Tabel snel ontdubbelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Richard veldman

richard veldman

01/04/2023 09:54:58
Quote Anchor link
Ik heb een database die vanaf verschillende kanten door dezelfde data wordt gevoed.
Dit heeft er mee te maken dat alles door kan draaien als 1 bron uitvalt.
Ik update vanuit de verschillende bronnen met ODBC.
Dan krijgt je dus elke melding meerdere keren in de database.
De meldingen gaan per (ongeveer) 20 per minuut in de database.
In de ODBC heb ik het volgende als Initial Statement het volgende ingevuld om te ontdubbelen:

DELETE t1 FROM tabel1 t1
INNER JOIN tabel2 t2
WHERE
t1.id < t2.id AND
t1.veld1 = t2.veld1 AND
t1.veld2 = t2.veld2;

Dat doet zijn werk prima.
Van alles wat dubbel is bewaart hij de nieuwste (aan de hand van de id).
Maar dit zijn zoveel vergelijkingen elke keer dat hij daar elke keer 7 seconden mee bezig is.
Het is natuurlijk onzin dat hij elke keer weer volledig de hele tabel door gaat terwijl als je de laatste 100 nieuwe records zou pakken het ook goed gaat (de andere, oudere records zijn al een keer ontdubbelt).
Maar hoe voeg je hier een LIMIT of MAX toe?
Daarbij wil ik niet maximaal een bepaald aantal records wissen maar een maximaal aantal records doorzoeken.
Wie weet hoe dit werkt?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 23:20:41
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/04/2023 13:59:20
Quote Anchor link
In plaats van records met nieuwe data toe te voegen en vervolgens records met oude data te wissen, zou je met INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE bestaande records kunnen wijzigen met de nieuwe data.

En als een record niet bestaat wordt een nieuw record toegevoegd.

https://www.plus2net.com/sql_tutorial/sql_update-on-duplicate-key.php
 
Richard veldman

richard veldman

02/04/2023 15:31:32
Quote Anchor link
Dank voor je reactie.
De applicatie die de records toevoegt, daar heb ik geen invloed op.
Er draaien nu twee van deze applicaties (om meer zekerheid te hebben) en die geven dezelfde data in dezelfde database en tabel. Alleen de id verschil dan dus. Vandaar dat ik extern moet gaan ontdubbelen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

02/04/2023 21:27:46
Quote Anchor link
Ik geloof dat het correcte antwoord van Adoptive Solution niet helemaal over is gekomen.
Overigens gaan we er maar van uit dat je de database MySQL gebruikt, omdat dit de meest voorkomende is.
Wanneer je een andere gebruikt (MariaDB, PostgreSQL, mssql, etc.) laat het ons weten.

In jouw werkende voorbeeld controleer je op 't1.veld1 = t2.veld1 AND t1.veld2 = t2.veld2'. Je wilt dat deze aan elkaar gelijk zijn omdat ze maar één keer voor mogen komen in de tabel. Een database kan automatisch voorkomen dat er dubbele gegevens worden ingevoerd met een UNIQUE index:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
CREATE UNIQUE INDEX index_name ON tabel1 (veld1, veld2);


Vervolgens kan de database er voor zorgen dat, wanneer je deze gegevens probeert dubbel op te slaan, de overige gegevens uit de rij worden bijgewerkt, maar NIET de dubbele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel1 (veld1, veld2) VALUES (..., ...)
  ON DUPLICATE KEY UPDATE id = id;


Als je de INSERT-query echt niet kunt (laten) aanpassen, dan wordt het ingewikkelder.
Je kunt een BEFORE INSERT TRIGGER aanmaken, die de functionaliteit van ON DUPLICATE KEY UPDATE nadoet.
Kijk hier naar: https://www.mysqltutorial.org/mysql-triggers/mysql-before-insert-trigger .
Er staat een voorbeeld onder 'Creating BEFORE INSERT trigger example' dat redelijk eenvoudig is aan te passen.
Gewijzigd op 02/04/2023 21:28:59 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.