Explode probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 22:07:09
Quote Anchor link
Beste mensjes, (ja, voor mij zijn jullie mensjes, de meeste dan)

Ik ben na lange tijd weer eens terug bij het PHP programmeren.
Nu heb ik alleen een klein probleempje met de explode functie.

ik heb nu een stuk text, bijvoorbeel.
Quote:
Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden


Nu wil ik dus alles na Stranger THINGS Have Happened overhouden.
Toevallig weet ik al dat het die zin is, want die is hiervoor al bepaald, alleen staat er dan "Stranger Things Have Happened".
Dus ik dacht in eerste instantie, PHP is niet zo pietluttig met hoofdletters,
$retval = explode($title, $text);
print_r($retval);
Helaas stond alles nog in 1 stuk.
Dus goed, ik ga er vanuit dat het hoofdletter gevoelig is, dus ik keurig alle 2 de waarden strtolower, en het zou moeten werken.
Maar helaas nogsteeds niet.

Nu heb ik de strtolower versie even geprint, en die hard-coded in de explode gezet.
Tot mijn stomme verbasing, werkt dit wel.
Heeft iemand hier een verklaarbare reden voor, en eigenlijk iets belangrijker, een oplossing?

Alvast Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 16:32:05
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 22:21:52
Quote Anchor link
De syntax van explode
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array explode  ( string $delimiter  , string $string  [, int $limit  ] )
?>


Als je de delimiter zet op een spatie ofwel $delimiter = " " en de $string gebruikt voor de invoer van je tekst zal de uitkomt, een array voorzien zijn van alle gegevens die door een spatie waren gescheiden.

Kortom:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a_Data
= explode (' ','Dit is een zin');
var_dump($a_Data);
?>


Want het lijkt er op dat je de functie explode() niet toepast zoals je hem zou behoren toe te passen. want een delimiter is dat gene wat de string doet scheiden van elkaar en elke segment in de array stopt onder een nieuwe key.
Gewijzigd op 17/08/2010 22:23:38 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/08/2010 23:05:23
Quote Anchor link
Dan doe ik het toch aardig goed, als ik de tekst wil scheiden op de title.
Maar het bizarre is juist dat hij het wel doet als ik het hard-coded erin zet, maar niet als ik een variable gebruik.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 23:32:40
Quote Anchor link
Werkt gewoon.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$var = 'Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened, dit wil ik over houden'
;

$arr = explode(strtolower('Stranger Things Have Happened'), strtolower($var));

echo '<pre>'.print_r($arr,true).'</pre>';

?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

17/08/2010 23:38:30
Quote Anchor link
Dit is dan een voorbeeldje wat werkt, zei het natuurlijk een basis, uiteindelijk zou je ook met regulare expressie's kunnen werken, maar dit gaat dan even om het feit hoe explode wel werkt.

Voorbeeldje wat hier prima werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $zin
= "Dit is een voorbeeld tekst, waaruit ik een bepaald stukje tekst.
                Zoals bijvoorbeeld de zin Stranger THINGS Have Happened,
                 dit wil ik over houden"
;

        $a_Data = explode (' ',$zin);

        $s_Gezocht = 'tHiNgs'; // zoektocht is niet hoofdletter gevoelig, dus deze zoekstring kan.
        $b_Found = 0;
        foreach ($a_Data as $s_Content)
        {

            
            if (strcasecmp($s_Gezocht, $s_Content)==0)
            {

                $b_Found = 1;
            }

            if ($b_Found == 1)
            {

                $s_Result .= $s_Content.' '; // ik voeg er nu dan weer een spatie bij
            }

        }

        echo $s_Result;
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 23:39:08 door Danny Roelofs
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:05:34
Quote Anchor link
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.
 

18/08/2010 13:06:42
Quote Anchor link
Zit er geen html omheen ofzo?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

18/08/2010 13:12:44
Quote Anchor link
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.
 

18/08/2010 13:14:52
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:12:44:
@Karl, bedankt voor de hint,
Er stond geen HTML omheen, maar wel een 2 spaties aan het eind, en daarop pakte hij hem dus niet.


Mooi :-).
Eigenlijk bedoelde ik, als het tussen html tags staat, dan kan je met DOM makkelijk filteren.
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

18/08/2010 13:24:21
Quote Anchor link
Nico Kaag op 18/08/2010 13:05:34:
Ik denk dat je mij bedoeling verkeerd begrijpt,
Het is de bedoeling dat hij het deel na "Stranger THINGS Have Happened" pakt,
dus "dit wil ik over houden".
Dus nu wil ik hem exploden op "Stranger THINGS Have Happened" en dan zou het gedeelte erna dus in de array moeten staan als los item.


En die van @San dan, had je die al geprobeerd? want die werkt wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.