@Ad Fundum:
1. Gelukkig zijn we niet in Italië :)
2. Draaitabel systemen gebruik ik al geruime tijd. Ook gestart met hier een vraagje te stellen want toen kende ik nog niet veel van mysql, eigenlijk niets. Ik heb lang gezocht en niet bruikbaar gevonden om rijen te combineren en aan subquery heb ik niet gedacht.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/02/2024 08:00:54
Quote Anchor link
Nog eentje om te overwegen; je kunt ook een SELECT in een SELECT doen, waarbij die binnenste SELECT-subquery gebruik maakt van de data van de buitenste SELECT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  x.iets,
  ( SELECT iets
    FROM y
    WHERE y.id = x.id
  ) AS iets_anders
FROM x

Het voordeel van deze aanpak is dat eerst de resultaten van x worden opgehaald, en daarna gecombineerd met y. Dat scheelt vooral wanneer x meerdere JOINs bevat in de performance.
Gewijzigd op 07/02/2024 08:02:44 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.