Array samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:16:00
Quote Anchor link
Beste php-ers,

Ik wil graag dat de onderstaande array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>



deze array word:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst tekst2 tekst3 tekst4'),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 tekst6 tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );

?>


Wat is er gebeurd? Als er meerdere type=tekst achter elkaar zijn dan maakt hij daar een van.
Ik heb het al geprobeerd met de onderstaande code maar ik kom er niet uit.


Wat ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
$array
= array(
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
               array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
               array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
               array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
               );


$stack = array();
$tekst = '';

for($i = 0; $i < count($array); $i++)
{

    if($array[$i]['type'] == 'tekst')
    {

        for($a = $i; $a < count($array); $a++)
        {

            if($array[$a]['type'] == 'tekst')
            {

                $tekst .= $array[$a]['tekst'];
                $i++;
            }

            else
            {
                $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $tekst);
                $tekst = '';
            }
        }

        
        $stack[] = array('type' => 'tekst', 'tekst' => $array[$i]['tekst']);
        
    }

    else
    {
        $stack[] = $array[$i];
    }
}



print_r($stack);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:45:08
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:33:00
Quote Anchor link
array_merge();

heb je post nietgelezen, maar ik antwoord het naar de naam van je post
 
Zero XT

Zero XT

18/08/2009 21:36:00
Quote Anchor link
Misschien is het dan handig om eerst mijn post te lezen;)
array_merge is om 2 array's met elkaar te mergen (smelten).
Ik heb geen 2 array's

Zoals je ook kan zien in de titel van dit topic: Array (zonder s) samenvoegen

Iemand?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero XT
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 21:40:00
Quote Anchor link
ik heb is gelezen,
maar ge kunt die toch gwn overschrijven???
want als ge geen array_merge gebruikt, dan verdwijnt de oude array
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 21:41:00
Quote Anchor link
is de opbouw altijd op deze manier? open -> 3 tekst array's -> open -> 3 tekst array's end dan sluiten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 21:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    $array1
= array(
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open1'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst2 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst3 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst4 '),
        array('type' => 'open', 'tekst' => 'open2'),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst5 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst6 '),
        array('type' => 'tekst', 'tekst' => 'tekst7 '),
        array('type' => 'sluit', 'tekst' => 'sluit1')
    );

    $array2 = array ();
    $type = null;
    $n = -1;
    foreach ($array1 as $v) {
        if ($v['type'] != $type) {
            if ($n >= 0) {
                $array2[$n]['tekst'] = trim ($array2[$n]['tekst']);
            }

            $type = $v['type'];
            $array2[++$n] = array ('type' => $type, 'tekst' => '');
        }

        $array2[$n]['tekst'] .= ' ' . $v['tekst'];
    }

    echo '<pre>' . print_r ($array2, true) . '</pre>';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:01:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn: Dat is weer een nette oplossing.
Maar kan jij kort uitleggen wat nou het verschil is tussen $n++ en ++$n?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/08/2009 22:05:00
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

ja. De $n++ noemt men een postfix operator. Dat houdt in dat de variabele eerst gebruikt wordt in het statement en vervolgens opgehoogd. ++$n heet een prefix operator. In zo'n geval wordt de var eerst opgehoogd, en dan pas gebruikt.

Edit: kort voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    $n
= 0;
    $array = array ();
    $array[$n++] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';

    $n = 0;
    $array = array ();
    $array[++$n] = 'Hallo wereld!';
    
    echo '<pre>' . print_r ($array, true) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 22:15:00
Quote Anchor link
Perfecte uitleg. Bedankt.
 
Matthias R

Matthias R

18/08/2009 22:54:00
Quote Anchor link
@jan wat gaat dit verschil hebben in de output???
 
- Mark -

- Mark -

18/08/2009 23:01:00
Quote Anchor link
Bij de eerste wordt het $array[0] = 'Hallo wereld!'; en bij de tweede wordt het $array[1] = 'Hallo wereld!';
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Kan je uiteraard zelf even uitproberen natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Array
(
    [0] => Hallo wereld!
)

Array
(
    [1] => Hallo wereld!
)
 
Zero XT

Zero XT

19/08/2009 02:18:00
Quote Anchor link
Hartelijk bedankt Jan Koehoorn. Zoals SanThe al zei; een nette oplossing
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.