waarom werkt ajax niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:12:12
Quote Anchor link
Op 1 of andere manier werkt de onderstaande ajax niet. heb het al eens een keer aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat er hier fout gaat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>


var code = "test";
var paginanaam = "pagina1";


$.ajax({
url: 'save-content.php',
type: 'post',
                        
data: {code:code,paginanaam:paginanaam},
datatype: 'html',
success: function(rsp){
location.reload();
alert("ajax uitgevoerd;");                                
}
});


onderstaande save-content.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$paginanaam
= trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

?>
Gewijzigd op 24/04/2024 20:39:38 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:39:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:41:15
Quote Anchor link
Waaruit blijkt dat het niet wordt ingeladen? Wat zegt de developer console van je browser?
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:46:32
Quote Anchor link
hoi arien. goede vraag. in het php bestand wordt de inhoud namelijk naar een bestand geschreven. althans dat zou het moeten doen. Maar dat gebeurd niet. daarom ga ik er vanuit dat er iets is gaan in ajax. onderstaande de gehele php code. vreemde is dat alle script op een andere pagina het wel doen. geen probleem wat het probleem kan veroorzaken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
?php

$paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] );

$myFile = "import-database.php"; // or .php  
$fh = fopen($myFile, 'w'); // or die("error");  
fwrite($fh, $code);  
fclose($fh);      


?>

 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:48:31
Quote Anchor link
Waarom gebruik je real_escape_string? Denk je dat de filehandler van PHP opeens zich identificeert als een MySQLi-adapter? :-P

En wat meldt je developer console in de Netwerk-tab over je request?
Gewijzigd op 24/04/2024 20:50:43 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

24/04/2024 20:56:59
Quote Anchor link
nou dat was een tip. normaal wordt er gehele html code in de variable opgeslagen etc.

Toevoeging op 24/04/2024 20:57:31:

en zonder escape_string ging dat wel eens fout. vandaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/04/2024 20:58:39
Quote Anchor link
Lees eens goed wat mysqli_real_escape_string doet, en vel opnieuw een oordeel. ;-)
 
Jan R

Jan R

25/04/2024 07:04:11
Quote Anchor link
Waar kont $conn trouwens vandaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$code = $conn->real_escape_string($_REQUEST['code'] )

Je doet een post maar controleert niet of er gePOST wordt. Je controleerd ook niet of de paginanaam wel is gePOST

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if(isset($_POST['code'], $_POST['paginanaam'])) {
            $paginanaam = trim( $_REQUEST['paginanaam'] );//ongebruikte variabele wat doet dit hier?
            $fh = fopen("import-database.php", 'w');
            fwrite($fh, $_POST['code']);  
            fclose($fh);
        }            
    }

?>
Gewijzigd op 25/04/2024 07:11:42 door Jan R
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 09:30:53
Quote Anchor link
hoi arien.

elke pagina heeft een uniek nummer. deze is opgeslagen in de variable paginanaam. vandaar deze variable.
Maar even dat terzijde. bedankt voor je code. het werkt inderdaad nu. wat ik zo vreemd vind is dat dezelfde code wel werkt op een andere plek. Zal de code daar ook vervangen door die van jou. zoal ik kan lezen zorgt real escape string voor o.a. het weghalen van onnodige karakters in de content toch? ik sla namelijk html en pho code op in de variable. is trim dan de functie die ervoor zorgt dat de alles ook wordt meegenomen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 12:26:52
Quote Anchor link
Vanuit PHP.net over de mysqli_real_escape_string() functie.

Quote:
Escapes special characters in a string for use in an SQL statement, taking into account the current charset of the connection.


Ik zie dat je niks in dit stukje code met MySQLi doet. Dus deze functie is onnodig.

Als je HTML onschadelijk wilt maken:
htmlentities of htmlspecialchars

Als je HTML wilt strippen:
strip_tags

Maar normaal doe je dat bij de uitvoer. Je wilt het niet graag gestript of vermangeld opslaan.

Als je overtollige spatie's aan het begin en/of eind van een string wilt verwijderen:
trim

Bekijk anders op php.net de String Functions.
Gewijzigd op 25/04/2024 12:40:42 door - Ariën -
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 12:52:52
Quote Anchor link
hoi arien. bedankt voor de toelichting.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/04/2024 18:14:13
Quote Anchor link
Kleine kanttekening nog ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
var code = 'test'
var paginanaam = 'pagina1'

$.ajax({
    url: 'save-content.php',
    type: 'post',
    data: { code: code, paginanaam: paginanaam },
    datatype: 'html',
    success: function (rsp) {
        location.reload() // door deze call wordt je pagina opnieuw geladen
        alert('ajax uitgevoerd') // dus dit statement heeft geen zin ;-)
    },
})
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 18:47:26
Quote Anchor link
Scherp, Jan ;-)
 
Paul Weiss

Paul Weiss

25/04/2024 19:35:25
Quote Anchor link
jan bedsankt voor je bijdrage. Wat is er precies anders als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2024 20:22:07
Quote Anchor link
Wat extra commentaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.