ajax vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Cunces v

cunces v

01/05/2009 21:13:00
Quote Anchor link
function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("verwerklogin");
if (xHRObject.status == 200) {
alert("haha");
var serverResponse = xHRObject.responseXML;

var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
}
}


de eerste alert werkt maar de 2e niet. Wat kunnen oorzaken zijn dat die status nooit in 200 geraakt?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:30:11
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 21:57:00
Quote Anchor link
Ik bak helemaal niks van Ajax, maar volgens mij moet dat if op regel 4 elseif zijn. :)
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 22:33:00
Quote Anchor link
nope that's not it
 
Roel -

Roel -

01/05/2009 22:52:00
Quote Anchor link
Sorry dan weet ik het ook niet, ik zuig met Ajax.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als je nou eerst eens bekijkt wat de status wel is :/ Het is niet voor niks een statuscode..
Voor zover ik weet is 200 gewoon klaar, dus blijkbaar is hij nog niet klaar?
 
Cunces v

cunces v

01/05/2009 23:39:00
Quote Anchor link
tis een internal error (500)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/05/2009 23:42:00
Quote Anchor link
Het script staat in een andere map? In die map staat een .htaccess? Dan gaat het niet daar blijkbaar mis...

edit: Met de Firebug extensie kun je ook makkelijk zien wat er mis gaat.

Edit2: vragen stellen gaarna via forum niet via PM. En aan MSN doe ik eigenlijk niet, gek genoeg.. alleen voor mijn werk :/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 00:08:00
Quote Anchor link
oké. Het script staat niet in een andere map & ook geen .htacces.
Enkele tips naar wat ik moet kijken in firebug dan?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/05/2009 00:47:00
Quote Anchor link
Of die ook aangeeft of er een 500 optreed of niet, en of die nog maar zegt dan dat.
Een status 500 zou naar mijn idee niks met je script zelf te maken kunnen hebben.
Maar google het eens, niet zo moeilijk: status 500 ajax
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 01:07:00
Quote Anchor link
oké dit is superraar.

if (xHRObject.readyState == 4) {

alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {


ongeveer de helft van de tijd alert hij 4 + 500, & soms 4 + 200 .... en soms doet hij de 2e alert gewoon niet. Lijkt wel alsof hij vastslaagt na die eerste alert ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Crispijn -

Crispijn -

02/05/2009 09:46:00
Quote Anchor link
Waarom maak je geen gebruik van een javascript framework? Het hoeft niet indd, maar het is wel super handig :)
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 11:32:00
Quote Anchor link
kweetniet :) heb Jquery & dojo geprobeert voor enkele dingen maar ben meer aan gewone js gewent. Voor push-patroon ga ik zowiezo dojo gebruiken.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 15:20:00
Quote Anchor link
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert("state 4");
} // <--------- !!!!!!!!!!!
if (xHRObject.status == 200) {
alert("status 200");
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Harmen

Harmen

02/05/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Maar Hipska, je moet toch én een goede readyState én een goede status hebben?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    if (req.readyState == 4) { // Complete

      if (req.status == 200) { // OK response

        // Doe een functie, het is gelukt

      } else {

        alert("Probleempje: " + req.statusText);

      }

    }
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function verwerklogin() {
    if (xHRObject.readyState == 4) {
        alert(xHRObject.readyState);
        alert(xHRObject.status);
        if (xHRObject.status == 200) {
            var serverResponse = xHRObject.responseXML;
            alert(serverResponse);
            var here = document.getElementById("logininfo");
            var inHere = headerDiv.childNodes[0];
            inHere = document.createElement('p');
            var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
            var text = document.createTextNode(status);
            inHere.appendChild(text);
            here.appendChild(inHere);
        }
        else    {
             alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
        }
    }
}



ik snap 'm echt niet. De enige alert dat ik krijg is die van de readystate (4). Voor de rest gebeurt er niets. (krijg ook geen alert met status)


edit: firebug zegt:
firebug zegt:

xHRObject is not defined
[Break on this error] alert(xHRObject.status);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:17:00
Quote Anchor link
kan het liggen aan het feit dat ik tomcat 6.0 gebruik?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door cunces v
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2009 19:33:00
Quote Anchor link
@Harmen: Oeps ja, ik was er niet helemaal bij en dacht dat het of-of was ipv en-en. En dat de TS dus een } vergeten was ofzo.

@cunces: dan ligt het aan je browser en/of JS code. Want die error zegt namelijk dat het object (xHRObject) niet gevonden is.
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 19:46:00
Quote Anchor link
maar dan is het toch superraar dat hij één regel ervoor dat object wel vind ?
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 19:58:00
Quote Anchor link
Kan je eens proberen om de variabele xHRObject als parameter mee te geven naar die functie? Misschien dat dat werkt? want ik weet hiet hoe jouw functie verwerklogin() wordt aangeroepen

*Edit: Nee het is niet raar dat als die hem niet vind dat die maar wat doen, ik heb dat ook 1 keer gehad, mee eerste alert deed die maar de 2de niet, en dat kwam door een parameter die niet mee werd gegeven, misschien hier ook?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 
Cunces v

cunces v

02/05/2009 20:15:00
Quote Anchor link
var xHRObject = new XMLHttpRequest();


function login(formulier) {
var naam=formulier.naam.value;
var paswoord=formulier.paswoord.value;
xHRObject.open("POST", "LoginServlet", true);

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin;
var information = "naam=" + encodeURIComponent(naam) + "&paswoord=" + encodeURIComponent(paswoord);
//xHRObject.setRequestHeader("Cache-Control", "no-cache");
//xHRObject.setRequestHeader("X_USERAGENT", "MijnAjaxApplicatie");
xHRObject.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
//xHRObject.setRequestHeader('Connection', 'close');
xHRObject.send(information);


}

function verwerklogin() {
if (xHRObject.readyState == 4) {
alert(xHRObject.readyState);
alert(xHRObject.status);
if (xHRObject.status == 200) {
var serverResponse = xHRObject.responseXML;
alert(serverResponse);
var here = document.getElementById("logininfo");
var inHere = headerDiv.childNodes[0];
inHere = document.createElement('p');
var status = serverResponse.getElementsByTagName("status")[0];
var text = document.createTextNode(status);
inHere.appendChild(text);
here.appendChild(inHere);
}
else {
alert("Probleempje: " + xHRObject.statusText);
}
}
}




ik zeg:

xHRObject.onreadystatechange = verwerklogin; & die var heb ik vanbove in m'n js staan..
 
Dennis

Dennis

02/05/2009 20:24:00
Quote Anchor link
Hmm nee dan is het probleem waarin aan dacht hier niet het probleem.
Ik heb wel een kleine toevoeging voor je script, want stel je gebruikt nu IE of een versie die een mimetype heeft, dan werkt dit niet.
\
Dit gebruik ik altijd, werkt prima( en kan jij misschien goed gebruiken?)
even http_request door jouw XHRObject vervangen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
        var http_request = false;

        if (window.XMLHttpRequest) { // Mozilla, Safari,...
            http_request = new XMLHttpRequest();
            if (http_request.overrideMimeType) {
                http_request.overrideMimeType('text/xml');
                // See note below about this line
            }
        } else if (window.ActiveXObject) { // IE
            try {
                http_request = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
            } catch (e) {
                try {
                    http_request = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                } catch (e) {}
            }
        }

        if (!http_request) {
            alert('Giving up :( Cannot create an XMLHTTP instance');
            return false;
        }


kan je gelijk zien of je XHR wel goed wordt aangemaakt. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.