Array_flip

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:01:00
Quote Anchor link
Hallo ik gebruik de functie array_flip. Alleen zit er een nadeel aan array_flip:
Als ik deze waardes heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
Array
(
    [
veld1] => Tim
    [veld2] => 1
    [veld3] => 1

)
?>

En ik flip dit (heb ik nodig voor het invoegen van de 'VALUES' in mijn database). dan verdwijnt veld2, omdat er maar één '1' kan zijn.
Hoe zou ik zoiets kunnen oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:34:38
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/02/2007 14:06:00
Quote Anchor link
Hoezo zou je array_flip() nodig hebben als het gaat om het uitlezen van een array om waarden in een database te stoppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$array
= array('veld1' => 'Tim', 'veld2' => 1, 'veld3' => 1);

foreach($array as $key => $value)
{

    echo $key.': '.$value.'<br>';
}

?>
 
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:09:00
Quote Anchor link
@Blance, het gaat om het invoegen van gegevens op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$brieftotaal
= "'" .implode("','",$_POST). "'";
$postbodetotaal = implode(",",array_flip($_POST));

$sql="INSERT INTO tabel ($postbodetotaal) VALUES($brieftotaal)";
?>

Ik zie dat het met array_flip helemaal niet kan op de manier die ik wil. Zou het ook op een andere manier kunnen?
 

17/02/2007 14:13:00
Quote Anchor link
Het is heel logisch dat die ene verdwijnt omdat je geen dubbele keys/ids mag hebben. Ik snap ook niet hoe je dit dan wilt gaan oplossen. Je kan b.v. geen array_flip meer gaan gebruiken maar handmatig via foreach en dan een controle uitvoeren en als het bestaat er een _ (o.i.d.) achter gooien maar dan blijf je bezig.
 
Mark D

Mark D

17/02/2007 14:14:00
Quote Anchor link
Je kunt met een for-lus werken die begint op het getal van de grootte van je array en dan steeds 1 eraf. Als je dan alles in een nieuwe array zet in de lus krijg je dezelfde array maar dan omgekeerd.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/02/2007 14:16:00
Quote Anchor link
@Zim: maar sinds wanneer sla jij meerdere gegevens gescheiden door een komma op in 1 veld? Ik krijg het vermoeden dat het datamodel dat je dan gebruikt niet helemaal juist is...

ps. @Mark: dan kun je dus net zo goed een foreach loop gebruiken om je array uit te lezen. En ook dan zal je tegen hetzelfde probleem aanlopen dat je geen dubbele keys in je array mag hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:17:00
Quote Anchor link
Opzich is het op te lossen Maarten, alleen dan moet het gelijk uit de array.
Ik heb een idee ffies kijken of ik eruit kom.

@blance, dat doe ik toch niet? of zie ik dat verkeerd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zim Zim
 
Bo az

Bo az

17/02/2007 14:17:00
Quote Anchor link
Ik liep toevallig van de week tegen het zelfde probleem aan en heb het toen zo opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$aCols = array();
foreach($aRow as $sColName => $sValue){
    $aCols[] = $sColName;
}
echo implode(';',$aCols)."\r\n";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/02/2007 14:19:00
Quote Anchor link
Zim schreef op 17.02.2007 14:17:
@blance, dat doe ik toch niet? of zie ik dat verkeerd?
Oh, ik zit niet op te letten, mijn fout ;)
 
Arend a

Arend a

17/02/2007 14:24:00
Quote Anchor link
PHP maakt op zich geen onderscheid tussen associative arrays:

array (
"a" => "b",
"c" => "d",
"e" => "f"
)

en arrays:

Array("a","b","c","d");

Terwijl het verschil best groot is.

De functies die jij zoekt heten array_values en array_keys.

Ik raad het overigens van harte af om direct de $_POST variabelen in je database te knikkeren.
 
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:25:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo opgelost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$pakketbodetotaal
= '';
$i =0;
foreach($_POST as $pakketbode => $pakket)
{

    if($i == "0")
    {

        $pakketbodetotaal .= $pakketbode;
    }

    else
    {
        $pakketbodetotaal .= ",".$pakketbode;
    }

    $i++;
}

?>
 
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:27:00
Quote Anchor link
@Arend
Waarom zou je het afraden om $_POST gelijk erin te knikkeren? Het zijn toch jou $POST's? Die worden van jou server toch verstuurd? of heb ik dat verkeerd?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/02/2007 14:28:00
Quote Anchor link
Dat kan ook user-input zijn, dus die moet je altijd checken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/02/2007 14:29:00
Quote Anchor link
Dat klopt, maar het is wel input van de gebruiker. Als jij daar verder niets mee doet is jouw script gevoelig voor sql inject. Minimaal hoor je over de input van gebruikers een functie als mysql_real_escape_string() te halen...
 
Zim Zim

Zim Zim

17/02/2007 14:34:00
Quote Anchor link
@Jan Hoe checken?
Ik heb er wel een mysql_real_escape_string() in. En ze kunnen alleen iets invullen door de juiste veldnamen te weten, anders krijgen ze een error. En als ze de juiste veldnamen weten en er waardes invullen, krijg ik gewoon data binnen, en dat wil je toch bij een formulier?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/02/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Minimaal dus door mysql_real_escape_string() te gebruiken. Dat voorkomt al dat queries mislukken of dat er sql injectie plaats kan vinden...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.