preg match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

24/05/2010 15:24:14
Quote Anchor link
ik ben een ondertitel vertaal script aan het maken, maar iets wil niet lukken:
ik wil contoleren of een lijn zoals deze is:
00:00:12,108 --> 00:00:14,793
dmv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!empty(preg_match("(.*)-->(.*)",$lines))){
echo "ja";
}
else{
echo "nee";
}

?>

maar dat geeft
Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 8(r2 hier)
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 15:56:45
 

24/05/2010 15:29:38
Quote Anchor link
empty.
Je regex is overigs best wel heel erg ruim, hij klopt niet eens. En dit had je zelf toch ook kunnen vinden?
Gewijzigd op 24/05/2010 15:36:22 door
 
B a s
Beheerder

B a s

24/05/2010 15:31:45
Quote Anchor link
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?
 

24/05/2010 15:38:52
Quote Anchor link
Bas:
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?


Kijk eens op php.net: preg_match.
php.net:
int preg_match ( string $pattern , string $subject [, array &$matches [, int $flags [, int $offset ]]] )

Return Values

preg_match() returns the number of times pattern matches. That will be either 0 times (no match) or 1 time because preg_match() will stop searching after the first match. preg_match_all() on the contrary will continue until it reaches the end of subject. preg_match() returns FALSE if an error occurred.

Hij gebruikt de functie niet verkeerd. Als je alleen maar wilt kijken of een string klopt volgens de regex hoef je dus geen matches op te geven.
 

24/05/2010 15:38:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$lol
= file('24.S08E21.HDTV.XviD-LOL.srt');
foreach($lol as $lines) {
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);

  if($lines !== "\r\n"){
    if(is_numeric(substr($lines,0,-2))){
        echo "<h2>".substr($lines,0,-2)."</h2>\n";
        $nr = $lines;
    }
elseif(!empty($matches){
        echo "tyd";
    }
  }
}

?>

een ondertitel translate script maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>

geeft
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '-' in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 4
Gewijzigd op 24/05/2010 15:43:30 door
 

24/05/2010 15:44:16
Quote Anchor link
Ja, je regex is verkeerd.
Als je iets wilt gebruiken zal je het eerst moeten leren.
Als je niet weet hoe je moet zwemmen, dan kan je ook niet zwemmen.
Eerst leren dus.
Dat stukje code hierboven slaat ook nergens op.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 16:23:22
Quote Anchor link
Hoe precies wil je bepalen dat die regel aan dat formaat voldoet? Bijvoorbeeld heel strikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$
.
^ is het begin van een lijn
$ het einde van een lijn
\d een getal van 0 tot 9
{2} twee maal het ding ervoor (\d, getal tussen 0 en 9) matchen
\s spatie of tab
+ ding wat ervoor staat (spatie, tab) één of meer keer matchen

Combineer dat met preg_match:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$fhandle
= fopen('iets.srt', 'r');

while(!feof($fhandle)) {
    $line = fgets($fhandle);
    
    if(preg_match('{^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$}', $line)) {
        echo 'tijd';
    }
}

?>

Maar de vraag is nog steeds: wat wil je precies?
Gewijzigd op 24/05/2010 16:23:56 door Jelmer -
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 16:32:24
Quote Anchor link
Jelmer, voorpieper :P Had net het volgende geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $lines
= array(
        '00:00:12,108 --> 00:00:14,793',
        '01:12:42,318 --> 01:12:18,593',
    );

    
    foreach ($lines as $line) {
        if (preg_match('/^([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)\s(\-\->)\s([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)$/', trim($line), $matches)) {
            var_dump($matches);
        }
    }

?>

Jouw voorbeeld is qua file-handling wel uitgebreider :)

edit: Wel weer wat geleerd, dacht dat {} niet zonder een groep of range ervoor kon, blijkbaar wel :)
edit2: Nog een wijziging, klopte iets niet in mijn groeperingen
Gewijzigd op 24/05/2010 16:39:23 door Willem Jan Z
 

24/05/2010 17:02:21
Quote Anchor link
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){
 

24/05/2010 17:16:58
Quote Anchor link
Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){


Waarvoor zou je dat doen als je toch al met regular expressions bezig bent?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 17:17:17
Quote Anchor link
Als je 100% weet dat --> altijd op dezelfde plek staat kan dat, maar je controleert nu totaal niet of er tijden staan.

Als ik me niet vergis is strpos stuk sneller dan substr e.a.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
}elseif(strpos($lines, '-->) === 13){
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

24/05/2010 17:19:11
Quote Anchor link
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 17:54:29
Quote Anchor link
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.


Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){

Gevaar hiervan is dat het ook matcht wanneer --> in de subtitels zelf staat. Maar dat argument kan je ook gebruiken tegen de preg_match oplossing. Eigenlijk moet je gewoon tellen wat je nu op de regel verwacht. Begin van bestand: subtitel-index. Vorige regel subtitelindex? Dan moet dit de tijd zijn. Vorige regel de tijd? Dan moet dit de subtitel zelf zijn. Witte regel? dan komt hierna weer een index.
 

24/05/2010 18:37:08
Quote Anchor link
ik heb het nu zo:
http://test.seriez.co.cc/trans.php?begin=0&end=2500
Gewijzigd op 24/05/2010 18:51:55 door
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

25/05/2010 15:53:05
Quote Anchor link
Jelmer:
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.

Nou dan, wat is het nut van een regel per keer? Niks, noppes, nada, het is alleen inefficiënt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.