drageble div verdwijnt uit beeld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 15:40:29
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb onderstaande code om een div element dragable te maken. echter het probleem is dat als ik het scherm scroll dat het element uit beeld verdwijnt. Heeft iemand een idee wat ik in de javscript code moet toevoegen om dit te voorkomen? Alvast bedankt voor de moeite.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<!-- Draggable DIV -->
<div id="mydiv">
  <!-- Include a header DIV with the same name as the draggable DIV, followed by "header" -->
  <div id="mydivheader">Click here to move</div>
  <p>Move</p>
  <p>this</p>
  <p>DIV</p>
</div>


#mydiv {
  position: absolute;
  z-index: 9;
  background-color: #f1f1f1;
  border: 1px solid #d3d3d3;
  text-align: center;
}

#mydivheader {
  padding: 10px;
  cursor: move;
  z-index: 10;
  background-color: #2196F3;
  color: #fff;
}

<script>
// Make the DIV element draggable:
dragElement(document.getElementById("mydiv"));

function dragElement(elmnt) {
  var pos1 = 0, pos2 = 0, pos3 = 0, pos4 = 0;
  if (document.getElementById(elmnt.id + "header")) {
    // if present, the header is where you move the DIV from:
    document.getElementById(elmnt.id + "header").onmousedown = dragMouseDown;
  } else {
    // otherwise, move the DIV from anywhere inside the DIV:
    elmnt.onmousedown = dragMouseDown;
  }

  function dragMouseDown(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // get the mouse cursor position at startup:
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    document.onmouseup = closeDragElement;
    // call a function whenever the cursor moves:
    document.onmousemove = elementDrag;
  }

  function elementDrag(e) {
    e = e || window.event;
    e.preventDefault();
    // calculate the new cursor position:
    pos1 = pos3 - e.clientX;
    pos2 = pos4 - e.clientY;
    pos3 = e.clientX;
    pos4 = e.clientY;
    // set the element's new position:
    elmnt.style.top = (elmnt.offsetTop - pos2) + "px";
    elmnt.style.left = (elmnt.offsetLeft - pos1) + "px";
  }

  function closeDragElement() {
    // stop moving when mouse button is released:
    document.onmouseup = null;
    document.onmousemove = null;
  }
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 16:02:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2024 15:58:33
Quote Anchor link
Ik was ook wel benieuwd omdat het best wel complex is (nou ja, het lijkt zo), en ik heb met ChatGPT wat gebakken:

https://jsfiddle.net/3psf52rk/
Gewijzigd op 05/01/2024 15:59:54 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

05/01/2024 16:40:26
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Echter als ik het scherm scroll verdwijnt deze nog steeds uit beeld. het is inderdaad een vrij complexe code. Ik zal er nog eens verder induiken.
Nogmaals dank voor de genomen moeite.
 
Jan R

Jan R

06/01/2024 11:15:25
Quote Anchor link
En als je de div sticky maakt?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

06/01/2024 11:18:43
Quote Anchor link
bedankt voor de tip. ja wellicht is sticky een idee. Maar ik verwacht dat dit met een dragable element niet gaat werken. Zal het eens uitproberen.
Gewijzigd op 06/01/2024 11:19:00 door Paul Weiss
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:17:05
Quote Anchor link
heb het inmiddels kunnen oplossen met een ander script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2024 12:32:46
Quote Anchor link
Welke dan?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

07/01/2024 12:33:44
Quote Anchor link
ik had deze al, maar werkte eerst niet goed. zal deze vandaag even plaatsen. wellicht dat andere mensen er ook wat aan hebben.
Gewijzigd op 07/01/2024 12:34:40 door Paul Weiss
 
Jan R

Jan R

15/01/2024 10:14:38
Quote Anchor link
Zijn we al vandaag? want ik zie nog niets
 
Paul Weiss

Paul Weiss

15/01/2024 20:18:50
Quote Anchor link
even druk gehad. onderstaande de codes voor html, styling en javascript. wellicht dat iemand er wat aan heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<link rel="stylesheet" href="./style.css">

