Andere PHP versie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Menno

menno

29/08/2006 16:52:00
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met een "rare" gebeurtenis.

Ik heb een profielen systeem op m'n site en die deed het helemaal goed. Tot ik vandaag keek op m'n site en opeens gaf hij allemaal fouten aan, o.a. op de aanmeld pagina: http://www.shakiramebarak.nl/?page=fans/aanmelden

Nou heb ik m'n host al een mail gestuurt met de vraag of ze misschien een nieuwe php versie geinstalleerd hebben. Want het is wel raar dat hij opeens die fouten geeft.

Hoop dat jullie een antwoord weten.

Bedankt,
Menno
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 05:35:28
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

29/08/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Dit had je kunnen voorkomen door gewoon netjes te scripten. En dat zal inderdaad komen doordat je host (eindelijk) zijn PHP heeft geupdate.

Geef eens een klein stukje code dan zal ik een voorbeeld geven.
 
Menno

menno

29/08/2006 16:58:00
Quote Anchor link
dit is de aanmelden.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
include_once("config.php");

$select = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='" .
$_POST[gebruikersnaam] . "'";
$query = mysql_query($select);
$bestaatgebruikersnaam = mysql_num_rows($query);

if($_POST[aanmelden])
 {

if(!$_POST[naam])
{

echo "<li>Geen voornaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[gebruikersnaam])
{

echo "<li>Geen Gebruikersnaam ingevuld.";
}

if(!$_POST[wachtwoord])
{

echo "<li>Geen Wachtwoord ingevuld.";
}

if(!$_POST[email])
{

echo "<li>Geen E-mail adres ingevuld.";
}

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",
$_POST[email])) {
echo "<li>Geen geldig Email Adres ingevuld.";
}

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9-]", $_POST[gebruikersnaam])) {
echo "<li>De Gebruikersnaam die je wilt gebruikt karakters die niet zijn
toegestaan."
;
}

elseif($bestaatgebruikersnaam == 1)
{

echo "<B>Er is een Fout Opgetreden.</b><BR><li>De Gebruikersnaam die jij wilt is
al in gebruik."
;
}

else {
function
Activatie($lengte=10) {
   $tekens = array(a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, l, k, j, h, g, f, d, s, s, a,
m, n, n, m, w, r, t, y, u, p);
   $random = '';

   for($i = 1; $i <= $lengte; $i++)
      $random .= $tekens[rand(0,10)];

   return strtoupper($random);
}


$activatiecode = Activatie();

            $headers  = "MIME-Version: 1.0\n";
            $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
            $headers .= "From: ".$jouwebsite." <".jouwemail.">\n";

mysql_query("INSERT INTO members (id, ondertitel, geslacht, avatar, gebruikersnaam, naam, wachtwoord, status, email, ip, activatie, datum) Values ('', 'Nieuw Lid', '".$_POST['geslacht']."', 'noavatar.jpg', '".$_POST['gebruikersnaam']."', '".$_POST['naam']."', '".$_POST['wachtwoord']."', 'Lid', '" . $_POST['email'] . "', '" . $_POST['ip'] . "', '".$activatiecode."', '".$_POST['datum']."')") or die(mysql_error());
mail("".$_POST['email']."", "Activatie Account Shakira Mebarak", "
Beste "
.$_POST['naam'].", <br>
Je hebt je zojuist aangemeld op "
.$jouwebsite.". <br>
Om te kunnen inloggen op je profiel moet je je profiel activeren door <a href=http://www.shakiramebarak.nl/?page=fans/activeren&activatie="
.$activatiecode."&user=".$_POST['gebruikersnaam'].">hier</a> te klikken.<br>
<br>
Je logingegevens zijn: <br>
---------------------------------------------------------------------- <br>
Gebruikersnaam: "
.$_POST['gebruikersnaam']." <br>
Wachtwoord: "
.$_POST['wachtwoord']." <br>
Rank: Lid <br>
---------------------------------------------------------------------- <br>
<br>
Vriendelijke Groeten,<br>
Menno Bliek.<br>
<a href=http://www.shakiramebarak.nl>Shakira Mebarak</a> / <a href=http://www.shakiramebarak.nl/forum>Shakira Mebarak Forum</a><br>
"
,$headers);
echo "Je bent succesvol aangemeld er word een email naar je gestuurd om je
profiel te activeren.<BR>
<BR> Klik <a href=?page=main>hier</a> om naar de indexpagina te gaan."
;
}
}

