Apache Vhost configuration

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Thomas de vries

thomas de vries

10/12/2012 11:57:33
Quote Anchor link
Goedemorgen phpleden.

Ik heb een vraag/probleem en weet zo niet hoe ik het moet zoeken.

Ik draai een Windows Server 2008 systeem met Apache.
Ik gebruik hiervoor Vhost omdat ik meerder website run op 1 server.
Nu is het zo dat ik een 2de server erbij neem en wilde dus 1 website naar die server sturen.

Het principe is als volgt.
www.site1.nl gaat naar ->Wan Ip.
www.site2.nl gaatn naar ->Wan Ip.

site1 blijft doormiddel van Vhost op server1.
site2 moet doormiddel van Vhost naar server2 gestuurd worden

Server1 zit rechstreeks op het internet aangesloten
Server2 is op Server1 aangesloten en heeft een intern ip-adres

Hoe kan ik dit het beste aanpakken met Vhost?
Dit is wat ik nu heb en wat dus niet werkt.

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "F:/site1"
ServerAlias www.site1.nl site1.nl
</VirtualHost>

<VirtualHost 192.168.137.64:80>
DocumentRoot "C:/site2"
ServerAlias www.site2.nl site2.nl
</VirtualHost>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 03:29:47
 
Chris PHP

Chris PHP

10/12/2012 12:36:53
Quote Anchor link
Google heeft hier veel tutorials voor je.

Zoek op "configure Apache vhost on Windows" en je krijgt een waslijst aan tutorials.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/12/2012 13:29:07
Quote Anchor link
Vhosts werkt met Apache. Dus als je naar een andere server gaat heb je daar ook Apache nodig lijkt mij. Het verwijzen naar de juiste server doe je met DNS.
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/12/2012 14:01:37
Quote Anchor link
Edit

Oke heb het geprobeerd met DNS maar ook dat werkt niet.
Heb gekeken naar sommige tutorials maar krijg het niet voor elkaar om het naar een ander ip adres te sturen.

Dit is hoe ik mijn Virtual host heb met apache en volgens sommige dient het te werken.
Reminder
ook op mijn 2de server staat apache op en werkt.

NamevirtualHost *:80

<VirtualHost>
ServerAdmin [email protected]
ServerName pandoraflyff.com
ServerAlias www.pandoraflyff.com pandoraflyff.com
DocumentRoot "F:/Server/htdocs/pandoraflyff.com"
</VirtualHost>

<VirtualHost 192.168.137.6:80>
ServerAdmin [email protected]
ServerName azureflyff.com
ServerAlias www.azureflyff.com azureflyff.com
</VirtualHost>

Zodra ik naar www.azureflyff.com ga dan redirect die me niet naar mijn andere server
maar laat me de eerste website zien.

Kan iemand me toch in de goede richting duwen.
Gewijzigd op 10/12/2012 15:02:07 door thomas de vries
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/12/2012 15:34:48
Quote Anchor link
Je kan dit niet in de Apache configuratie oplossen.
Je zegt nu dat Apache op het IP van de andere server moet luisteren naar azureflyff.com, dus vandaar dat ie naar de standaard gaat.
Apache is een webservice en geen netwerkservice.
 
John D

John D

10/12/2012 15:42:37
Quote Anchor link
De apache functionaliteit vhost, in dat geval is het antwoord van Ger van toepassing. De 2008 server heeft een WAN (dus internet) ip-adres? In dat geval houdt het op je kan niks knutselen zonder router. Hoe zit overigens server2 vast aan server1? Meerdere netwerkkaarten in server1? Je haalt twee dingen door elkaar, ip-techniek -> de netwerklaag en apache -> de applicatielaag (OSI model).

Toevoeging op 10/12/2012 15:49:41:

eerder is ook al eens deze discussie gevoerd alleen de TS bestaat niet meer (???) http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/port-forwarding-server-2008/87939/1/
Gewijzigd op 10/12/2012 16:10:38 door John D
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/12/2012 16:22:24
Quote Anchor link
@John
Ja inderdaad op de server zitten meerdere netwerk kaarten.
Toch zou het dienen te werken zelfde als met een router naar mijn idee.
Op de router zit het wanIp en vanuit daaruit wordt alles wat binnen komt op poort 80 gegooid.
die vervolgens naar server1 gaat. Dan moet het alsnog van server 1 naar server 2 gaan.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/12/2012 16:47:25
Quote Anchor link
Je bent onduidelijk. Staat er nu wel of geen router tussen server 1 en het internet?
Is dat niet het geval dan is server 1 de gateway met internet, en moet je daar de routing gaan regelen. Dus zal je dan wat aanvullende software nodig hebben.
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/12/2012 17:10:42
Quote Anchor link
Ik heb er nu geen router tussen en server 1 is de gateway. Sorry voor het onduidelijker maar bovenstaande post was een voorbeeld.

