multilanguage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:07:22
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben bezig met multilanguage.
het vertalen gaat goed.

maar ik loop nu tegen een probleem aan.
in een array staan wat woordjes die ik wilt vertalen.

maar hij vertaald ze niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$woord
= array('HALLO', 'DOEI', 'AUTO');
foreach($woord as $naam){
    echo LANG_MENU_.$naam.';
}
?>

lang.nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
define('LANG_MENU_HALLO', 'Hallo');
define('LANG_MENU_DOEI', 'Doei');
define('LANG_MENU_AUTO', 'Auto');


dit is alleen maar even om te testen.
maar hij doet het niet.
hij zegt gewoon:
LANG_MENU_HALLO

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo LANG_MENU_HALLO;
?>

dan zegt hij Hallo

hoe kan ik dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 15:55:22
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 18:15:38
Quote Anchor link
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"
Gewijzigd op 08/10/2010 18:17:26 door Noppes Homeland
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 18:20:04
Quote Anchor link
het gaat er om dat als ik de engels taal er ook bij zet dat dit verandert...
zie :
http://www.bitrepository.com/php-how-to-add-multi-language-support-to-a-website.html
 
Roel -

Roel -

08/10/2010 18:29:11
Quote Anchor link
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe je dan dynamische content kunt vertalen. Dit even als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$lang
= 'nl';
if ($lang == 'nl') {
    $teksten = Array("Welkom op mijn website ".$user['naam'], "Dit is een voorbeeld");;
}
else {
    $teksten = Array("Welcome to my website ".$user['naam'], "This is an example");
}

$user = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT naam FROM gebruikers WHERE id = 1"));
echo $teksten[0];
?>


Dan krijg je gegarandeerd een fout, want $user['naam'] is bovenaan nog niet gedeclareerd.
 

08/10/2010 18:34:04
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 18:15:38:
Zoek dan eens op php.net hoe je een string omzet naar hoofdletters!

Maar het is vrij onzinnig en niet doordacht om dit met constanten te doen want je kan ook met functies gewoon er voor zorgen dat van auto Auto gemaakt wordt...
Kijk eens of je dit niet kunt doen met 1 of meerdere array's


http://nl.php.net/manual-lookup.php?pattern=uc&lang=en
en bekijk bij de uc functies dan ook wat er nog meer is onder het kopje "See also"



Misschien moet je gewoon effe het topic doorlezen of effe naar de code kijken?
Dit gaat totaaaaaaaaal niet over hoofdletters o.i.d.


@TS-er: Als je per se constanten wilt gebruiken, kijk dan naar constant, define, language.constants, language.constants.syntax.
Maar ik denk dat multidimensionele arrays handiger is in gebruik.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:07:02
Quote Anchor link
@Karl, ik weet dat je mijn post nooit goed leest dan wel begrijpt, en dat jouw reactie daarop totaal nergens op slaat staat uiteraard totaal daar buiten.

Jij gaat er blijkbaar vanuit dat de waarden altijd in hoofdletters de array staan.
-> en dus verwijs ik naar omzetten naar hoofdletters omdat je constanten in prinicpe altijd in hoofdletters definieerd.

En om van de waarden die in de array staan nu via een define om te zetten naar eerste karakter een hoofdletter en de restklein, is in dit geval ook nog eens omslachtig, gezien het feit hoe de define gedeclareerd staat. Een vertaling NL naar EN is onmogelijk op deze manier. In dit geval kan je net zo goed door de array fietsen en en ucfirst eroverheen halen, dan heb je hetzelfde effect.

Maar ja, je bent gelukkig toch nog ergens mee eens, het feit dat multidimensionele arrays handiger in gebruik zijn.
 
Mitchel V

Mitchel V

08/10/2010 19:21:53
Quote Anchor link
Jongens, graag geen ruzie :)

Ik snap echter niet helemaal het antwoord op mijn vraag.
ik heb ook het volgende geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$test = array (LANG_TEST_CAR);


Maar dat werkt ook niet.
hoe kan ik dat werkend maken?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:31:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$words
= array('nl' => array('auto' => 'Auto',
                'huis' => 'Huis'),
        'en' => array('auto' => 'Car',
                'huis' => 'House')
        );

$lang = 'en';
echo $words[$lang]['huis'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:39:34
Quote Anchor link
Quote:
Jongens, graag geen ruzie :)

Daar moet je maar overheen lezen... maar ja, er kunnen soms zinige opmerkingen tussen zitten.

