Array fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

25/11/2006 14:52:00
Quote Anchor link
hey, ik krijg telkens een fout met dit, ik weet niet wat ik fout doet.
Parse error: parse error, unexpected T_WHILE, expecting ')' in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $aGames
= array(
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                
                '
                "'
.$row['game'].'"'
                =>'
                "'
.$row['game'].'"
                '

                
        }
        );

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 12:50:47
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een while loop in een array zetten. Dat zou je dan zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aGames
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
}

?>


Ik zie trouwens ook niet in waarom je de key en de value van een entry in de array dezelfde waarde zou geven. Dat heb ik in bovenstaand voorbeeldje dus niet gedaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

      
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
                
        }
        ;

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
bedankt, het werkt :)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:35:00
Quote Anchor link
maar nu als ik 2 van die arrays wilt, krijg ik deze error:
Notice: Undefined variable: aType in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    require_once "maincore.php";

    $query = "SELECT game,xgame,type FROM projects_types";            
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

  
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                $aType[$row['type']]= $row['type'];                
        }
        ;
      
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }


    
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee, dan moet je wel alles binnen die ene while loop houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$aGames
= array();
$aType = array();

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    $aType[] = $row['type'];
}

?>


En ik vraag me nog steeds af, waarom wil je de key van de array de zelfde waarde geven als de value? Dat is niet erg logisch ;-)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen, maar dat heb ik gedaan maar nu is de 2e Row van type geen select box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
          
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
[
/code]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de eerste <select> niet afsluit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo '<select name="game" class="textbox">';
        foreach($aGames AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';        
          
        echo '<select name="type" class="textbox">';
        foreach($aType AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';
?>


Daarnaast kun je bij een echo ook beter enkele quotes gebruiken. Op die manier hoef je de dubbele quotes van de html niet te escapen.

ps. Je ziet ook dat ik $gKey verwijderd heb, die bestaat nu namelijk niet meer en was identiek aan $gValue. Dus overal staat nu $gValue.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
zou het mogelijk zijn om die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }
[
/code]
apart te doen?, want bij game is er 1 meer dan bij type. en daardoor kunnen ze op {niks} klikken. en dat wil ik niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               if($row['type'] != NULL){
                    als het type niet leeg is, dan aan array toevoegen//
                    $aType[] = $row['type'];
                   }
        }

?>


Eventueel kan je voor het type dan nog de functie array_unique eroverheen halen, om elk type maar 1 keer in de array te krijgen.
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 25.11.2006 16:38:
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>

werkt niet
@robert: die doet het wel en beide bedankt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 17:19:00
Quote Anchor link
Mijn oplossing werkt ook, alleen een haakje te weinig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type']))
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>


Beide oplossingen zijn precies hetzelfde. empty(NULL); geeft immers TRUE terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.