Dus in feite zou ik dus toch dienen te werken met DNS op de server?

Ik zal nogmaals gaan kijken hoe ik dit toch het beste kan aanpakken. Bedankt voor de reacties
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/12/2012 17:48:14
Quote Anchor link
De infrastructuur van het netwerk is het meest complexe deel in de netwerklaag.
Wat je ook kunt doen is bij je provider een extra ip adres aanvragen, dat maakt je routing een stuk simpeler.

PS.
routing is een service in server 2008, je moet dit dan activeren en configureren.
 
John D

John D

10/12/2012 18:55:12
Quote Anchor link
routing is een service in server 2008, je moet dit dan activeren en configureren echter dat geldt dan voor ip adressen en niet voor www.site1.nl en www.site2.nl enzovoort. Je kan in de gateway van 2008 ook port forwarden maar dat geldt dan voor een poort die binnenkomt, bijvoorbeeld 8080 port forwarden naar 80 op server2. Het is niet zo dat server1 ervoor kan zorgen dat wanneer er een call binnenkomt voor www.site2.nl op poort 80 dat doorgestuurd wordt van server1 naar server2 en dat wanneer een call binnenkomt voor www.site1.nl op poort 80 dat dat dan binnen server1 wordt afgehandeld. Zo zit netwerkarchitectuur niet in elkaar dues het kan niet, zo simpel is dat.

Dus in feite zou ik dus toch dienen te werken met DNS op de server?
NEEN, een DNS is voor de caller, dus diegene die een oproep pleegt en niet voor het netwerk waar de oproep binnenkomt. Het kan dus niet wat je wil. Een oplossing is het advies van Ger: een extra ip-adres.
 
Thomas de vries

thomas de vries

10/12/2012 19:16:37
Quote Anchor link
Bedankt Ger en John D.
Ik zal de ISP contacteren en bespreken wat de mogelijkheden zijn hierin.
 
Willem vp

Willem vp

28/12/2012 18:04:12
Quote Anchor link
Ik zie hier een perfect voorbeeld voor reverse proxying ;-)

In DNS kun je www.site2.nl gewoon het IP-adres van server1 laten behouden, maar je moet wel ergens een intern.site2.nl aanmaken met het interne IP-adres vcan server2. Dat kan in DNS, maar is misschien handiger in de lokale host-file van server1.

Vervolgens doe je op server1 iets als:

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot "C:/legemap"
ServerAlias www.site2.nl site2.nl
ProxyPass / http://intern.site2.nl/
ProxyPassReverse / http://intern.site2.nl/
</VirtualHost>

Uiteraard moet op server2 dan ook een webserver draaien. Dat hoeft niet eens Apache te zijn.

Toevoeging op 28/12/2012 18:13:21:

Thomas de vries op 10/12/2012 16:22:24:
Ja inderdaad op de server zitten meerdere netwerk kaarten.
Toch zou het dienen te werken zelfde als met een router naar mijn idee.
Op de router zit het wanIp en vanuit daaruit wordt alles wat binnen komt op poort 80 gegooid.
die vervolgens naar server1 gaat. Dan moet het alsnog van server 1 naar server 2 gaan.

Wat je hier beschrijft is port forwarding. In dat geval zou je op server1 een ongebruikte poort (bijvoorbeeld 81) kunnen doorsturen naar poort 80 op server2. Ik weet alleen niet of een standaard Windows-server dat ondersteunt (zou zomaar kunnen dat je dan een ISA-server of zo nodig hebt) maar feitelijk maak je site2 daarmee onwerkbaar, omdat de gewone gebruiker niet weet dat hij verbinding moet maken met poort 81 om je site te bekijken.

Reverse proxying lijkt me dan toch de aangewezen methode; je kunt daarmee honderden sites verdelen over verschillende interne servers en die allemaal via je ene extern bereikbare server benaderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.