wat gaat hier mis?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:06:09
Quote Anchor link
Hoi!
Ik ben nu een tijdje aan het klooien met een image gallery. Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen om het naar wens te maken. Ik ben een eind gekomen, alle probeersels gingen goed, maar met de gallery gaat het niet en ik zie niet wat er nu misgaat. Het lijkt allemaal goed te staan.

Slag om de arm, ik ben lang geleden webdesigner geweest maar werkte op de afdeling met programmeurs. Ik heb dus wel wat inzicht als het gaat om de code maar ben (nog) absoluut geen programmeur. Het ligt dus ongetwijfeld aan mij(n code) maar wil graag leren.

Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?
Mvg Mark

PS: PHP staat aan op de server


www.markpaulussen.com/test2
---------------------------------
php
--------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$thumbnailDir
= 'thumbnails';
$fullSizeDir = 'fullsize';
$images = array_diff(scandir($thumbnailDir), array('..', '.'));

// Sort the files by natural order and in descending order to show newest first
usort($images, function($a, $b) {
    return strnatcmp($b, $a); // Reverse order
});

foreach ($images as $image) {
    // Assuming file names are the same in both directories
    $fullImagePath = $fullSizeDir . '/' . $image;
    $thumbnailPath = $thumbnailDir . '/' . $image;
    echo '<div class="thumbnail">';
    echo '<img src="' . $thumbnailPath . '" alt="Thumbnail of ' . $image . '" onclick="openPopup(\'' . $fullImagePath . '\')" />';
    echo '</div>';
}

?>


---------------------------------
javascript
---------------------------------
function openPopup(fullImagePath) {
const popup = document.getElementById('popup');
const popupImg = document.getElementById('popup-img');
popup.style.display = 'flex'; // Use 'flex' to center the image
popupImg.src = fullImagePath;
}

function closePopup() {
const popup = document.getElementById('popup');
if (event.target === popup) {
popup.style.display = 'none';
}
}

window.onclick = closePopup;
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 21:01:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 19:17:13
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan in PHP.
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:44:13
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat? Ik gebruik Dreamweaver

Toevoeging op 18/04/2024 19:53:54:

Als ik Google op foutafhandeling PHP dan kom ik op zaken die controleren of dingen ingevuld zijn. Zoals bij een formulier maar dat bedoel je denk ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 20:37:18
Quote Anchor link
Plaats dit bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2024 21:43:52
Quote Anchor link
PHP staat niet aan zo te zien.

In de broncode staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>


Correctie: Je bestand heet index.html, maak daar eens index.php van.
Gewijzigd op 18/04/2024 21:49:12 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 21:52:35
Quote Anchor link
Scherp, SanThe. In de source-code van de browser zie ik de PHP-code gewoon staan.
Op een telefoon is het jammer dat je die source niet kan zien... :-P
Gewijzigd op 18/04/2024 21:52:49 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 08:41:33
Quote Anchor link
Als je echt antwoord wilt op je vraag "Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?" dan moet je eerst kijken naar het antwoord dat je zelf geeft:
Mark Paulussen op 18/04/2024 19:06:09:
[..] Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen [..] en ik zie niet wat er nu misgaat.

Op deze manier leren programmeren is een ontzettend lange weg, terwijl je het ook nog eens nooit helemaal onder de knie zal krijgen zo.

Ja, leren programmeren is een kwestie van doen en veel 'kilometers' maken, maar dat gaat beter op een 'verharde weg' dan door de 'blubber' van AI.
Dus kan je beter een goed leerboek erbij pakken eventueel aangevuld met tutorials, zoals deze.
Het belangrijkste verschil is dat je er zelf energie in moet steken, en niet lui kunt zijn met een of andere AI-tool. In het ene geval beklijft de intellectuele materie, in het andere geval .. niet.
Gewijzigd op 19/04/2024 08:43:26 door Ad Fundum
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 10:21:56
Quote Anchor link
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?

https://www.yeschat.ai/ru/gpts-9t557Muv9r6-Responsive-HTML5-Gallery-Visuals-That-Adapt
Ad Fundum, dit is de tool die ik heb gebruikt. Ik leer daar veel van. Trial and error op een interactieve manier, dat werkt goed voor mij. Beter dan met een boek, al gebruik ik die dan wel weer voor naslag. Lastig is dan wel dat je soms niet weet wat je niet weet. Daar is een forum als dit weer een uitkomst voor. Lui ben ik zeker niet. Jammer dat je me die geeft omdat ik anders leer dan jij. Mensen leren niet allemaal hetzelfde. Ik ben docent dus ik kan het weten, misschien heb jij die ervaring nog niet maar geloof me dat is zo.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2024 11:06:57
Quote Anchor link
Mark Paulussen op 19/04/2024 10:21:56:
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?


Op php.net, de officiële website.
https://php.net/ini_set
https://php.net/error_reporting
https://php.net/include

Elke functie kan je daar vinden.

Je zal met die code dan in ieder geval ook fouten zien, als die uit zouden zijn geschakeld. Maar dat was het probleem overigens niet. Maar het kan zeker geen kwaad om dit tijdens het ontwikkelen aan te zetten, en tijdens het 'live' gaan weer uit.

