[ajax/mootools] boolean check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 12:30:00
Quote Anchor link
De titel zegt het al, ik wil met mootools een boolean controleren op true of false.

is het mogelijk dat ik dmv ajax een pagina aanroep, die true of false antwoord. En afhankelijk van dit antwoord een bepaalde actie wel of niet uitvoer?

als het niet helemaal duidelijk is wat ik bedoel, zal ik wel een voorbeeldje posten van wat ik bedoel.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:24:23
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:22:00
Quote Anchor link
Dat is zeker mogelijk, je kunt de responseText die je terug krijg toch gewoon opvangen? Daarmee kun je dus gewoon bepalen wat het script terug gegeven heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
window.addEvent('domready', function()
{
    new Ajax('pagina.php',
    {
        method: 'GET',
        onComplete: function(responseText)
        {
            if(responseText)
            {
                alert('TRUE');
            }
            else
            {
                alert('FALSE');
            }
        }
    }).request();
});

ps. Waarbij het script pagina.php er bijvoorbeeld zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo true;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:24:00
Quote Anchor link
bedankt, ik denk dat ik hier wel mee verder kan.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Let wel dat Ajax relatief traag is. Een aanroep duurt toch al gauw een paar honderd miliseconden, daarom is het ook asynchroon. Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon. Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk. Daarnaast lijkt het dan alsof je browser een korte tijd hangt, want tijdens een synchrone aanroep blokkeert Javascript alle interactie met de webpagina.

Met andere woorden: kijk of het mogelijk is om het asynchroon te doen. Maar verder is het natuurlijk mogelijk om via onComplete te controleren of de responseText true of false (let op: de string true of false) teruggeeft, en aan de hand daarvan verder gaan.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:33:00
Quote Anchor link
dus in dit geval kan pagina.php er ook zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'dit is tekst';
?>


Edit:
laat maar, heb het al geprobeerd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon.
Nee hoor, dat hoef niet. Denk bijvoorbeeld aan live formulier controle waar je bijvoorbeeld controleert of een username bestaat. Het enige dat een php script terug geeft is true of false, op basis waarvan je een bepaald tekentje toont.

Quote:
let op: de string true of false
Ook dat is niet per se nodig. Het echoën van een boolean levert null (niets) of 1, en in de responseText wordt dat door javascript goed geinterpreteerd als je er een boolean vergelijking mee uitvoert.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ik interpreteerde het als iets vergelijkbaar als een aanroep naar confirm(), dus iets wat direct een antwoord geeft, en totdat deze beschikbaar is blokkeert.

Dat met die 0 & 1 is inderdaad wel slim. Enige reden die ik kan bedenken om het niet te gebruiken is dat een error ook een string is, en dus ook naar true evalueert.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:48:00
Quote Anchor link
en is er in dat geval ook een mogelijkheid om te controleren wat er teruggestuurd wordt, dus iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(ResponseText == test)
{
 alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Uiteraard, je kunt 'true' en 'false' ook als strings echoën zoals Jelmer al zei. In dat geval kun je met javascript gewoon een vergelijking uit te voeren op die strings:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(responseText == 'true')
{
    alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}

ps.
Jelmer:
Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk.
In MooTools kun je bij een AJAX request als 'async' option false meegeven waardoor de request synchroon uitgevoerd wordt. Dit even ter informatie ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:57:00
Quote Anchor link
bedankt, dit lijk mij toch handiger, als je een error krijgt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.