ZoekScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 11:49:33
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Ik ben bezig om een zoekscript te maken alleen het volgende probleem is dat ik maar op 1 veld kan zoeken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE voornaam LIKE '%".$zoekwoord."%'";


dit is mijn sql query.

wat ik wil is dat ik op voornaam of achternaam of voornaam+achternaam kan zoeken.
ik heb geen idee meer hoe ik dit moet maken.
Heb al rond gezocht op het internet maar niet iets bruikbaars kunnen vinden.

Ik hoop dat jullie mij een duwtje in de goede richting kunnen geven.

Groet,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 04:28:45
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/10/2017 12:04:25
Quote Anchor link
Hetzelfde doen als je al deed in je eigen query, maar dan met het veld achternaam erbij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE voornaam LIKE '%".$zoekwoord."%' OR achternaam LIKE '%".$zoekwoord."%'";
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 12:06:36
Quote Anchor link
Ja dat heb ik inderdaad ook al gedaan maar als je dan voornaam en achternaam invult dan krijg je geen result terug.

en als je dat achternaam doet wel en alleen voor naam ook inderdaad maar als je die 2 dingen samenvoegt doet ie het niet en dat wil ik weten hoe je dat op lost.

maar bedankt voor het mee denken !
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/10/2017 12:10:17
Quote Anchor link
Misschien dat je verder komt al zoek je op Google iets van: mysql full text search
Gewijzigd op 27/10/2017 12:10:31 door Marthijn Buijs
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 12:43:10
Quote Anchor link
Nope, hier kom ik ook niet mee verder helaas.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:10:36
Quote Anchor link
Heb je al dit artikel gelezen?
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/fulltext-index-in-mysql/546/

Dit geeft een heldere kijk op de werking van Fulltext Search.

Vertel anders even waar je op vastloopt.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

27/10/2017 13:21:46
Quote Anchor link
De vragensteller loopt vast op logica.

Als $zoekwoord een voornaam EN achternaam bevat, vind je niks op voornaam en niks op achternaam.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:27:17
Quote Anchor link
@Adoptive dat is inderdaad waar ik word niet veel wijzer van die full text search.

dan zou het zo iets moeten worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE MATCH(voornaam,achternaam) AGAINST($zoekwoord)";


maar dan krijg ik mysqli_num_rows error...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:38:25
Quote Anchor link
Dat is niet echt heel duidelijk. Kan je wat concreter zijn? Want ik zie geen mysqli_num_rows in je code.

ip: Voer je query eerst een droog uit in je MySQL-client zoals phpMyAdmin
Gewijzigd op 27/10/2017 13:40:29 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:40:11
Quote Anchor link
dit is mijn hele code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<h1>Zoeken</h1>
            
            <form action="" method="POST">
            <span class="formInput">zoek:</span><input type="text" name="zoekwoord" />

            <input type="submit" name="searchBtn" value="zoek!" />
            </form>
<?php
error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors',1);
include('config.php');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
    // Als een zoekwoord wordt ingegeven:
 
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    
  
if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])){
  
    
    print '<p style="float:right;">Resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p><br />';
    print '<p style="float:left;"><h1>Resultaat:</h1></p>';
    
    // Zoekfunctie:
    $sql="SELECT * FROM klantenregister WHERE MATCH(voornaam,achternaam) AGAINST($zoekwoord)";
   $result=mysqli_query($db,$sql);
  
  
    // Resultaten weergeven:  
   if(mysqli_num_rows($result)>=1){
    while($res = mysqli_fetch_assoc($result))
    {

    echo"<p>";
    echo $res['voornaam'];
    echo" ";
    echo $res['tussenvoegsel'];
    echo" ";
    echo $res['achternaam'];
    echo"</p>";
    
    echo $res['adres']; echo" ";echo $res['huisnummer'];
    echo"<br>";
    echo"-----------------------------------------------------";

  
   }
     }

   else{
       echo"Nothing to find!!";
   }
   }




else{
    echo"Wat jammer nou er is niks gevonden, hoe kan dat?";
    }}


    
  
  
  
    

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:41:30
Quote Anchor link
Zorg voor goede foutafhandeling, dan had je die mysql_num-rows() melding nooit kunnen krijgen. En voer je query ook eens droog uit, zoals ik in mijn edit van net beschreef.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($zoekwoord = mysqli_real_escape_string($db,$_POST['zoekwoord'])){

Dit klopt ook niet helemaal. mysqli_real_escape_string hoort in je query, en niet daarbuiten.
Ook raad ik aan je PHP-code bovenaan je HTML zetten. je wilt eerst de logisca uitvoeren, en dan pas de view.
Gewijzigd op 27/10/2017 13:45:07 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:44:39
Quote Anchor link
als ik hem droog invoer dan krijg ik die mysqli_num_rows error niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:46:29
Quote Anchor link
Zorg dan in ieder geval voor goede foutafhandeling. Dus controleer of $result===false is, en toon dan een mysqli_error($db);
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:52:14
Quote Anchor link
ja dat heb ik nu maar blijf die zelfde fout houden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 13:54:10
Quote Anchor link
Als je het goed doet, maak je een statement;
Bij false toon je de mysql_error($db), en anders laat je de query netjes uitvoeren.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 13:58:54
Quote Anchor link
aaah ik krijg deze Unknown column 'test' in 'where clause'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:08:55
Quote Anchor link
Single quotes gebruiken dus, anders denkt MySQL dat het om een veldnaam gaat.
Ik vermoed dat je dus op 'test' zocht.
Gewijzigd op 27/10/2017 14:09:14 door - Ariën -
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:10:52
Quote Anchor link
ja ik heb inderdaad op test gezocht want dat is de voornaam en nu moet ik bij zoeken intypen voornaam en dat is niet te bedoeling
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:11:51
Quote Anchor link
Enne, zet die mysqli_real_escape_string() op de goede plek. Het hoort NIET in een if-controle.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/10/2017 14:16:44
Quote Anchor link
ja dat ga ik doen.

maar het klopt nog steeds niet.

bij inputveld moet je nu dus blijkbaar voornaam in typen in plaats van de naam zelf is toch beetje raar.

ik heb geen idee meer

Toevoeging op 27/10/2017 14:49:42:

Aah probleem solved.
ik moest in de database de engine typ ofzo aanpassen en hij pakte elke keer de add fulltext niet.

Heb de hele database opnieuw gemaakt ennu werkt het :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2017 14:52:28
Quote Anchor link
Een hele database opnieuw maken is ietwat overdreven. Het is een kwestie van je indexes goed instellen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.