youtube toevoeg script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arco

Arco

17/12/2007 12:18:00
Quote Anchor link
http://theme5.mygb.nl

als je een youtube filmpje op de site wilt neerzetten dan verandert een script hem naar hoe maak je zo'n php script? en als je iets verkeerds invuld dan voegt hij geen filmpje toe...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arco
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 11:14:25
 
Mr Bob

Mr Bob

17/12/2007 13:22:00
Quote Anchor link
Bedoel je dat je wil weten hoe het werkt om een youtube filmpje op je site neer te zetten doormiddel van ?
 
Arco

Arco

17/12/2007 13:58:00
Quote Anchor link
nee, dat werkt al... maar hoe je van een link aleen de id overhoud zegmaar.....

probeer maar eens op die gastenboek een youtbe filmpje toe te voegen dan zie je het zelf wel
 
Wouter K

Wouter K

17/12/2007 14:01:00
Quote Anchor link
zie script lib voor een vraag te stellen !

er zijn genoeg youtube uploaders hier,

mvg
 
Vincent

Vincent

17/12/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Wouter.. omfg
 
Johan

Johan

17/12/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Euh...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

$hLink
= "www.youtube.com/watch?v=33898307398";

$hLinkExpl = explode("=", $hLink);

$hLinkId = $hLinkExpl[1];

?>


Zo.. nou heb je alleen de ID (33898307398)... Het zal vast makkelijker kunnen met preg/ereg weetikveel functies, maar dit was het eerst dat in me opkwam :)
 
Arco

Arco

17/12/2007 14:21:00
Quote Anchor link
oke thanks:) zal ff wat probeeren:)
 
Arco

Arco

17/12/2007 14:33:00
Quote Anchor link
helaas krijg het niet werkend:(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/12/2007 14:37:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de code die youtube geeft om een filmpje te plaatsen. Daar zie je op een gegeven moment een link naar de source van het filmpje in staan in het volgende formaat:

http://www.youtube.com/v/<;videocode>

Om een filmpje te plaatsen haal je dus de code met behulp van een regex uit de link tussen de tags en plaats je deze in youtube's code om een filmpje te tonen.

Zoek hier eens op het forum, want dit onderwerp is al vaker voorbij gekomen. Verder zou je ook eens naar verschillende ubb parsers kunnen kijken om te zien hoe dat werkt met die regex...
 
Arco

Arco

17/12/2007 14:44:00
Quote Anchor link
ik heb dat al op mijn site werkend.... de ubb parser maar het punt is dan dat je de youtube code moet kopieeren. en ik wil gewoon de link kopieeren. en dat ie gewoon toevoegd... net zoals die gratis gastenboek hierboven... zo iets moet ik hebben laten tonen is geen probleem... maar plaatsen daar gaat het me nu om
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

17/12/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Johan schreef op 17.12.2007 14:03:
Euh...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

$hLink
= "www.youtube.com/watch?v=33898307398";

$hLinkExpl = explode("=", $hLink);

$hLinkId = $hLinkExpl[1];

?>


Zo.. nou heb je alleen de ID (33898307398)... Het zal vast makkelijker kunnen met preg/ereg weetikveel functies, maar dit was het eerst dat in me opkwam :)


je bedoelt ws $hLinkExpl[0] of niet? En ik zou werken met explode(v=), dan weet je zeker dat die gepakt wordt en niet een andere.
 
Wouter K

Wouter K

17/12/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Sorry , vincent beide onzinnig ,

Maar dit is een soort script dat je zoekt
 

17/12/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Je bent niet de eerste die dit zoekt. Zo kan je hier lezen hoe je het doet voor phpbb3. Hier voor vBulletin, hier voor IP.Board, hier voor SMF, hier voor UBB.threads.
Volgens mij moet je nu zelf wel wat kunnen bakken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.