Afmelden voor training script.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

19/04/2024 21:58:58
Quote Anchor link
Het lukt met niet een script te maken waarbij men zich kan afmelden. Ik heb twee tabellen: agenda en afmeldingen. De tabellen zien er zo uit:

AGENDA
agenda_id
agenda_datum

AFMELDINGEN
afmelding_id
agenda_id
lid_id

Ik wil dat hij alle datums laat zien, tenzij het lid zich heeft afgemeld op een bepaalde datum.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<select class="form-select" name="lesdatum_id" id="floatingSelect" aria-label="Floating label select example"><?php $sql = "SELECT * FROM afmeldingen LEFT JOIN agenda ON agenda.agenda_id = afmeldingen.agenda_id WHERE lid_id = '".$_SESSION['lid_id']."' ";

$result = $conn->query($sql);

// Check if there are any results
if ($result->num_rows > 0) {
// Output HTML options for each event
while ($row = $result->fetch_assoc()) {
echo '<option value="' . $row["agenda_id"] . '">' . $row["agenda_datum"] . '</option>';
}
}
else {
echo "No data found.";
}

?>

</select>

Gewijzigd op 19/04/2024 22:01:42 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:54:14
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 22:54:04
Quote Anchor link
Je bent hier al sinds 2012, dan moet je inmiddels toch weten dat 'Het lukt met niet' een te vage omschrijving is. ;-)

Wat lukt er niet? Wat probeer je precies te bereiken? Waar loop je tegenaan? Krijg je een foutmelding te zien?
 
Kees Mulder

Kees Mulder

20/04/2024 07:36:58
Quote Anchor link
Dat klopt inderdaad, sorry.

Wat niet lukt is om een goed overzicht te krijgen. Stel lid a heeft zich afgemeld voor datum 1 en 3. Dan wil lid b zich gaan afmelden dan zou ik het complete overzicht van alle datums willen krijgen. Alleen missen nu datum 1 en 3 omdat lid a zich daarvoor heeft afgemeld. Dus ergens klopt er iets niet, want lid b heeft zich nog nergens voor afgemeld.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2024 07:49:26
Quote Anchor link
Dan klopt je SQL-query misschien niet? Laat de SELECT eens zien?
 
Kees Mulder

Kees Mulder

20/04/2024 08:39:02
Quote Anchor link
Dit is de select

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$sql
= "SELECT * FROM agenda LEFT JOIN afmeldingen ON afmeldingen.agenda_id = agenda.agenda_id WHERE afmeldingen.agenda_id IS NULL AND lid_id = '".$row['lid_id']."' ;

?>

 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2024 10:46:20
Quote Anchor link
Als lid b de agenda en afmeldingen van lid a ziet, is de $row['lid_id'] in de conditie AND lid_id = '".$row['lid_id']."' kennelijk niet goed. Je moet het dan dus zoeken in de voorafgaande query.

Is deze ID overigens geen integer?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/04/2024 10:48:59
Quote Anchor link
Daarnaast hoort een echo "No data found buiten je <select> box.
Of zorg er gewoon voor dat je selectbox er niet is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.