else {
$date = date("d-m-Y H:i:s");
$ipadres = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
echo "<table><form method=POST action=?page=fans/aanmelden>
<td>Gebruikersnaam: <TD><input type=text name=gebruikersnaam
value='"
.$_POST['gebruikersnaam']."' maxlength=12> *<tr>
<td>voornaam:<TD><input type=text name=naam value='"
.$_POST['naam']."'><input
type=hidden name=datum value='"
.$date."'> *<tr>
<td>Wachtwoord: <TD><input type=password name=wachtwoord
value='"
.$_POST['wachtwoord']."'><input type=hidden name=ip
value='"
.$ipadres."'> *<tr>
<td>Email:<TD><input type=text name=email value='"
.$_POST['email']."'> *<tr>
<td>Geslacht<TD><select name=geslacht><option value=Man>Man</option><option
value=Vrouw>Vrouw</option><option value=Stel>Stel</option></select><tr>
<td><td><input type=submit name=aanmelden value=Aanmelden></form>
</table>"
;
echo '<br>';
echo '* verplicht.';
}


ob_end_flush();
?>
 
Arend a

Arend a

29/08/2006 17:02:00
Quote Anchor link
Eigenlijk de meest gebruikte fout is dat je $array[key]
niet schrijft als $array['key'] als de key een string is.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

29/08/2006 17:02:00
Quote Anchor link
if($_POST[aanmelden])
{
if(!$_POST[naam])

Kan je vervangen door:

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
if(empty($_POST['naam']))
 
Menno

menno

29/08/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Arjan:
if($_POST[aanmelden])
{
if(!$_POST[naam])

Kan je vervangen door:

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
if(empty($_POST['naam']))


Thanks, de eerste fouten zijn weg, mar nu heb ik deze fouten nog:

Notice: Undefined index: gebruikersnaam in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 50

Notice: Undefined index: gebruikersnaam in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 130

Notice: Undefined index: naam in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 131

Notice: Undefined index: wachtwoord in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 134

Notice: Undefined index: email in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 136



op line 50 staat:
$_POST['gebruikersnaam'] . "'";

op 130:
value='".$_POST['gebruikersnaam']."' maxlength=12> *<tr>

op 131:
<td>voornaam:<TD><input type=text name=naam value='".$_POST['naam']."'><input

op 134
value='".$_POST['wachtwoord']."'><input type=hidden name=ip

en 136:
<td>Email:<TD><input type=text name=email value='".$_POST['email']."'> *<tr>

bedankt alvast
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

29/08/2006 17:14:00
Quote Anchor link
Omdat je nog niks verstuurd hebt zit er nog niks in die post... maak er dus zoiets van:

if(isset($_POST['waarde']))
{
echo 'waarde is ingevuld';
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Menno

menno

29/08/2006 17:52:00
Quote Anchor link
Enorm bedankt,

Maar...

Als ik nu een gebruikersnaam invul die al bestaat registreed hij hem gewoon....
Dus er kunnen meerdere mensen met de zelfde gebruikersnamen zijn.

dit staat er in de code:

elseif(!eregi("[A-Za-z0-9-]", $_POST['gebruikersnaam'])) {
echo "- De Gebruikersnaam die je wilt gebruikt karakters die niet zijn
toegestaan.";
}
elseif($bestaatgebruikersnaam == 1)
{
echo "<B>Er is een Fout Opgetreden.</b><BR><li>De Gebruikersnaam die jij wilt is
al in gebruik.";
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

29/08/2006 17:58:00
Quote Anchor link
waar komt die $bestaatgebruikersnaam vandaan? Juist... uit je query. Een query die je helemaal niet controlleerd maargoed. En waarom haal je je hele database leeg als je alleen wilt weten hoevaak een bepaalde gebruikersnaam voorkomt?
 
