AJAX probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 17:55:48
Quote Anchor link
Eerst even de code's:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
//    0.    createRequest
    //    -----------------
 
        function createRequest()
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var request;
 
            if ( window.XMLHttpRequest )
            {
                // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                request = new XMLHttpRequest();
 
            }
            else
            {
                // code for IE6, IE5
                request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 
            }
 
            //    Variabelen returnen
            return request;
 
        }
 
    //    0.    AjaxRequest
    //    ---------------
 
        function AjaxRequest( naam, element )
        {
 
            var naam         = naam;
            naam            = new createRequest();
            var element     = element;    
 
            naam.onreadystatechange = function()
            {
 
                if ( naam.readyState == 4 && naam.status == 200 )
                {
 
                    document.getElementById( element ).innerHTML = naam.responseText;
 
                }
 
            }
 
        }


En dan roep ik de ajax zo op:
javascript code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//    2.    albumsFavorietToevoegen
    //    ---------------------------
 
        function albumFavorietToevoegen( albumID, gebruikersID )
        {
 
            //    Variabelen declareren
            var albumID            = albumID;
            var gebruikersID     = gebruikersID;
 
            AjaxRequest( 'albumStatistieken', 'albumStatistieken');
 
            //    Favoriet updaten
            albumStatistieken.open("GET","Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID +"&gebruiker=" + gebruikersID, true);
            albumStatistieken.send();
 
        }


Ik heb al even zitten zoeken maar ik vind de fout niet.

EDIT: dit geeft hij als fout: Uncaught ReferenceError: albumStatistieken is not defined

Kobe

Code tussen code tags geplaatst[/modedit]
Gewijzigd op 09/06/2010 15:01:20 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 07:33:26
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 18:47:11
Quote Anchor link
Tip: Gebruik jQuery. Dan hoef je dat gedoe met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if ( window.XMLHttpRequest )
{
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
request = new XMLHttpRequest();

}
else
{
// code for IE6, IE5
request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");

zoiezo al niet meer te doen. Kan het daarbij ook niet fout gaan.
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 19:09:38
Quote Anchor link
Ik ben een beetje tegen jQuery, iedereen gebruikt het al.

Ik schrijf liever mijn code zelf -> meer zelfvoldoening.
 
Andreas Warnaar

Andreas Warnaar

08/06/2010 19:15:17
Quote Anchor link
Er is een reden waarom heel veel mensen JQuery gebruiken.
Misschien omdat het heel veel voldoening geeft ;)
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

08/06/2010 20:03:19
Quote Anchor link
Waarom gebruik je PHP? iedereen gebruikt het al. Zelf een programmeertaal schijven waarmee je hetzelfde kunt als met PHP geeft vast meer zelfvoldoening?
 
Kobe Aerts

kobe Aerts

08/06/2010 21:20:17
Quote Anchor link
Kan niemand gewoon eens kijken wat de fout is, daar leer ik meer uit ;)

Bedankt.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

08/06/2010 22:44:54
Quote Anchor link
Je code is echt een zooi, leer JavaScript: http://javascript.crockford.com/

Verder, je definieert de variabele "albumStatistieken" nergens. Dat zegt de foutmelding, en het klopt ook.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

09/06/2010 10:44:45
Quote Anchor link
Even met inspringing en al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
// 0. createRequest
// -----------------
function createRequest() { // Variabelen declareren
    var request;
    if (window.XMLHttpRequest) { // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
        request = new XMLHttpRequest();
    } else { // code for IE6, IE5
        request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    } // Variabelen returnen
    return request;
} // 0. AjaxRequest
// ---------------
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();
    var element = element;
    naam.onreadystatechange = function () {
        if (naam.readyState == 4 && naam.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = naam.responseText;
        }
    }
}
En dan roep ik de ajax zo op: javascript code // 2. albumsFavorietToevoegen
// ---------------------------
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}


Huh??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function AjaxRequest(naam, element) {
    var naam = naam;
    naam = new createRequest();

Je doet hier niet met naam, en redeclareert naam terwijl deze al binnen de scope van de functie zit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function albumFavorietToevoegen(albumID, gebruikersID) { // Variabelen declareren
    var albumID = albumID;
    var gebruikersID = gebruikersID;
    AjaxRequest('albumStatistieken', 'albumStatistieken'); // Favoriet updaten
    albumStatistieken.open("GET", "Ajax/albumFavorietToevoegen.php?id=" + albumID + "&gebruiker=" + gebruikersID, true);
    albumStatistieken.send();
}

Wat een zooi.. albumStatistieken wordt nergens gedefinieerd.
albumID en gebruikersID hoeven niet met var te worden gedeclareerd.
Ik denk dat je voor AjaxRequest nog var 'albumStatistieken=' wilt toevoegen (zonder ').
En de functie AjaxRequest even aanpassen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}
 
Jan geen

Jan geen

09/06/2010 12:33:33
Quote Anchor link
Gebruik gewoon jQuery, dan kan je dit in 3 regels doen...
 
Steff   an

Steff an

09/06/2010 14:21:06
Quote Anchor link
jQuery voor zoiets? Kom op! Daarnaast doe je het dan ook niet in 3 regels.. heb je weleens gekeken hoe groot jQuery is?

Ik moet toegeven dat ik ook snel naar jQuery grijp, maar vaak zou dat niet nodig hoeven zijn.
 
Jelmer -

Jelmer -

09/06/2010 14:50:50
Quote Anchor link
Peter datwiljewelwetenhe op 09/06/2010 10:44:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function AjaxRequest(naam, element) {
    var req = new createRequest();
    req.onreadystatechange = function () {
        if (req.readyState == 4 && req.status == 200) {
            document.getElementById(element).innerHTML = req.responseText;
        }
    }
    return req;
}

Klein detail nog, het is gewoon 'var req = createRequest();', zonder new, aangezien je niet een instantie van createRequest wilt maken, maar van XMLHttpRequest (of dat activex ding) en dat doet die functie al voor je. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.