Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 13:39:00
Quote Anchor link
Voor een script sla ik 20 gebruikersnamen op in een database m.b.v serialize en unserialize deze informatie haal ik dan weer op door deze in arrays te zetten en zo weer te geven op mijn site.

Nu heb ik 1 en ander gewijzigd en nu is het noodzakelijk dat de userids worden opgeslagen ipv de gebruikersnamen, maar toch wil ik de gebruikersnaam weergeven bij het desbeteffend id van die gebruiker.

Kan iemand mij een simpel opweghelpvoorbeeldje ( nieuw galgje woord ;-) ) laten zien hoe dit te doen. Derest pluis ik zelf wel weer uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:56:35
 
Martijn B

Martijn B

29/07/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Ik snap je vraag niet helemaal. Wil je nu een relatie leggen tussen user_id en gebruikers naam? Dit lijkt mij niet helemaal de bedoeling.
De gangbare manier is om een tabel te maken met gebruikers.

Bijvoorbeeld een tabel "users"
met deze kolommen:

- user_id (auto_increment)
- name
- age
- email
- password

"user_id" kun je dan gebruiken in andere tabellen om een ralatie met een gebruiker aan te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT username FROM tabel WHERE id = ".$user_id." LIMIT 0,1;";
?>
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 17:23:00
Quote Anchor link
meer in de zin van;

Ik sla een 20-tal gebruiker-id's op in de database.

Die haal ik weer op door ze in een array te zetten.

Nu gebruik ik het gebruikersid om een link naar desbetreffend gebruikersprofiel te leggen (dus Bv.profiel.php?userid=1200)


Ik wil dus kort gezegd deze 20 gebruiker-id's welke opgeslagen staat in tabelx ophalen en deze koppelen aan de gebruikersnaam in het tabel users

Wat ik nu zichtbaar heb is;

"<a href='profile.php?lookup=$array[2]'> - $array[2]</a><br>

Nu krijg ik dus ook het gebruikers-id als naam te zien, wat ik wil is dus op de plaats van de tweede $array[2] een gebruikersnaam zichtbaar. omdat dit nummer opgeslagen staat in een apart tabel moet dit nummer dus eerst "opgezocht worden uit het leden tabel..maar hoe ik dit het beste moet aanpakken is me momenteel even een raadsel.

Hopelijk is het nu wat duidelijk>?!
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Kan allemaal met SQL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT
    a.gebruikersnaam AS gebruikersnaam,
    b.id AS id
FROM tabelx a, users b
WHERE a.id = b.id;


Edit:
Maar ik verwacht dat je al een quert hebt om je data op te halen (iets meer dan SELECT * FROM tabel), dus geef je query eens, dan kunnen we verder kijken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 17:48:00
Quote Anchor link
Zo gaat het bij mij dus in zijn werk...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query = "SELECT laatste5 FROM users WHERE user_id='$login_info'";
$res = mysql_query($query) or die("database fout");

while ($uitlezen = mysql_fetch_object($res))
{

$array = unserialize($uitlezen->laatste5);

echo"<a href='profile.php?lookup=$array[0]'>$array[0]</a><br>
<a href='profile.php?lookup=$array[1]'>$array[1]</a><br>
<a href='profile.php?lookup=$array[2]'>$array[2]</a><br>
";

}


edit;
De link naar het profiel is dus goed, Alleen wil ik tussen de <a> </a> een profielnaam weergeven die bijbehorende naam dus d.m.v. de opgeslagen gebruikersid (uit de array) ophaalt uit de tabel users
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alexxx
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:57:00
Quote Anchor link
SELECT
laatste5,
username
FROM
users
WHERE user_id='".$login_info."'

Gewoon username meenomen in de query, verder is het makkelijker om mysql_fetch_assoc te gebruiken.
Ik zal jouw script even ombouwen voor je.
Maar je hebt trouwens je database niet goed opgebouwd, je stopt een array in een veld. Dat zijn dingen die je met SQL gewoon goed kan opvragen.

SELECT titel, datum FROM berichten WHERE auteur = 'Jantje' ORDER BY datum DESC LIMIT 0,5;

Zo krijg je de laatste 5 berichten van Jantje te zien.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 17:59:00
Quote Anchor link
Ik denk dat wat jij wil zo moet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$query
= "
    SELECT
        laatste5,
        username
    FROM users
    WHERE user_id='"
.$login_info."'";
$res = mysql_query($query) or die('database fout:'.mysql_error());

while ($uitlezen = mysql_fetch_assoc($res))
{


$array = unserialize($uitlezen['laatste5']);

echo '    Laatste 5 van: '.$uitlezen['username'].'
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[0].'">'.$array[0].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[1].'">'.$array[1].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[2].'">'.$array[2].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[3].'">'.$array[3].'</a><br>
        <a href="profile.php?lookup='
.$array[4].'">'.$array[4].'</a><br>';

}

?>
 
Alexxx

Alexxx

29/07/2006 18:19:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je me nog niet helemaal goed begrijpt.

