rijen combineren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

30/01/2024 18:59:14
Quote Anchor link
Hi

ik heb hier een code welke per speler 2 rijen van 13 velden terug geeft.
zou ik op één of ander manier slechts 1 per speler met 24 velden. naam en id zijn dus hetzelfde.
in voorbeeldcode slechts 5 velden

Jan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
SELECT
    s1.id,
    "W",
    concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
    sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenwit) punten_wit
FROM
    trn__spelers s1
JOIN
    trn__partijen p
    on s1.id=p.speler1
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s1.id_toernooi=57
group by
    p.speler1
UNION
SELECT
    s2.id,
    "Z",
    concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
    sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
    sum(m.puntenzwart) punten_wit
FROM
    trn__spelers s2
JOIN
    trn__partijen p
    on s2.id=p.speler2
JOIN
    trn__mogelijkeuitslagen m
    on m.id=p.uitslagid
WHERE
    s2.id_toernooi=57
group by
    p.speler2
ORDER BY
    naam
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 20:05:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2024 19:37:25
Quote Anchor link
Zoiets misschien? Heb wat hulp van ChatGPT gekregen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
SELECT
    id,
    naam,
    MAX(partijen_wit) AS partijen_wit,
    MAX(punten_wit) AS punten_wit,
    MAX(partijen_zwart) AS partijen_zwart,
    MAX(punten_zwart) AS punten_zwart
FROM (
    SELECT
        s1.id,
        concat(s1.voornaam, " ", s1.naam) naam,
        sum(if(m.classe_wit="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_wit,
        sum(m.puntenwit) punten_wit,
        0 AS partijen_zwart,
        0 AS punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s1
    JOIN
        trn__partijen p
        on s1.id=p.speler1
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s1.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler1

    UNION

    SELECT
        s2.id,
        concat(s2.voornaam, " ", s2.naam) naam,
        0 AS partijen_wit,
        0 AS punten_wit,
        sum(if(m.classe_zwart="Nietgespeeld", 0, 1)) partijen_zwart,
        sum(m.puntenzwart) punten_zwart
    FROM
        trn__spelers s2
    JOIN
        trn__partijen p
        on s2.id=p.speler2
    JOIN
        trn__mogelijkeuitslagen m
        on m.id=p.uitslagid
    WHERE
        s2.id_toernooi=57
    GROUP BY
        p.speler2
) AS subquery
GROUP BY
    id, naam
ORDER BY
    naam
Gewijzigd op 30/01/2024 19:37:36 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

31/01/2024 07:52:03
Quote Anchor link
Heb je de AVG (laten) overtreden voor slechts een codevoorbeeld? :)
https://www.security.nl/posting/827313/ChatGPT+in+strijd+met+AVG+oordeelt+Italiaanse+privacytoezichthouder

Wat er gevraagd wordt heet in het Engels ook wel 'tabulate' of 'pivot'. Je kunt tabellen of kolommen in MySQL/MariaDB pivoteren met het SO voorbeeld uit https://stackoverflow.com/questions/7674786/how-can-i-return-pivot-table-output-in-mysql

Er zijn vast ook grafische tools met query builders waarin je dit soort SQL kunt laten genereren. Moet je even zoeken op internet.
Gewijzigd op 31/01/2024 07:54:12 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

31/01/2024 08:35:44
Quote Anchor link
Bedankt Ariën
@Ad Fundum:
1. Gelukkig zijn we niet in Italië :)
2. Draaitabel systemen gebruik ik al geruime tijd. Ook gestart met hier een vraagje te stellen want toen kende ik nog niet veel van mysql, eigenlijk niets. Ik heb lang gezocht en niet bruikbaar gevonden om rijen te combineren en aan subquery heb ik niet gedacht.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

07/02/2024 08:00:54
Quote Anchor link
Nog eentje om te overwegen; je kunt ook een SELECT in een SELECT doen, waarbij die binnenste SELECT-subquery gebruik maakt van de data van de buitenste SELECT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  x.iets,
  ( SELECT iets
    FROM y
    WHERE y.id = x.id
  ) AS iets_anders
FROM x

Het voordeel van deze aanpak is dat eerst de resultaten van x worden opgehaald, en daarna gecombineerd met y. Dat scheelt vooral wanneer x meerdere JOINs bevat in de performance.
Gewijzigd op 07/02/2024 08:02:44 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.