Hoe je dit werkende krijgt, wel Karl heeft links gegeven 1 daarvan geeft de oplossing.

Maar ja, het advies is: gebruik multidimensionele arrays

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$languages
= array();
$languages['nl']['HALLO'] = 'Hallo';
$languages['en']['HALLO'] = 'Helo';

$vertaalwoord = 'HALLO';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';

$vertaalwoord = 'NIET';
echo isset($languages['nl'][$vertaalwoord]) ? $languages['nl'][$vertaalwoord] : 'NL: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';
echo isset($languages['en'][$vertaalwoord]) ? $languages['en'][$vertaalwoord] : 'EN: Het gezochte woord kan niet vertaald worden';

?>


foutje eruit gehaald....++
Gewijzigd op 08/10/2010 19:55:33 door Noppes Homeland
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/10/2010 19:49:50
Quote Anchor link
Voor het vertalen van enkele worden of "statische" teksten loont het om naar _gettext te kijken :
http://php.net/manual/en/book.gettext.php


Met het programma poEdit kun je gemakkelijk je PHP code indexeren en alle teksten in de functie _('tekst') laten vervangen met een vertaling.

Misschien heb je er wat aan.
PS: let wel goed op dat je je locale settings goed hebt staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2010 19:50:43
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 08/10/2010 19:39:34:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Het gezochte woordt kan niet vertaald worden';
?>


foutje eruit gehaald....


Maar de ergste fout laat je staan.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

08/10/2010 19:54:36
Quote Anchor link
Tja, dat komt door Piep laptop-config + een zelfdenkend toetsen bord...

Zal is kijken of ik de t eruit kan krijgen.
 
Pim -

Pim -

08/10/2010 23:01:06
Quote Anchor link
Ik zou iets maken met formatted strings. Dit kan je dan leuk in een klasse stoppen en lost meteen je probleem met variabelen op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

class Language
{
    protected $data;
    protected $language;

    public function __constrcut(array $data, $language)
    {

        $this->data = $data;
        $this->setLanguage($language);
    }


    public function setLanguage($language)
    {

        if(!isset($data[$language]))
            throw new Exception('Language '.$language.' not found');
        $this->language = $language;
    }


    public function get($key)
    {

        if(!isset($this->data[$this->language][$key]))
            return null;

        $args = func_get_args();
        // Verwijder de key
        array_shift($args);

        // Zie documentatie op php.net
        return vsprintf($this->data[$this->language][$key], $args);
    }
}


// En dan de toepassing:
$array = array(
    'nl' => array(
        'greet' => 'Hallo %s!' // Kijk voor de %* codes bij de docs van printf
    ),
    'en' => array(
        'greet' => 'Hi %s!'
    )
);


$lang = new Language($array, 'nl');

echo $lang->get('greet', 'Pim');
?>
Gewijzigd op 09/10/2010 16:46:53 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

09/10/2010 18:44:11
Quote Anchor link
Ok bedankt ik ga even het een en ander proberen :)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/10/2010 19:21:40
Quote Anchor link
Je zou gewoon (zoals al aangegeven) met Dictionary's moeten werken.
en dan zou je bijvoorbeeld zoiets kunnen krijgen.

language/lang_nl.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang_en.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$dictionary
= array(
[
'description_that_makes_sense'] => 'Beschrijving die ergens op slaat',
[
'another_one_that_makes_sense'] => 'Nog een die ergens op slaat'
);
?>


language/lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$allowed
= array('nl', 'en');
$standard = 'en';

//Hier bepaling van de taal, nu maar even iets gedaan
$current = 'nl';

if (in_array($current, $allowed))
{

    include 'lang_'. $current .'.php';
}
else {
    //eventuele fout melding voor verkeerde taal (hack poging misschien)
    include 'lang_'. $standard .'.php';
}

?>


En dan kan je dus gewoon ed lang.php includen, en bij alles wat je echo doet, $dictionary['omschrijving'] gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.