Archief links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 15:28:15
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een half jaar bezig met PHP en heb het al aardig onder de knie! Het enige wat het voor mij nog lastig maakt af en toe, is dat ik vaak dubbele query's maak of door een typ fout niet gauw door heb wat er precies fout is gegaan in mijn scripts.


Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een blog. Hierbij zou ik graag gebruik willen maken van een archief om het zoeken van berichten in de nabije toekomst te vereenvoudigen.

Nu gebruik ik voorlopig deze PHP code/SQL functie:


// archief
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// opsomming data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="#">'.$archive_month.'</a><br/>';
}


Om mijn totale lijst met berichten te tonen gebruik ik het volgende script:

// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

// Hier roep ik de gewenste gegevens op

$blogs .= ' <!-- opbouw blogpost --> '
;}


Met deze scripts lukt het mij om de archief filter te tonen zoals ik het voor ogen heb en om een lijstweergave van al mijn berichten te tonen. Echter zit ik nog steeds met een probleem:


Hoe zorg ik ervoor dat er bij het klikken op één van de links ENKEL de berichten uit die maand en uit het betreffende jaar worden vertoont.


Iemand een idee?




Ik heb nog geen voorbeeld online staan. Ik werk momenteel via een lokale server(XAMPP).




P.S: Ik gebruik af en toe Nederlandse en Engelse termen door elkaar. Ik werk voornamelijk in het Engels omdat ik dit makkelijker vindt, maar wanneer ik een code probeer te maken die ik eventueel aan een klasgenoot zou kunnen doorgeven (ter voorbeeld) noteer ik alles in het Nederlands. Excuseer mij als dit bij mijn voorbeeld codes verwarrend is.
Gewijzigd op 03/08/2011 15:30:13 door Christopher A
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:00:27
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2011 15:45:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar WHERE (in je query)
 
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 17:30:28
Quote Anchor link
Bedoel je dat ik dan een functie moet maken

SELECT "blogpost" WHERE "datum gelijk aan link" ?

Het idee is er wel, maar de uitvoering is mij nog niet duidelijk. Ik wil niet lui klinken, maar betekend dit dat ik voor elke maand die regel moet maken of kan dit allemaal in 1 compactere code? Ik probeer namelijk niet omslachtig te werk te gaan zoals ik voorheen heb aangegeven toch vaak te doen.

Ik snap momenteel even niet hoe ik het "onClick" gegeven van de links uit het archief kan aansturen tot een SQL functie. Het zal waarschijnlijk zo voor de hand liggen en zodra ik het lees of er weer op kom klinkt er een "Oh Ja!", maar ik ben momenteel heel onhandig bezig met een aantal Javascript codes om m'n blog op te leuken welke niet willen lukken. En daardoor haal ik al die termen e.d. door mekaar en vergeet ik wat er bij beide scripting languages mogelijk is...

Toevoeging op 03/08/2011 17:51:44:

Ik vond dit stukje code in een ander artikel op phphulp:

WHERE
MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
YEAR(datum) = YEAR(NOW())



http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/archief/46062/

(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)

On topic:
Ik was al aan iets soortgelijks aan het denken, ik ga het nu even uitproberen en als het lukt laat ik het even weten in deze thread ;) Ik geloof dat ik het gewoon op dezelfde manier kan aanpakken als de manier waarop ik alle blogposts in eerste instantie heb geladen.

Toevoeging op 03/08/2011 19:45:33:

Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:


elseif($_GET['maand']){

// archive
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// get data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';


// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

//haal gewenste blogdata op

$blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
} // einde while($blog_row etc..)

} // einde while($archivelist etc..)

} //einde elseif





Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Ik kan "date_format(date, '%M %Y')" uit "SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC" niet zonder spatie typen omdat ik mijn archief niet meer vind uitzien; dubbel "date_format(date, '%M %Y')" gebruiken waarbij 1x zonder spatie voorkomt is ook geen optie omdat hij dan dus de laatste actie voor date_format() leest...

