SELECT laatste uurtarief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Barman V

Barman V

25/10/2006 10:49:00
Quote Anchor link
Beste lezers,

Het lijkt een erg eenvoudige query, maar ik kom er niet uit.

Zie hier een voorbeeld inhoud van de tabel "tarief".
Deze tabel is gekoppeld aan de tabel "functie" (functie.functieID = tarief.functieID)
Waarom uurtarief niet gewoon in tabel functie? => Stel dat het uurTarief voor een functie aangepast wordt, moet de historie met het oude tarief natuurlijk nog kloppen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
functieID    |    uurTarief    |    ingangsdatum
1            150.00            23-11-2004
1            155.00            18
-05-2005
2            120.00            09
-02-2004
1            175.00            19
-07-2006
3            120.00            21
-10-2006
2            135.00            12
-04-2004
?>

Graag wil ik de huidige uurtariefen selecteren, dus wil ik het volgende resultaat:

1 | 175.00 | 19-07-2006
2 | 135.00 | 12-04-2004
3 | 120,00 | 21-10-2006

Simpel gezegt: Ik wil alle uurtariefen met de laatste ingangsdatum

Ik heb verschillende query's geprobeerd, maar kom er niet uit.

Dit werkt bijvoorbeeld niet
SELECT functieID, uurTarief, MAX(ingangsdatum)
FROM tarief
GROUP BY functieID

Nu selecteert hij wel de laatste ingangsdatum, maar toont niet de juiste uurTarief.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 08:58:48
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

25/10/2006 11:46:00
Quote Anchor link
Werkt volgens mij het beste door de MAX in een sub-query te bepalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
SELECT
  a.functieID,
  a.uurTarief,
  a.ingangsdatum
FROM
  tarief a
WHERE
  a.ingangsdatum = (SELECT
                      MAX(b.ingangsdatum)
                    FROM
                      tarief b
                    WHERE
                      a.functieID = b.functieID)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen Jansen
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2006 11:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
   a.functieID,
   a.uurTarief,
   a.ingangsdatum,
   MAX(a.ingangsdatum) as nieuwste
FROM
   tarief a
GROUP BY
   a.functieID
HAVING
   a.ingangsdatum = nieuwste


En zo?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/10/2006 12:25:00
Quote Anchor link
En pas anders je tabellen even aan:

tabel_functie
id
functie

tabel_tarief
functie_id
uurtarief
datum_ingang
datum_eind

je querie wordt dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
   a.functie_id,
   a.functie,
   b.uurtarief
FROM
  functies a,
  tarief b
WHERE
  a.functie_id=b.functie_id
AND
  b.datum_einde=' '


Volgens mij is dat de beste oplossing
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 12:31:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

@Jeroen:
Helaas draait de webserver op SQL 4.0 en niet 4.1, dus kan geen subquery's aanmaken.

@Robert:
Lastig uit te leggen, maar werkt ook niet. De ingangsdatum is niet altijd gelijk aan de "nieuwste", zoals je in de HAVING neerzet. Als er meerdere ingangsdata bestaan voor een functieID, dan pakt hij gewoon de eerste ingangsdatum (want je groepeerd) en hij pakt de MAX ingangsdatum. Dit is dus niet gelijk.
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 12:39:00
Quote Anchor link
@Jeroen:
Maar je query werkt wel. Dit is precies wat ik wil hebben, maar de server ondersteunt het niet :(. Misschien zal ik het een en ander gaan voorstellen.

@Klaasjan:
Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch vind ik de einddatum overbodig. Overbodigheid lijdt dan weer tot inconsistentie. Je zit dan met 2 data te knoeien die goed op elkaar moeten aansluiten.
Ik zal er over nadenken, want het is wel een oplossing.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Even een gokje:

SELECT MAX( ingangsdatum ) AS laatste_wijziging, uurTarief
FROM tarief
GROUP BY uurTarief
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

25/10/2006 12:45:00
Quote Anchor link
Barman schreef op 25.10.2006 12:39:
@Jeroen:
.....
@Klaasjan:
Ik begrijp wat je bedoelt, maar toch vind ik de einddatum overbodig. Overbodigheid lijdt dan weer tot inconsistentie. Je zit dan met 2 data te knoeien die goed op elkaar moeten aansluiten.
Ik zal er over nadenken, want het is wel een oplossing.....


Volgens mij is dat juist de manier om historie te bewaren.
Je kunt deze nu altijd beeindigen met UPDATE bla SET datum_einde=NOW())
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2006 13:08:00
Quote Anchor link
Barman schreef op 25.10.2006 12:31:
@Robert:
Lastig uit te leggen, maar werkt ook niet. De ingangsdatum is niet altijd gelijk aan de "nieuwste", zoals je in de HAVING neerzet. Als er meerdere ingangsdata bestaan voor een functieID, dan pakt hij gewoon de eerste ingangsdatum (want je groepeerd) en hij pakt de MAX ingangsdatum. Dit is dus niet gelijk.


Ik weet niet of je het hebt getest, maar volgens mij pakt die door de group by elke keer de hoogste datum van een bepaald ID..
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.

Wat je zei over de ingangsdatum gebruik je toch gewoon de MAX ingangsdatum in je echo, tenminste als die wel de juiste gegevens selecteerd.

(nogmaals ik heb het zelf niet getest)
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Nogmaals dank.

@Jan:
Getest, maar ik moet niet op uurtarief groeperen, omdat dat juist steeds verschilt. Het moet echt per functie zijn (per functie de huidige tarieven)

@Klaasjan:
Je hebt wel gelijk. Maar ik wil niet graag met periodes werken, tenzij het gaat om aantoonbare start en einddatum (bijv. deadlines bij een project). Op deze manier moeten alle data op elkaar aansluiten, dit vind ik toch iets te riskie.
Toch lijkt mij jouw manier wel het beste en zal ik deze wel gaan toepassen, bedankt.

@Robert:
Ik had het wel getest (dit doe ik altijd).
Jij zegt:
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.

Nee, dat is het rare. Hij toont (door het groeperen) niet de hoogste prijs bij de MAX datum. Dat is het probleem. Hij toont de eerste tarief dat ie vind, met de MAX ingangsdatum.
 
Frank -

Frank -

25/10/2006 14:09:00
Quote Anchor link
@Robert:
Quote:
Ik weet niet of je het hebt getest, maar volgens mij pakt die door de group by elke keer de hoogste datum van een bepaald ID..
Als ik het goed heb (zelf niet getest) dan pakt die een id, van die ID de hoogste datum, en dan daarvan de prijs.
En dit is een grove fout van MySQL!

Met het gebruik van GROUP BY geef jij aan dat je de eigenschappen van een bepaalde groep records wilt opvragen. De datum die jij echter wilt opvragen, is geen eigenschap van deze hele groep, maar van een individueel record. Dat gaat dus niet lukken, de database hoort daar ook een foutmelding op te geven. Helaas doet MySQL een gok welke gegevens jij vandaag op het scherm wilt zien... Dat kan dus per keer verschillen. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is er een verband met de laatst aangemaakte records, de auto_increment. Het is in elk geval fout en ga hier dus nooit mee werken, het levert uiteindelijk problemen op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.