Menno

menno

29/08/2006 18:44:00
Quote Anchor link
krijg deze fout nog steeds:

Notice: Undefined index: gebruikersnaam in /usr/home/web/snl121067/fans/aanmelden.php on line 49

Dit staat in op 49:

$select = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".($_POST['gebruikersnaam'])."'";

En wou even zeggen, ik heb dit script gedownload en ben een beginner....

Had ik eindelijk het script werkend gaan ze een update doen :S
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

29/08/2006 19:29:00
Quote Anchor link
Voor het nodige naslagwerk:

"ze" hebben register_globals uitgezet.
 
Menno

menno

29/08/2006 19:34:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Voor het nodige naslagwerk:

"ze" hebben register_globals uitgezet.


Ze? daarmee bedoel je het hostings bedrijf?
waarom zouden ze dat doen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/08/2006 19:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$select
= "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".($_POST['gebruikersnaam'])."'";
?>


Je hoort te checken of $_POST['gebruikersnaam'] wel bestaat. Dus:

if (isset ($_POST['gebruikersnaam']))
 
Menno

menno

29/08/2006 19:43:00
Quote Anchor link
thanks, de aanmeld pagina doet het weer helemaal.

Er zijn nog meer problemen, maar die ga ik eerst zelf wel proberen op te lossen.

Bedankt iedereen.

Als ik er niet uit kom dan horen jullie het wel :P
 
Menno

menno

30/08/2006 19:03:00
Quote Anchor link
oke heb alle pagina's goed, alleen de Admin nog niet daar krijg ik deze fout:

Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/web/snl121067/fans/Admin.php on line 345

Dit staat op 345:

if($list->status == "Moderator"){
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door menno
 
Frank -

Frank -

30/08/2006 19:17:00
Quote Anchor link
Quote:
waarom zouden ze dat doen?
Vanwege de beveiliging. Het is ronduit gevaarlijk om Superglobals aan te hebben staan en eigenlijk schandalig dat ze deze nú pas uitzetten.
 
Menno

menno

30/08/2006 19:36:00
Quote Anchor link
Frank:
Quote:
waarom zouden ze dat doen?
Vanwege de beveiliging. Het is ronduit gevaarlijk om Superglobals aan te hebben staan en eigenlijk schandalig dat ze deze nú pas uitzetten.


Oke, bedankt.

Ik heb een reactie van hun gehad dat was dit:

Probeert u dit eens:

enablen van register_globals:

Maak een .htaccess file met de volgende inhoud:

php_flag register_globals on

Nu zijn dus de meeste fouten weg, behalve die ene die ik net hier boven heb gepost
 
Donster

Donster

30/08/2006 19:38:00
Quote Anchor link
@ Frank Klopt , maar hetzelfde geld voor magic_quotes etc..
Vind zoviezo dat php zichzelf niet moet bemoeien met dingen zoals veilige input en output , dat is tevens aan de programmeur! ( dat hebben ze nu dus gelukkig ook weg gedaan :D)

@menno weet niet of je er goed aan doet het weer aan te zetten..

Offtopic: Met Shakira zou ik weleens een beschuitje willen eten :D
Wat mij betreft 1 van de mooiste vrouwen op tv ( en daarbuiten)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donster
 
Frank -

Frank -

30/08/2006 19:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb een reactie van hun gehad dat was dit:

Probeert u dit eens:

enablen van register_globals:

Maak een .htaccess file met de volgende inhoud:

php_flag register_globals on
Doe dat dus vooral niet!

Ga de problemen OPLOSSEN en niet met een lapmiddel weer allerlei beveiligingsproblemen herintroduceren.
 
Menno

menno

30/08/2006 19:52:00
Quote Anchor link
Oke,

Heb hem nu verwijderd en krijg deze 2 fouten nu:

Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/web/snl121067/fans/Admin.php on line 345

Notice: Undefined variable: REMOTE_ADDR in /usr/home/web/snl121067/fans/Admin.php on line 569

op 345 staat dus:
if($list->status == "Moderator"){

en op 569:
$a = "$REMOTE_ADDR";
 
Legolas

Legolas

30/08/2006 21:15:00
Quote Anchor link
$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.