Snelste MySQL query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al een tijdje bezig met PHP & MySQL, en zet zoveel mogelijkm dingen in het WHERE-stukje van een query om de selectie zo snel mogelijk te maken.

Maar nu weet ik niet zeker OF dat wel het snelste is.

Voorbeeld:
Tabel users
id int auto_increment PRIMARY
gebruikersnaam varchar UNIQUE
wachtwoord varchar
email varchar
actief enum('0', '1') (<-- is TINYINT beter?)
ToS enum('0', '1') " "
nieuwsbrief enum('0', '1') " "
extra_informatie text

Nu heb ik de volgende query:
UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1'

Hoe maak ik die nou het snelste?

Ik heb de volgende keuzes:
1. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1'
2. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `actief`='1' AND `tos`='1' AND `nieuwsbrief`='1' AND `id`='1'
3. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `nieuwsbrief`='1' AND `tos`='1' AND `actief`='1' AND `id`='1'
4. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1' AMD `nieuwsbrief`='1' AND `tos`='1' AND `actief`='1'

Een 2de query:

UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD' (ik weet het id niet)

En de volgende keuzes:
1. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD'
2. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `actief`='1' AND `tos`='1' AND `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD'
3. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD' AND `tos`='1' AND `actief`='1'

Bij beide query's tellen de volgende regels:
id altijd anders
gebruikersnaam altijd anders
wachtwoord meestal anders
email meestal anders
actief 99/100 keer is het 1
ToS 80/100 keer is het 1
nieuwsbrief 40/100 keer is het 1
extra_informatie optioneel, meestal leeg

-Edit-
Ik denk dat de query die het minste per WHERE 'opdracht' wegstreept het snelste is OF de WHERE-query waar alleen `id`='1' instaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 12:38:03
 
Erik Rijk

Erik Rijk

04/07/2006 13:24:00
Quote Anchor link
ik denk dat het 0,00001 seconde uit maakt.
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Niet wanneer je een query hebt die 1 rij tussen de 200,000 rijen moet selecteren...

In een tabel van bijv. 5 MB kan dit ook een hele tijd schelen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
Eris -

Eris -

04/07/2006 13:35:00
Quote Anchor link
gewoon testen

daarnaast hoor je ` te vergeten / niet te gebruiken...
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 13:35:00
Quote Anchor link
5mb is niets voor een tabel
pas vanaf gb tabellen of iig 500mb+ ga je het echt goed merken
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:41:00
Quote Anchor link
@ Eris; maar zolang ik MySQL gebruik vind ik ` net zo netjes, is wat overzichtelijker.

En als ik bijv. een query gebruik als:
UPDATE user_messages SET read='1' WHERE to='{$_SESSION['login']}'

Dan loopt hij volgens mij vast zodra hij het woordje 'to' ziet.(heb ik eerder al eens gehad)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
Eris -

Eris -

04/07/2006 13:42:00
Quote Anchor link
to is een reserved geval. Die moet je dus ook niet gebruiken...
 
Bo az

Bo az

04/07/2006 13:43:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat TO een reserved word is:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/reserved-words.html

Die hoor je dus uberhaupt niet te gebruiken.
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:45:00
Quote Anchor link
@ Wes; een 'groot'/'zwaar' script met veel query's erin(bijv. persoonlijke statistieken of een profiel) kan het behoorlijk lang duren om alle query's uit te voeren.

En om op mijn eigen server te testen heeft ook geen zin, die word continue gebruikt...

Hits per Hour: AVG; 24758 MAX; 57446 Dat is per minuut AVG: 412 MAX: 957 -> per seconde: AVG: 6.87 MAX: 15.96
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 14:14:00
Quote Anchor link
@zerodead

ik snap wel wat je bedoeld maar dat was je vraag niet :)

Heb zelf ook

klanten
adsl
adsl_invoice
tarieven
data
email

en dan nog 5 databases, waar ik in 1 query een overzicht van moet krijgen á 5000 stuks, duurd een goede 0,2 seconden , dankzij mn indeling . tkan wel snel maar je moet wel een beetje van de hoed en de rand weten
 
Snotty

snotty

04/07/2006 14:44:00
Quote Anchor link
Als je echt de snelste query wilt, kan je het steeds testen met een functie zoals microtime(). Waarmee je de page-generation-time kan berekenen. Dan kan je de laagste tijd nemen.
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 14:46:00
Quote Anchor link
slaat nergens op, das leuk voor je output, maar je databasemodel kan je daar niet doorheen gooien
 
Snotty

snotty

04/07/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Dat veranderd uiteraard niets aan je databasemodel maar je kan daarmee toch wel weten wat de snelste QUERY is (en dus niet het snelste databasemodel)?
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 15:26:00
Quote Anchor link
je snelheid ligt meer aan je databasemodel en opmaak dan je query op een zeker punt
 
Snotty

snotty

04/07/2006 15:38:00
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik, maar ik dacht dat hij in zijn topicstart vroeg naar de snelste query. Vandaar dat ik die oplossing geef :).
 
Frank -

Frank -

04/07/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Quote:
@ Eris; maar zolang ik MySQL gebruik vind ik ` net zo netjes, is wat overzichtelijker.
Er is helemaal niets 'netjes' te vinden aan slecht SQL-gebruik. Je leert verkeerde dingen aan, zoals het gebruik van gereserveerde woorden voor tabel- en kolomnamen.

Beschouw die smerige backtics als een stuk afval, dat wil je echt niet in je SQL hebben.

Netje SQL schrijven kun je alsvolgt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
UPDATE
  users
SET
  wachtwoord = 'PHPhulp'
WHERE
  id = 1

Op deze manier springen de tabel- en kolomnamen er ook uit. De waarde 1 is een integer, deze hoort dus eigenlijk niet tussen quotes te staan.

Verder wordt de snelheid van een query voor een belangrijk deel bepaald door de gebruikte indexen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.