waarom werkt ajax niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:12:12
Quote Anchor link
Op 1 of andere manier werkt de onderstaande ajax niet. heb het al eens een keer aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat er hier fout gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>


var code = "test";
var paginanaam = "pagina1";


$.ajax({
url: 'save-content.php',
type: 'post',
                        
data: {code:code,paginanaam:paginanaam},
datatype: 'html',
success: function(rsp){
location.reload();
alert("ajax uitgevoerd;");                                
}
});


onderstaande save-content.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$paginanaam
= trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

?>
Gewijzigd op 24/04/2024 20:39:38 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:33:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:41:15
Quote Anchor link
Waaruit blijkt dat het niet wordt ingeladen? Wat zegt de developer console van je browser?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:46:32
Quote Anchor link
hoi arien. goede vraag. in het php bestand wordt de inhoud namelijk naar een bestand geschreven. althans dat zou het moeten doen. Maar dat gebeurd niet. daarom ga ik er vanuit dat er iets is gaan in ajax. onderstaande de gehele php code. vreemde is dat alle script op een andere pagina het wel doen. geen probleem wat het probleem kan veroorzaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
?php

$paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

$myFile = "import-database.php"; // or .php  
$fh = fopen($myFile, 'w'); // or die("error");  
fwrite($fh, $code);  
fclose($fh);      


?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:48:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je real_escape_string? Denk je dat de filehandler van PHP opeens zich identificeert als een MySQLi-adapter? :-P

En wat meldt je developer console in de Netwerk-tab over je request?
Gewijzigd op 24/04/2024 20:50:43 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:56:59
Quote Anchor link
nou dat was een tip. normaal wordt er gehele html code in de variable opgeslagen etc.

Toevoeging op 24/04/2024 20:57:31:

en zonder escape_string ging dat wel eens fout. vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:58:39
Quote Anchor link
Lees eens goed wat mysqli_real_escape_string doet, en vel opnieuw een oordeel. ;-)
 
Jan R

Jan R

25/04/2024 07:04:11
Quote Anchor link
Waar kont $conn trouwens vandaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] )

Je doet een post maar controleert niet of er gePOST wordt. Je controleerd ook niet of de paginanaam wel is gePOST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(isset($_POST['code'], $_POST['paginanaam'])) {
            $paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );//ongebruikte variabele wat doet dit hier?
            $fh = fopen("import-database.php", 'w');
            fwrite($fh, $_POST['code']);  
            fclose($fh);
        }            
    }

?>
Gewijzigd op 25/04/2024 07:11:42 door Jan R
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 09:30:53
Quote Anchor link
hoi arien.

elke pagina heeft een uniek nummer. deze is opgeslagen in de variable paginanaam. vandaar deze variable.
Maar even dat terzijde. bedankt voor je code. het werkt inderdaad nu. wat ik zo vreemd vind is dat dezelfde code wel werkt op een andere plek. Zal de code daar ook vervangen door die van jou. zoal ik kan lezen zorgt real escape string voor o.a. het weghalen van onnodige karakters in de content toch? ik sla namelijk html en pho code op in de variable. is trim dan de functie die ervoor zorgt dat de alles ook wordt meegenomen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 12:26:52
Quote Anchor link
Vanuit PHP.net over de mysqli_real_escape_string() functie.

Quote:
Escapes special characters in a string for use in an SQL statement, taking into account the current charset of the connection.


Ik zie dat je niks in dit stukje code met MySQLi doet. Dus deze functie is onnodig.

Als je HTML onschadelijk wilt maken:
htmlentities of htmlspecialchars

Als je HTML wilt strippen:
strip_tags

Maar normaal doe je dat bij de uitvoer. Je wilt het niet graag gestript of vermangeld opslaan.

Als je overtollige spatie's aan het begin en/of eind van een string wilt verwijderen:
trim

Bekijk anders op php.net de String Functions.
Gewijzigd op 25/04/2024 12:40:42 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 12:52:52
Quote Anchor link
hoi arien. bedankt voor de toelichting.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2024 18:14:13
Quote Anchor link
Kleine kanttekening nog ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var code = 'test'
var paginanaam = 'pagina1'

$.ajax({
    url: 'save-content.php',
    type: 'post',
    data: { code: code, paginanaam: paginanaam },
    datatype: 'html',
    success: function (rsp) {
        location.reload() // door deze call wordt je pagina opnieuw geladen
        alert('ajax uitgevoerd') // dus dit statement heeft geen zin ;-)
    },
})
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 18:47:26
Quote Anchor link
Scherp, Jan ;-)
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 19:35:25
Quote Anchor link
jan bedsankt voor je bijdrage. Wat is er precies anders als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 20:22:07
Quote Anchor link
Wat extra commentaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.