<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv1">
    <div class="Header" id="DraggableDiv1_Header">
        Header
    </div>
    <div class="Content">
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>
 
<div class="DraggableDiv" id="DraggableDiv2">
    <div class="Content">
        <strong>No Header</strong>
        <br />
        Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
        Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
    </div>
</div>


  </script><script  src="./script.js"></script>


Onderstaande de javascript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
var dragDivZindex = 100;
 
//which div's to drag
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv1"));
draggableDiv(document.getElementById("DraggableDiv2"));
 
 
function draggableDiv(div) {
    //some variables
    var pos1 = 0
    var pos2 = 0
    var pos3 = 0
    var pos4 = 0;
    var margin = 10;
    var extra_margin_right = 3;
    var extra_margin_bottom = 3;
 
    //set the inital z-index
    div.style.zIndex = dragDivZindex;
 
    //extra margin right when there is a vertical scrollbar
    if (document.body.scrollHeight > window.innerHeight) {
        extra_margin_right = 20;
    }
 
    //extra margin bottom when there is a horizontal scrollbar
    if (document.body.scrollWidth > window.innerWidth) {
        extra_margin_bottom = 20;
    }
 
    //use the Header for drag if there is one, if not drag on the whole div
    var header = div.id + '_Header';
    if (document.getElementById(header)) {
        document.getElementById(header).onmousedown = dragDivMouseDown;
    } else {
        div.onmousedown = dragDivMouseDown;
    }
 
    //add a mouse enter event for the z-index
    div.onmouseenter = dragDivMouseEnter;
 
    //start dragging
    function dragDivMouseDown(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        //attach functions
        document.onmouseup = dragDivMouseUp;
        document.onmousemove = dragDivMouseMove;
    }
 
    //drag the div
    function dragDivMouseMove(e) {
        e = e || window.event;
        e.preventDefault();
 
        //track coordinates
        pos1 = pos3 - e.clientX;
        pos2 = pos4 - e.clientY;
        pos3 = e.clientX;
        pos4 = e.clientY;
 
        var top = div.offsetTop - pos2;
        var left = div.offsetLeft - pos1;
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the top of bottom
        if (top < margin) {
            top = margin;
        } else if (top + div.clientHeight + margin + extra_margin_bottom > window.innerHeight) {
            top = window.innerHeight - margin - div.clientHeight - extra_margin_bottom;
        }
 
        //check if the element does not exceed the viewport at the left of right
        if (left < margin) {
            left = margin;
        } else if (left + div.clientWidth + margin + extra_margin_right > window.innerWidth) {
            left = window.innerWidth - margin - div.clientWidth - extra_margin_right;
        }
 
        //set the css of the div
        div.style.top = top + 'px';
        div.style.left = left + 'px';
    }
 
    //stop dragging
    function dragDivMouseUp() {
        document.onmouseup = null;
        document.onmousemove = null;
    }
 
    //if there are more than one, set the element being dragged on top with z-index
    function dragDivMouseEnter() {
        dragDivZindex++;
        div.style.zIndex = dragDivZindex;
    }
}


Onderstaande de styling

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
.DraggableDiv {
    /* to allow the draggable div's to scroll with the content make the position absolute */
    position: fixed;
    top: 30%;
    left: 20%;
    width: 250px;
    border: 1px solid #000000;
    background: #beccf3;
    box-shadow: 5px 5px 3px 0px rgba(97,97,97,0.5);
}
 
.DraggableDiv div {
    padding: 5px;
}
 
.DraggableDiv .Header {
    cursor: move;
    font-weight: bold;
    color: #ffffff;
    border-bottom: 1px solid #000000;
    background-color: #566895;
}
 
#DraggableDiv2 {
    cursor: move;
    top: 40%;
    left: 25%;
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.