EDIT:
Ik besef me net dat ik de verkeerde code heb getest in localhost, hier staat mn WHERE statement nog niet in verwerkt..
--
EDIT 2:
Helaas, wederom mislukt met " WHERE date='".$_GET['maand']."' ". Met trial en error kom ik er uiteindelijk wel, maar als iemand voor die tijd de oplossing weet hoor ik het graag!
Gewijzigd op 03/08/2011 20:19:13 door Christopher A
 
Christopher A

Christopher A

05/08/2011 16:06:05
Quote Anchor link
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.



Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...
 
The Force

The Force

05/08/2011 16:57:28
Quote Anchor link
Vreemd dat er niemand hier op gereageerd heeft. Anyway:

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)


Dat doe je met ['code] en [/'code] (zonder ' ertussen :)). Zet PHP code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
zodat het goed opgemaakt wordt.

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
elseif($_GET['maand']){
    
    // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            $archive_month = $archivelist['maand'];
            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';    
            
            
                // blog index
                $bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
                $teller = 0;
                    
                
                while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
                {
    
                    $teller++;
                    
                    // get data

                                        //haal gewenste blogdata op

                            
                        $blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
                }
// einde while($blog_row etc..)

        } // einde while($archivelist etc..)
    
} //einde elseif
?>


Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Echo de query op het scherm en voer hem in in bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kan dan zien of er überhaupt data geselecteerd wordt en je kan sneller de query aanpassen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Als je tekens als spaties veilig via de url wilt meegeven dat moet je de data door urlencode halen (en dan bij het uitlezen weer urldecode). Je maakt in de archief url's overigens ook geen $_GET['maand'] aan, maar $_GET['id'].

Gebruik geen "SELECT *" maar geef gewoon aan welke kolommen je wilt hebben.

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.

Dat klopt. Neem eens een kijkje op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format . Je zal in de tweede query de datum op eenzelfde manier moeten formatteren als hoe je het bij de eerste keer hebt gedaan (met date_format).

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...

Dat is hier wel handig aangezien je die link naar de specifieke maand wilt weergeven. Je doet nu overigens niets met $_GET['maand']. Kan je niet een constructie als deze gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
    
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
    }
}

?>


Edit: wil je alles standaard laten zien en als je op zo'n maand klikt enkel van de maand dan kan je het beste van dat stuk tussen "if(isset($_GET['maand'])" een functie maken met als parameter de maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function GeefBlogsPerMaand($maand) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
}


//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    //Toon de blogs voor de opgegeven maand.
    GeefBlogsPerMaand($_GET['maand']);
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
        
        GeefBlogsPerMaand($archivelist['maand']);
    }
}

?>


En je moet nog foutafhandeling toevoegen (wat laat je de gebruiker zien als er een fout optreed in de query? Of als er geen rijen bij een bepaalde maand horen?
Gewijzigd op 05/08/2011 17:08:48 door The Force
 
Christopher A

Christopher A

06/08/2011 18:31:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de raad, het is me uiteindelijk gelukt om het archief werkende te krijgen. Een andere kleine fout die ik over het hoofd zag was dat ik was vergeten om bij de "archief pagina's" vergat om de content de printen. *facepalm*

Het kwam uiteindelijk neer op ongeveer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}elseif(isset($_GET['month'])) {
    
        // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT *, date_format(date, '%M %Y') as month FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            
            // hier definieer ik de variabelen;

            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&month='. urlencode($archivelist['month']) . '">'.$archivelist['month'].'</a><br/>';    

        }

        
    $archdata = mysql_query("
        SELECT *
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['month'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);
        $teller = 0;
        
        while($arch_row = mysql_fetch_assoc($archdata)) {
            $teller++;
                    
                    // get data
                    
                    // hier definieer ik de gewenste data voor mijn artikelen

                            
                        $blogs .= '<!-- hier schrijf ik de html -->';}
?>


Nogmaals bedankt! Nu kan ik verder met de rest van het werk dat gedaan moet worden om m'n blog functioneel te krijgen!
Gewijzigd op 06/08/2011 18:31:59 door Christopher A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.