Array echoén!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik vul een array, vanuit het database.
De gegevens worden dan doorgevoerd, met een foreach loop.

Daarna sorteer ik dit met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  array_multisort($datum, SORT_DESC, $mijn_array);
?>

Die werkt ook helemaal goed.

Nu wil ik alleen die hele lijst nog goed geordend weergeven.
echo "Key: ".$key." | ".$value['naam']." | ".$value['datum']." | ".$value['informatie']."<br />\n";

Zoiets, ik weet alleen niet of dit nu in nog een foreach moet zetten, of dat dit ook met een while kan? Of nog anders?

Alvast bedankt,
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:33:12
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/01/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Misschien een domme vraag, maar je vult de array vanuit een DB hè? Waarom sorteer je niet m.b.v. je SQL?

Elwin
 
Bart van der veen

bart van der veen

19/01/2007 13:17:00
Quote Anchor link
print_r ??
 
K i p

K i p

19/01/2007 13:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($datum as $key => $value)
    {

        echo 'Key: ' . $key .' | ';
        echo $value['naam'] . ' | ';
        echo $value['datum'] . ' | '
        echo $value['informatie'] . "<br />\n";
    }

?>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 13:33:00
Quote Anchor link
@Elwin, omdat ik de laaste toevoegingen op de site wil weergeven. De laaste post van het gastenboek, reacties, nieuwsberichten, reacties op foto's, enz. Dus er worden gegevens uit verschillende tabellen uitgelezen.

Daarna worden ze in een array gezet. En gesorteerd.
En daarna wil ik ze dus weer echo'en.

@bart, Met print_r kan dat natuurlijk ja, maar dat ziet niet uit, als je zo bijvoorbeeld de laaste 10 berichte wil weergeven op je site ;)

@boris, ik zal het eens proberen! Edit: Nee werkt helaas niet..


Edit:
Het grappig is, dat in de print_r, hij helemaal perfect is.
Ik moet hem nu alleen nog mooi printen op het scherm, onder elkaar?
Maar datw wil niet lukke?? Iemand nog een idee?

Edit2:
Als ik een nieuwe foreach maak, dan sorteer die array_multisort daar niet op? echt vreemd!?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/01/2007 13:55:00
Quote Anchor link
Anders kan je eens kijken naar een multi-dimensionale array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$arr
= array();

while() {
  $arr[] = array($datum,$rest);
}


// Sortern
$arr = sort($arr); // of asort($arr), of rsort($arr)

// Nu met foreach of for door de loop heen

?>


Elwin
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Maar hoe sorteer ik dan op datum, want nu sorteer ie gewoon op de key.

edit: natuurlijk datum vooraan zetten in de array.
het werkt goed nu..

Alleen nu sorteert ie standaar ASC, kan ik dit ook instellen in DESC.
En kan er ook een limit ingesteld worden op een array of op de foreach!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
sort($arr);
foreach ($arr as $key => $val) {
?>

Alvast bedankt
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2007 14:39:00
Quote Anchor link
De problemen waar je nu tegen aanloopt, de moeilijkheden die je nu hebt in php dus, zijn het gevolg van je verkeerde aanpak.

Het sorteren moet je lekker aan de database overlaten, ook als je uit meerdere tabellen selecteert. Zorg ervoor dat je met een goed datamodel werkt, en dan is er vrij weinig aan de hand.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Op zich zit het database al goed in elkaar.
De kolommen zijn bijna overal hetzelfde.
De datums zijn allemaal ingesteld als datetime.

Maar dit leek mij een makkelijkere oplossing, dan bijv. met joins te gaan werken in combinatie met het database. Vandaar..

Maar het systeem werkt nu goed. En is eigenlijk simpel opgezet.
Ik moet nog 2 dingen ontdekken, en dan is het af.
Of er ook een limiet kan worden gezet op de sort of op de foreach? En of er de sorteer volgorde ook andersom kan worden gezet, ipv ASC, DESC? edit: 2de probleem is al opgelost, door: array_multisort($arr, SORT_DESC);

-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2007 14:56:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met een limiet? Dat de foreach loop na een bepaald aantal loops stopt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$n
= 1;
foreach($array as $key => $value)
{

    if($n == 10)
    {

        break;
    }

    // doe iets met $key en $value
    $n++;
}

?>

Dat zou je zo kunnen doen.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:58:00
Quote Anchor link
1ste probleem opgelost:
Of er ook een limiet kan worden insteld!
Oplossing: $result = count($arr); En dan een if/else je..

2de probleem opgelost:
Of er ook DESC gesorteerd kan worden op een array!
Oplossing: array_multisort($arr, SORT_DESC);

Bedankt voor jullie hulp allemaal.
Met vriendelijke groet,

-Chupskie :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.