Het zit zo. Wanneer een gebruiker (x) een profiel bekijkt van (y), word het id-nummer van gebruiker (x) opgeslagen in de database van gebruiker (y) Zodat gebruiker (y) kan zien wie er op zijn profiel is geweest.

In bovenstaande code werkt dat inderdaad ook prima met het uitlezen van de gebruiker-id's, alleen word er nu een id opgehaald i.p.v de gebruikersnaam. Ik wil dus de opgeslagen id omzetten in een gebruikersnaam, voorheen bij een ander systeem sloeg ik i.p.v het gebruikersid, de naam gelijk op en had ik geen problemen.

Aangezien er 20 gebruikerid's opgeslagen zitten in 1 veld (vandaar gebruik van array's anders zou ik ook 20 velden moeten aanmaken in de database en dat leek me een beetje teveel van het goede) die id's moeten omgezet worden in gebruikersnamen en daar kom ik even niet uit.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="profile.php?lookup='.$array[4].'">Hier moet bijbehoren gebruikersnaam staan van het id opgeslagen in array[4]</a>


Ja ik weet het, het is moeilijk te verwoorden zo...

Misschien dat het nu weer iets duidelijker is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Alexxx
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 19:01:00
Quote Anchor link
Ik snap het nu wel denk ik.
Maar daarvoor moet je of een 2e query maken, of je database omgooien. Ik prefereer het tweede.

Jouw database ziet er nu zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
users
-------
userid    naam    email                laatste5
--------------------------------------------------------
1        Jantje    [email protected]    1,67,2,75,87

Maar dit is stukken handiger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
users
-------
userid    naam    email
-----------------------------------------------
1        Jantje    [email protected]
2        Kees    [email protected]
3        Piet    [email protected]

laatste
--------
user_id    datumtijd
-----------------------------------------------
1        2006-07-28 11:22:15
2        2006-07-29 00:48:15
1        2006-07-29 04:10:15
3        2006-07-29 13:14:15
3        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
1        2006-07-29 13:14:15
2        2006-07-29 13:14:15
3        2006-07-29 13:14:15


Je kan dan zo je gegevens ophalen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
SELECT
    a.naam AS naam,
    b.user_id AS id,
    DATE_FORMAT(b.datumtijd, '%d-%m-%y %H:%i') AS datum
FROM users a, laatste b
WHERE a.user_id = b.user_id
    AND b.user_id = "
.$idvanprofieleigenaar."
ORDER BY b.datumtijd DESC
LIMIT 0,5"
;
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    echo 'Er is een fout opgetreden: '. mysql_error();
}

else
{
    if(mysql_num_rows($res) == 0)
    {

        echo 'Er zijn nog geen bezoekers geweest';
    }

    else
    {
        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo '<a href="profile.php?lookup='.$row['id'].'">'.$row['naam'].'</a>';
        }
    }
}

?>


Als het goed is krijg je nu een lijstje van 5 namen met in de url het id van de personen die het profiel als laatst hebben bezocht.

Als iemand nu op een profiel komt, heb je een simpele INSERT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO laatste (".$aanwezig_lid_id.",NOW())


Edit
Even vergeten dat je geen UBB in codeblokken kan gebruiken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 19:15:00
Quote Anchor link
Ho, ik ben een ding vergeten. In de tabel laats moet uiteraard wel aangegeven worden welke profiel hij bezocht heeft :)

Ik ben even met een voorbeeldje bezig...

Edit
Voorbeeld
Hier heb ik een voorbeeldje gemaakt. Je bent steeds 'ingelogd' met een random gebruiker. Dan wordt de tabel laatste geupdate om het lijstje van de andere profielen correct te maken.
Daarna haal ik de lijst van het op dit moment bezochte profiel (klik op een naam of verander de user_id in de URL om ander profiel te krijgen. (Heb in database maar 3 'leden' staan op dit moment)
Dan worden de linken gemaakt, met desbetreffende ID van de laatste bezoekers.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

29/07/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Is het al gelukt?
 
Alexxx

Alexxx

31/07/2006 10:22:00
Quote Anchor link
Nee nog niet, de server ligt er al nu 2 dagen uit, i.v.m een kapotte hardware dus kan nu nog ff nix beginnen.
 
- -

- -

31/07/2006 10:30:00
Quote Anchor link
je mag wel ff een beetje webruimte+dbase van mij gebruiken???
gratis natuurlijk
 
- -

- -

31/07/2006 10:30:00
Quote Anchor link
pm me dan ff-tjes
 
Alexxx

Alexxx

31/07/2006 11:27:00
Quote Anchor link
Doe geen moeite, de verwachting is dat het vanochtend nog gefixed is...

Toch bedankt.
 
- -

- -

31/07/2006 11:50:00
Quote Anchor link
|\| () T |-| /-\ |\| ><
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.