Ajax-post request werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/11/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Ik zie de fout niet..


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="nl">
<head>
    <!-- no cache headers -->
    <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
    <meta http-equiv="Expires" content="-1" />
    <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />
    <!-- end no cache headers -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <!-- CSS Stylesheet -->
    <style type="text/css">
    </style>
    <script type="text/javascript" src="./ajax.js"></script>
    <title>Wesdesignz - Rescripting your website!</title>
</head>
<body>
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>
    <hr size="1" />
    <div id="answer">Laad de url</div>
</body>
</html>


ajax.js :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
function load(url, mode, answer)
{
    var xmlHttp;
    try
    {
        xmlHttp=new XMLHttpRequest();
    }
    catch (e)
    {
        try
        {
            xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch (e)
        {
            try
            {
                xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch (e)
            {
                alert("Your browser does not support AJAX!");
                return false;
            }
        }
    }
    
    xmlHttp.onreadystatechange = function()
    {
        if ( xmlHttp.readyState == 4 )
        {
            document.getElementById( answer ).innerHTML = xmlHttp.responseText;
        }
    }
    xmlHttp.open(mode, url, true );
    if ( mode == 'POST' )
    {
        xmlHttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    }
    xmlHttp.send( null );
}


Het antwoord:
POST

Array
(
)

POST komt van $_SERVER['REQUEST_METHOD'] af.
Array () = print_r( $_POST );
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:01:19
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/11/2008 22:10:00
Quote Anchor link
1. Gebruik mozilla firefox.
2. Download en installeer firebug.
3. Voer de request nogmaals uit, en kijk nu wat firebug zegt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/11/2008 00:14:00
Quote Anchor link
Gebruik een framework zoals mootools of Jquery. Op die manier krijg je op een gemakkelijke manier een ajax request die overal werkt. Kijk hier eens naar bijvoorbeeld.
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 10:15:00
Quote Anchor link
daar heeft TS nu niets aan, hij wil zijn script werkend krijgen en indien hij de fout niet vindt, leert hij dus niets bij...

maar TS, ik denk dat je je antwoord op phphulp niet gaan vinden, spijtig genoeg.
Ik heb hier namelijk ook al enkele AJAX vraagjes gezet maar deze bleven onopgelost...probeer eens W3schools.com ofzo...

(dit is niet aanvallend bedoel jongens ;) )

wat Jezpur zegt doe je best wel, die firebug is echt handig...zo zie je welke waarden er gestuurd worden etc en ben je zeker :)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)

@ PHP Newbie: Ik gebruik normaal Mootools maar ik die kan je niet inline gebruiken, wat voor mij makkelijker is dan alles via classes en dergelijke aanroepen.

@ Tikkes: Zal nog eens met Firebug kijken dan..

Ik heb gekeken, zonder succes.. Het verzoek word perfect gestuurd en opgehaalt, maar de $_POST variable is gewoon leeg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/11/2008 18:36:00
Quote Anchor link
ToySoldier schreef op 21.11.2008 17:57:
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)


Waarom maak je daar dan geen gebruik van? Die heeft al lang aangegeven wat er hier fout zit.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 18:54:00
Quote Anchor link
Wat is er dan fout? Alles word gestuurd, de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] is post, maar toch is de $_POST var leeg?
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Iemand enig idee? (Ja, ik weet dat bumpen niet mag. Maar als ik niet bump duurt 't nog wel even voor ik een antwoord krijg)
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 13:54:00
Quote Anchor link
bumpen mag best hoor, je bent alleen 5 uurtjes te vroeg:P

Maar eh, ik zie nergens dat jij iets van post vars mee stuurt, dus welke data verwacht jij dan te zien in je POST?

Er zijn geen standaard POST variabelen hoor, de POST array is gewoon leeg als er geen POST data mee wordt gestuurd
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>


Hoort dat niet de variable 'username' mee te sturen ?
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 14:01:00
Quote Anchor link
dat gaat niet automagisch gebeuren:D

Ik zou toch even mootools erbij pakken en mootools dat laten afhandelen, daarin wordt dat netjes geregeld.

Je moet iig nog iets extra's meegeven, het meesturen gaat (zoals ik al zei) niet automagisch
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Zal eens zoeken dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.