Afbeelding checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:04:17
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ben nog steeds met m'n upload scriptje bezig, en liep weer ergens tegenaan waar ik niet uit kom, naja kom er wel uit maar was benieuwd of er betere alternatieven zijn.

Als iemand een afbeelding post, dan check ik deze op mimetypes. Die heb ik in een array staan genaamd $allowed_files . Dit werkt opzich wel, alleen geven verschillende browsers verschillende mimetypes aan. Bijv de een zegt alleen JPG, de ander image/jpeg, en weer een ander image/pjeg. Nu heb ik alle mogelijke combinaties wel in de array staan, maar het weerhoud mensen er niet van om bijv een php bestand te hernoemen naar .jpg en te uploaden. Weet iemand een goed alternatief om te checken of het wel echt om een afbeelding gaat?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 08:16:59
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:24:13
Quote Anchor link
1. Gebruik getimagesize()

Deze zal false returnen indien het geen afbeelding is....proberen waard

2. Check de bestands grootte. PHP-bestanden zijn meestal klein.


3. Gebruik het GD Library voor een andere oplossing
Gewijzigd op 05/05/2012 18:25:27 door Dave L
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:24:52
Quote Anchor link
Thx Dave !

Ik ga het gelijk ff checken

edit :
dus even als voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (getimagesize($_FILES['image']['tmp_name'] != 'FALSE')
{
//wel uitvoeren
}
else {
//niet uitvoeren
}


Zou dit moeten werken?
Gewijzigd op 05/05/2012 18:29:41 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:36:16
Quote Anchor link
Deze check kun je dus wel alleen maar uitvoeren als het bestand dus al IS geupload in je temp-dir. Dat is een klein nadeel...

Je script klopt niet helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (getimagesize("pad_naar_bestand") === false)
{

    echo 'Het is GEEN afbeelding!';
}

else
{
    echo 'Het is een afbeelding!';
}

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:42:36
Quote Anchor link
Dave wat is het verschil tussen != en === ?
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:45:27
Quote Anchor link
=== wil zeggen 100% gelijk aan de gegeven waarde.

(identiek EN gelijk van waarde aan elkaar in de vergelijking)

Ter verduidelijking:
getimagesize("index.html") --> geeft: false

de vergelijking die kortweg resulteerd is:

if(false === false) {
echo 'Het is GEEN afbeelding';
}
Gewijzigd op 05/05/2012 18:51:16 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:01:59
Quote Anchor link
@dave, dan kun je net zo goed twee isjes schrijven (false == false). dat is de officiele comperator.

Toevoeging op 05/05/2012 19:02:31:

omdat het een boolean is kun je volgens mij ook checken met ===, maar als je het niet weet of het boolean is of niet, gebruik ==
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:06:05
Quote Anchor link
Heb het aan de praat, werkt goed, krijg je er met geen mogelijkheid php of andere bestanden meer door. Heb alleen !== 'FALSE' gebruikt omdat mijn if en elsjes precies andersom zijn dan op jou voorbeeld :p .. maar bedankt ! werkt perfect!
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:07:50
Quote Anchor link
@jeroen, idd je compared een boolean: dus ===

:)

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

@Patrick: Mooi zo jongen, glad I could help!
Gewijzigd op 05/05/2012 19:08:54 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:07:55
Quote Anchor link
gebruik dan != ipv !==.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:08:56
Quote Anchor link
!= betekent toch gewoon is niet ? Ja normaal gebruik ik niet meer dan = , == en != dus weet niet zo goed wat het verschil overal nou precies is

!== Not identical
!= Not equal


Identiek betent toch hetzelfde als equal ? :S
Gewijzigd op 05/05/2012 19:10:40 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:10:28
Quote Anchor link
@jeroen: beter is het, omdat je weet dat het een boolean is, === te gebruiken.

!= vergelijkt waarde. !== vergelijkt waarde EN type (zie link)

dubbele == achter ! of = vergelijkt ook het type....
Gewijzigd op 05/05/2012 19:15:11 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:17:48
Quote Anchor link
@patrick:

= -> is een toewijzingsoperator. $i = 5 is niets meer dan 5 toekennen aan $i

== -> is een vergelijkingsoperator. $i == 5 levert true op wanneer $i 5 is, false als anders

!= -> ook een vergelijker, maar dan niet. $i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders true

dan kun je dus nog overal een =je achteraan plakken, maar alleen bij de vergelijkingen, dus dan krijg je === !==. dat hij dan ook checkt op het type wist ik niet.

identical is gelijk in waarde en type, equal is gelijk in waarde.
Gewijzigd op 05/05/2012 21:06:15 door Jeroen VD
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:31:09
Quote Anchor link
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:32:36
Quote Anchor link
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:38:24
Quote Anchor link
Ik spreek ook vanuit een leven met ADHD en autisme. Dan hebben nieuwe leermomenten in je leven ook aparte uitwerkingen :P
 
Jens erd

Jens erd

05/05/2012 21:02:32
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/05/2012 19:17:48:
@patrick:
$i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders false


Pardon?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:05:03
Quote Anchor link
Ok, klein foutje, anders true. Zal het aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2012 23:40:46
Quote Anchor link
Dave L op 05/05/2012 19:31:09:
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit

Patrick vd Pols op 05/05/2012 19:32:36:
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)

Haha, +1 voor Patrick :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/06/2012 12:13:29
Quote Anchor link
ik heb ook een foto-upoad script van Cynthia Fridsma
en daar zit ook een filter in die kijkt of het een jpg, png, gif is maar daarmee kun je ook een php mee uploaden heb ik gemerkt ik had eeb script op geslagen als jpg
en dat werd mooi geupload. dus werkt zo;n filter niet alleen als iets upload met een andere extentie dan wel.
want hoe wil een filter zien of jpg geen foto inhoud maat gewoon text is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.