In jouw situatie werd PHP niet uitgevoerd omdat het een .html bestand was.
Gewijzigd op 19/04/2024 11:07:14 door - Ariën -
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 11:48:14
Quote Anchor link
Ariën, waar zouden die errors zichtbaar moeten zijn? Ik heb die code toegevoegd en alles online gezet maar snap niet waar die eventuele errors zichtbaar zouden moeten zijn. Of moet ik daar een lokale testomgeving voor inrichten o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 13:42:10
Quote Anchor link
Heb je de code helemaal bovenin gezet, als allereerste?

Wat betreft de opmerking over AI snap ik Ad Fundum wel. AI kan handig zijn op het moment dat je zelf al een bepaalde basiskennis hebt. AI kan je dan iets voorschotelen waarop je zelf kunt voortborduren. Op basis van reeds opgedane kennis kun je dan bepalen of datgene wat wordt voorgeschoteld bruikbaar is, maar bijvoorbeeld ook of het aan de benodigde veiligheidseisen voldoet.

Wat betreft je opmerking dat je zelf docent bent ... ik neem aan dat je dat niet bent geworden met behulp van AI, maar dat je daar een opleiding voor hebt gevolgd? Misschien iets om over na te denken ... ;-)
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 13:54:43
Quote Anchor link
Ik geef je een metafoor:
Er zijn zat mensen die het heel leuk vinden om bestaande auto's te tweaken, om te bouwen of te restaureren. Ik schat nu Ad Fundum even hoog in maar het is nu net alsof een techneut uit de autotechniek zegt tegen een tinkeraar dat hij lui is omdat hij de hts autotechniek niet heeft gevolgd. Ik heb de wens niet om php programmeur te worden maar vind het wel interessant om mee te klooien. Maargoed, hij mag me verder lui vinden hoor.

Ik ben in ieder geval blij met de hulp! Kan ik weer verder klooien en ik heb wat geleerd :-)
Super bedankt..

PS: Ja de code staat bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Responsive Image Gallery</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="gallery">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>

</div>
<div id="popup" style="display:none;" onclick="closePopup()"> <img id="popup-img" src="" alt="Large image">
<p>Image description and details here.</p>
<button onclick="window.location.href='more-info.html';">More Information</button>
</div>
<script src="script.js"></script>
</body>
</html>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 14:14:10
Quote Anchor link
Hij had je niet lui moeten noemen. Maar er zijn wel een heleboel luie programmeurs. Die zoeken ergens een script, kopiëren en plakken het, en komen dan vervolgens hier naar het forum om te roepen dat het niet werkt.

Betreffende je metafoor. Ik kan ook op YouTube een tutorial zoeken hoe ik remmen van een auto moet verwisselen. Ik kan zelfs diverse tutorials lezen gedurende een paar dagen. Noem mij maar lui! Vervolgens sta ik bij jou op de stoep, want ik heb gehoord dat jouw remmen van je auto niet heel adequaat meer functioneren. Maar geen nood, ik pak m'n kruk die ik zojuist bij de bouwmarkt heb gekocht. Ik plaats 'm onder je auto en ga vervolgens sleutelen aan je remmen. Precies zoals ik heb gezien in alle YouTube tutorials die ik heb bekeken. Zeg jij het maar ... als ik klaar ben met sleutelen, ga jij dan met een goed gevoel in je auto zitten?

Wat ik wil zeggen is dat je om te kunnen programmeren heel veel kilometers moet maken. Zelfs programmeurs die al heel veel kilometers hebben gemaakt, komen nog regelmatig dingen tegen die beter kunnen op basis van nieuw opgedane ervaring.

Code schrijven is niet een kwestie van ergens een stukje code kopiëren en ergens anders neerplakken. Programmeren is een vak. Iedereen kan een paar alinea's tekst schrijven, maar dat maakt je nog geen professioneel auteur. Velen kunnen autorijden, maar het maakt je nog geen professioneel chauffeur enz.

En natuurlijk, zolang het een beetje hobby is, is het allemaal nog niet zo heel erg. Maar ga je je code live zetten en blijkt die lek te zijn en komen er klantgegevens op straat te liggen, dan wordt het allemaal net even wat anders.

Anyhow ... lang verhaal kort. Een stukje code knippen/plakken (wat AI in feite is) heeft weinig met programmeren te maken omdat het grotere verband mist. Het kan dus zeker geen kwaad om wat boeken aan te schaffen, zodat je wat basiskennis opdoet, van waaruit je kunt voortborduren.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 19:08:51
Quote Anchor link
In principe is het kopieren van code van 'ergens' vandaan waarover je niet zelf hebt nagedacht een vorm van afkijken.
Dat is lui, en kortzichtig van zichzelf.

Maar tegelijkertijd, als het niet werkt en je wilt het verbeteren bewandel je uiteindelijk een veel langere weg, en dat is verre van lui.

Ik heb gesteld dat je om iets te leren niet lui kunt zijn met een AI-tool, dat is algemeen bedoeld.
Te meer omdat ik de vragensteller persoonlijk helemaal niet ken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.