Ajax call openweathermap.org

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Joren vh

joren vh

05/12/2013 13:48:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een mobile web app te maken.
Nu heb via geolocation mijn positie bepaald en deze mooi weergegeven op een google maps kaartje, so far so good
Eerst test ik dus of geolocation toegestaan is als dit het geval is roep ik de functie succes aan, nu heb ik een uitbreiding gemaakt die de temperatuur zou moeten aangeven van deze locatie dus roep ik naast succes ook WeatherRequest aan.

Maar daar loopt het mis:
- in de function succes doe ik: var lat = position.coords.latitude; en var longi = position.coords.longitude; => dit werkt perfect, maar als ik exact het zelfde doe in mijn tweede functie krijg ik onderstaande error:

Uncaught TypeError: Cannot read property 'latitude' of undefined (index):55

online voorbeeld: http://ninetythree.be/ioutfit/v2/

Betrefdende code: js staat allemaal nog mee in de index file maar wordt later nog naar een externe file gebracht!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
            $("document").ready(function() {
                //checken of geolocation is toegestaan, als deze is toegestaan wordt de functie success uitgevoerd!
                  if(navigator.geolocation) {
                      navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, WeatherRequest);
                  }
                  //locatie weergeven en integratie van google maps map met je positie!
                  function success(position) {
                      $(".test").append("geoloaction succesvol!");
                      var lat = position.coords.latitude;
                      var longi = position.coords.longitude;
                      $(".location").append("<li>" + lat + "</li><li>" + longi +"</li>");
                      console.log(lat);
                      console.log(longi);

                      var coords = new google.maps.LatLng(position.coords.latitude, position.coords.longitude);
  
                      var options = {
                        zoom: 15,
                        center: coords,
                        mapTypeControl: false,
                        navigationControlOptions: {
                            style: google.maps.NavigationControlStyle.SMALL
                        },
                        mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
                      };
                      var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map-canvas"), options);

                      var marker = new google.maps.Marker({
                          position: coords,
                          map: map,
                          title:"You are here!"
                      });
                  }

                  //temperature
                  function WeatherRequest(position){
                      console.log("succes");
                      console.log("init");
                      var lat = position.coords.latitude;
                      var longi = position.coords.longitude;
                    $.ajax({
                        //api.openweathermap.org/data/2.5/weather?lat=35&lon=139
                        url: "api.openweatermap.org/data/2.5/weather?lat=" + lat + "&lon=" + longi,        
                        dataType: "jsonp",
                        success: callback
                    });
                }
                  WeatherRequest(function(data) {
                      console.log('weer data ontvangen');
                  })
                  

              });
  
Gewijzigd op 05/12/2013 13:50:09 door Joren vh
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:16:37
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:01:20
Quote Anchor link
Okay

Je hebt dus dit:
navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, error, options)

Met andere woorden; indien alles lukt, wordt de success callback getriggerd; en krijgt als parameter de position mee.
Indien er een error is, is de position niet gevonden. De parameter die je daar mee krijgt, is een error object.

Jouw function WeatherRequest zou er zo uit kunnen zien

function WeatherRequest(err) {
console.warn('ERROR(' + err.code + '): ' + err.message);
};

Het lijkt me niet dat die functie daarvoor bedoeld is.
Waarvoor heb je die wel bedoeld?

Wanneer - onder welke omstandigheden - verwacht je dat WeatherRequest moet worden uitgevoerd?


------

Wat je op lijn 48 doet, snap ik al helemaal niet. Waarom voer je daar WeatherRequest uit? En waarom steek je een functie in de parameter?
Gewijzigd op 05/12/2013 14:06:14 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:02:54
Quote Anchor link
Weather request dient altijd uitgevoerd te worden net zoals success, dus als ik het goed begrijp moet ik mijn functie WeatherRequest gewoon even op het einde van success functie aanroepen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:07:29
Quote Anchor link
Onderaan function success() - nog binnen de accolade - kan je

WeatherRequest(position);

uitvoeren.
Dus bv. tussen lijn 32 en lijn 33
Gewijzigd op 05/12/2013 14:08:38 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:10:39
Quote Anchor link
klopt inderdaad, maar de error op latitude en longitude blijf ik spijtig genoeg krijgen..

edit
longitude en latitude error opgelost

enkel plakt hij nu nog een heel stuk achter mijn url dat er niet hoort te staan, van waar komt dit?
http://api.openweatermap.org/data/2.5/weather?lat=51.0260538&lon=4.4605912&callback=jQuery191041902255499735475_1386249118454&_=1386249118455

&callback.. is teveel?
Gewijzigd op 05/12/2013 14:13:21 door joren vh
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

05/12/2013 14:20:32
Quote Anchor link
Nee, dat heb je zelf aangegeven. Je gebruik als dataFormat 'jsonp' en daarin zit een callback. Dit is om cross-domain problemen te voorkomen. Het werkt ook gewoon met die callback.
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:23:11
Quote Anchor link
Waarom laat hij deze dan niet in? zie console (chrome), daar geeft hij een error op de verkregen url...
http://ninetythree.be/ioutfit/v2/
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:33:48
Quote Anchor link
Het probleem is: je mag geen ajax verzoek doen naar een url van een ander domein.
Omwille van veiligheidsmaatregelen moeten de webbrowsers die functionaliteit uitschakelen.


Je zult het moeten doen via hun API.
Wat ben je eigenlijk van plan met die weerkaarten?

Vertel eens wat het eindresultaat zou moeten zijn
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 14:38:31
Quote Anchor link
Maar ik verwijs toch naar hun api? zelfde link maar dan zonder &callback komt letterlijk van hun api pagina?

Eindresultaat: aan de hand van de locatie moet de temperatuur bepaald worden op dat moment. uiteindelijk applicatie zal een random foto geven uit de database na het schudden met de device aan de hand van het weer.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 14:52:23
Quote Anchor link
Toevallig heb ik eergisteren iets geschreven dat je eens moet lezen

Iemand vroeg: Wat is een API
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/wat-is-een-api/93152/#667402

Ik toon dus een manier waarop die restrictie kan omzeild worden.

Als je hun <script> van de API laadt, geven zij een (of meerdere) variabele een waarde. Die variabele kan je dan gebruiken.
Zo werkt een API

----
Ik ben ondertussen wat aan het rondsnuffelen bij http://openweathermap.org/API . Zien wat de mogelijkheden zijn.
Gewijzigd op 05/12/2013 14:54:38 door Kris Peeters
 
Joren vh

joren vh

05/12/2013 15:05:56
Quote Anchor link
Ga ik zeker eens lezen, maar het probleem is opgelost! ik had nog een typefoutje in mijn url zitten => dom,stom,balen, maar nu werkt het dus!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.