AJAX

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »
Eric Cartman

Eric Cartman

21/02/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben net eventjes begonnen met AJAX, maar na een uurtje prutsen klopt er nog geen hout van. Ik krijg steeds maar deze fout de Javascript-Console van Firefox:
Fout verzend is not defined

Ik snap echt niet wat ik fout doe, ik weet toch echt zeker dat ik die functie verzend heb gedefeniëerd:

(...)
<script language="text/javascript">
function createHTTPHandler(){
httphandler = false;

if (!httphandler && typeof XMLHttpRequest!='undefined') {
httphandler = new XMLHttpRequest();
}
else {
alert('Sorry, maar ik kan het gewoon niet denk ik');
}

return httphandler;
}

function verzend() {
XMLHTTPObject.open('GET', 'pagina.php?q=1234', true);
XMLHTTPObject.onreadystatechange = change();
XMLHTTPObject.send(null);
}

function change() {
var inhoudDiv = document.getElementById('inhoud');
inhoudDiv.innerHTML = XMLHTTPObject.responseText;
}

var XMLHTTPObject = createHTTPHandler();
</script>

<p onclick="verzend()">Klik hier</p>

<div id="inhoud"></div>
(...)

Wie weet er wel wat er hier fout aan is? En hoe kan ik het oplossen?

De pagina 'pagina.php' geeft overigens gewoon de hash neer van de globale array GET.

--edit--
Klein foutje, had geen object aangemaakt :S, welliswaar blijft het probleem nog steeds bestaan...
Gewijzigd op 21/02/2006 17:14:00 door Eric Cartman
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 03:16:01
 
Jelmer -

Jelmer -

21/02/2006 17:36:00
Quote Anchor link
XMLHTTPObject.onreadystatechange = change();
die regel moet zijn
XMLHTTPObject.onreadystatechange = change;
zonder de (). Je wil namelijk niet de functie uitvoeren en z'n return-waarde toewijzen aan onreadystatechange, maar de functie zelf ;)

En pas bij readystate nummer 4 kan je de inhoud van xmlhttprequest.responseText uitlezen, want dan is de request pas klaar. Dus iets erbij als....

function change() {
if(XMLHTTPObject.readystate == 4) {
var inhoudDiv = document.getElementById('inhoud');
inhoudDiv.innerHTML = XMLHTTPObject.responseText;
}
}
 
Eric Cartman

Eric Cartman

21/02/2006 17:46:00
Quote Anchor link
Bedankt Jelmer, ik heb gedaan wat je gezegd had, alleen blijf ik nog steeds de fout houden en gebeurd er veranderd de inhoud van de div ook niet... Ben ik nog iets vergeten ofzo?

--edit--
typo...
Gewijzigd op 21/02/2006 17:46:00 door Eric Cartman
 
Jelmer -

Jelmer -

21/02/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Na wat geklooi, bleek als eerst dat je script-tag niet geparsed werd. Weg met language, en dan doet hij het. language moet namelijk 'type' zijn.

En dan, niet vergeten dat javascript case-sensitive is. Dus niet readystate, maar readyState (moest ik ook weer even ontdekken)

Het resutlaat dat ik had, wat wel werkte:
<html>

<head>

<script>

function createHTTPHandler(){
httphandler = false;

if (!httphandler && typeof XMLHttpRequest!='undefined') {
httphandler = new XMLHttpRequest();
}
else {
alert('Sorry, maar ik kan het gewoon niet denk ik');
}

return httphandler;
}

function doeiets() {

XMLHTTPObject.open('GET', 'pagina.php?q=1234', true);
XMLHTTPObject.onreadystatechange = change;
XMLHTTPObject.send(null);
}

function change() {

//alert('Readystate: '+XMLHTTPObject.readyState);

if(XMLHTTPObject.readyState == 4){

var inhoudDiv = document.getElementById('inhoud');
inhoudDiv.innerHTML = XMLHTTPObject.responseText;

}
}
var XMLHTTPObject = createHTTPHandler();


</script>
</head><body>
<p onclick="doeiets()">Klik hier</p>

<div id="inhoud">Hoi</div>

</body>

</html>
 
Eric Cartman

Eric Cartman

21/02/2006 18:09:00
Quote Anchor link
Ja, bedankt Jelmer, die doet het wel.
 

21/02/2006 18:58:00
Quote Anchor link
<script type="text/javascript"> had je moeten gebruiken.
 
Eric Cartman

Eric Cartman

21/02/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Ja, ik weet het, ik weet ook niet hoe ik aan language kom...
 

21/02/2006 20:44:00
Quote Anchor link
Language is ooit gebruikt. Tegenwoordig een afgekeurd attribuut.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.