slechte webtutorials

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/07/2018 21:48:10
Quote Anchor link
Heb je dat ook wel eens. Dat je ergens een tutorial op youtube ziet en dat je denkt "wat een bagger is dit" en dat je ergens een soort van plicht voelt om er iets van te zeggen terwijl je je op hetzelfde moment realiseert dat het echt geen ene drol uithaalt omdat:
- je ofwel genegeerd wordt,
- ofwel de kritiekpunten op den duur ondergesneeuwd raken onder aanprijzingen van nietsvermoedende beginners,
- je geblokkeerd wordt door de beheerder van het kanaal en jou op hetzelfde moment neerzet als een soort van boeman die het feestje voor de rest verpest?

Hoe moet je omgaan met zoveel onredelijkheid en stupiditeit? Of valt dit onder de inleiding van het boek "Welkom op het internet"?

Afbeelding

Concreet geval (je bent gewaarschuwd): https://www.youtube.com/watch?v=PHiu0JA9eqE

Grappig verschil tussen eerste reactie in de mail:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class. I am going to block you from the channel but keep this comment here if possible for others to see.

En de uiteindelijke variant op het kanaal:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class but come out looking the opposite, and I'm not going to have this kind of bullying on my channel.

Hypocriet much?

Bully!
Afbeelding
Gewijzigd op 06/07/2018 12:00:44 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 09:26:35
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/07/2018 22:30:07
Quote Anchor link
Yep, holy shit. Net even gekeken, en ook je comment gezien. +100. Heb er ook even een reactie op achtergelaten.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/07/2018 23:50:35
Quote Anchor link
Ik heb ooit een boek doorgewerkt waar nogal wat foutjes in stonden, met name in de code.

Ik heb dit toen gemeld aan de auteur en in de volgende druk waren alle foutjes verbeterd en werd mijn naam genoemd met een "dank aan".

Het kan dus wel degelijk nut hebben.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/07/2018 00:38:09
Quote Anchor link
Het kan, ja. Maar gezien de reactie op die video heeft het geen nut. Als je kijkt wil hij gewoon kijkers hebben, en gezien wat de output is is hij zelf ook nog een beginner. Het is niet voor niets dat ik een reactie heb toegevoegd dat ik als leraar een obligatie zie om mensen dingen goed aan te leren. Ik verwacht dat ik ook een block krijg, we gaan het zien.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/07/2018 12:59:29
Quote Anchor link
Ik kan mij wel voorstellen dat ik (bij die tutorial, en mogelijk ook elders ;)) overkom als iemand die op elke slak zout legt, maar in dit geval was er niet veel voor nodig om de maker te "tilten", ik krab een klein beetje aan het hoe en het waarom en heb meteen een block :).

Hij geeft ook openlijk toe dat hij mijn reactie niet gaat lezen. Ik bedoel, dat getuigt dan toch ook van een compleet gebrek aan incasseringsvermogen en ook van ofwel een gebrek aan vertrouwen in eigen code of het ontbreken van de wil om deze te verdedigen?

In zekere zin maakt het niet uit wat voor code je klopt, als je deze maar kan motiveren. In de tutorial lijkt het mij de kunst om een balans te vinden tussen het treden in details en het uitleggen van materie. Als je complexere onderwerpen gaat behandelen, zul je ook meerdere facetten moeten uitlichten, of deze gewoon over meerdere tutorials verdelen.

Of deze reeks: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-Db3tEF6pB_1oKlnpxyQGZIa8EYmA_1K

Long story short: er wordt weliswaar netjes gebruik gemaakt van password_hash() en password_verify() maar hij vergeet de data te escapen. Met enig kunst- en vliegwerk kun je een injectie maken waarmee je met een willekeurige gebruiker in kan loggen.

Ik weet vrij zeker dat ik destijds een reactie heb gegeven waarin dat proces precies beschreven stond, maar mogelijk heeft de auteur deze reactie verwijderd. Ik vind sowieso dat reactiesysteem van youtube raar, maar als je ziet wat voor scheldkannonades daar af en toe over een weer gaan is het niet zo verwonderlijk dat een kanaalbeheerder verregaande moderatiemiddelen heeft.

Maar om nu dit soort dingen onder het tapijt te vegen terwijl iedereen de tutorial de hemel inprijst... Dan ben je toch alleen maar met jezelf bezig en interesseert het je blijkbaar niet dat je anderen op deze manier potentieel dupeert. Ik snap daar echt helemaal niets van.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/07/2018 21:22:44
Quote Anchor link
Tja.. iedereen mag filmpjes plaatsen. Het resultaat is dat 90% bagger is. De maker voelde zich duidelijk aangevallen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.