XML probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 12:54:47
Quote Anchor link
Beste PHPhulp leden,

Ik laad met de volgende script producten uit een XML feed.
Alles laad hij nu prima maar het is een grote lijst.
Nu is mijn vraag hoe je maakt dat hij een maximaal aantal producten mag laden?

Thanks

$xml = simpleXML_load_file($urlproducten);
foreach ($xml->product as $xml){
echo '<table>';
echo '<tr>';
echo '<td><img style="width:250px; height:250px; border:none; display:block;" src="'.$xml->images->image.'"><br />'; //image
echo '<h2>'.$xml->name.'</h2><br />'; //titel
echo ''.$xml->price.'<br />'; //prijs
echo '<br />';
echo '<a href="'.$xml->URL.'">In winkelwagen</a></td>'; //link
echo '</tr>';
echo'</table>';
}
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 08:04:57
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:07:27
Quote Anchor link
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:17:37
Quote Anchor link
Kris Peeters op 15/01/2013 13:07:27:
Je kan niet vermijden dat de volledige file wordt geladen.
Al is het maar dat de parser het onderste lijntje nodig heeft om de laatste tag te sluiten.

Wat je wel kan doen, is je foreach onderbreken.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$xml
= simpleXML_load_file($urlproducten);
$i=0;
foreach ($xml->product as $xml){
  if ($i++ > 100) {
    break;
  }

  echo '<table>';
...

?>





Werkt super! bedankt voor je reactie
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 13:18:17
Quote Anchor link
Je kan wel een deel van een xml file inlezen, maar dan zal je aan de slag moeten met de basis file i/o functies. Wat meer werk, maar zeker niet onmogelijk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:21:51
Quote Anchor link
Ja, inderdaad; laat dit een nuancering zijn op mijn nee.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 13:34:20
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp doe je nu een break na 100?
Is het ook mogelijk dat er na die break van 100 een url komt met "volgende producten" en dat hij dan dus de volgende 100 laad? of kan dat niet
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/01/2013 13:45:45
Quote Anchor link
Ja, dat is allemaal mogelijk,
maar dan begint het wel wat uitgebreider te worden.

Dan moet je zoeken op "Pagination".
Kijk bv. wat men op die vraag geantwoord heeft op deze site
http://www.phphulp.nl/zoeken/pagination/

Je zou tot zoiets kunnen komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$start
= isset($_GET['start']) ? (int) $_GET['start'] : 0;
$length = 20; // aantal per pagina
$i=0;
foreach(...) {
  if ($i < $start) {
    continue;
  }

  if ($i >= $start + $length) {
    break;
  }
  ...

  echo '<table>...'
  ...
  $i++;
}

?>
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 14:04:41
Quote Anchor link
Dan begint overigens wel de vraag te komen of je niet echt beter kan gaan kijken naar he custom uitlezen van zo'n xml bestand, of misschien in een database stoppen. Hoe groot is het en hoe vaak wordt het ingelezen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 14:48:10
Quote Anchor link
Het word nu elke keer als de pagina geladen word ingelezen als ze naar producten gaan of iets dergelijks.
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:08:11
Quote Anchor link
En hoe vaak verandert de inhoud van die file? Download je die regelmatig, of is het vrij statisch?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:15:26
Quote Anchor link
Over het algemeen vrij statisch
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:23:00
Quote Anchor link
Waarom laat je het dan in een xml bestand staan? Dat is prima over data over te sturen van het ene systeem naar het andere, maar is niet echt een database. Veel beter om die data dan uit te lezen en in een echte database te stoppen.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:33:44
Quote Anchor link
Ik heb daar naar gekeken maar wist niet hoe ik deze producten eruit kon opslaan in een database . dat zou zowieso beter zijn voor de snelheid
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 16:40:20
Quote Anchor link
Als je het uit kan lezen om het op je pagina te tonen, kan je het toch uitlezen om in je database te stoppen?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

15/01/2013 16:49:46
Quote Anchor link
Het is mij niet gelukt helaas
 
Erwin H

Erwin H

15/01/2013 17:09:52
Quote Anchor link
Als je zou zeggen wat je niet is gelukt zouden we je kunnen helpen, maar met eenregelige 'het lukt me niet's wordt het lastig.
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 14:56:36
Quote Anchor link
include '/include/config.php';


$xmldata = $url;
$open = fopen($xmldata, 'r');
$content = stream_get_contents($open);
fclose($open);
$xml = new SimpleXMLElement($content);

foreach ($xml->product as $xml)

{
$naam = $xml->name;
$image = $xml->images->image;
$link = $xml->URL;
$prijs = $xml->price;

mysql_query("INSERT INTO producten (name)
VALUES ('$naam')");
};


Ik heb dit geprobeerd maar de database vult de velden met "0".
Wat doe ik fout?
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:18:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
foreach ($xml->product as $xml)
?>

Hier geef je dus het eerste element uit de $xml->product array de naam $xml.... dat is natuurlijk niet zo slim. Hoe moet php nu weten dat $xml en $xml niet hetzelfde zijn?
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:23:07
Quote Anchor link
ik heb dit veranderd maar nog steeds hetzelfde probleem
 
Erwin H

Erwin H

21/01/2013 15:38:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu dan (foreach loop alleen)
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

21/01/2013 15:45:55
Quote Anchor link
Ik ben erachter waarom hij 0 gaf in de database ik was varchar vergeten had int gedaan dus dat werkt dan natuurlijk niet. Maar nu blijft het veld helemaal leeg. En ja heb alleen foreach
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.