array_key_exists

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:09:30
Quote Anchor link
Hallo,

Hoe kan ik het beste controleren of een array meerdere keys bevat?

Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.

Wat is dan de handigste manier? Een foreach loop met array_key_exists? Of is er wellicht een betere manier?
Gewijzigd op 11/02/2013 16:45:20 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 02:15:50
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:22:40
Quote Anchor link
Kan op deze manier (van http://www.w3schools.com/php/func_array_key_exists.asp):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$a
=array("a"=>"Dog","b"=>"Cat");
if (array_key_exists("a",$a))
  {

  echo "Key exists!";
  }

else
  {
  echo "Key does not exist!";
  }

?>


De foreach loop hoeft dus niet...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:26:11
Quote Anchor link
Beste Ramon, ik denk dat je de vraag niet helemaal begrijpt.

Ik wil controleren op MEERDERE keys, en niet op maar 1 key.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/02/2013 16:33:30
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:39:38
Quote Anchor link
Mebus Hackintosh op 11/02/2013 16:33:30:

Hoe gaat mij dat helpen?
 
- Raoul -

- Raoul -

11/02/2013 16:41:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$array
= ['foo', 'bar'];

if (count($array) > 1) {
  echo 'Meer dan 1.';
}


?>


Bedoel je dat?
 
Eddy E

Eddy E

11/02/2013 16:42:53
Quote Anchor link
Kijk eens naar array(), array_keys(), array_intersect().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$array
= array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "banaan");

// lang
$keys = array_keys($array);
$gevonden = array_intersect($array, $zoek);
print_r($gevonden);

// kort
print_r(array_intersect(array_keys($array), $zoek));
?>
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 16:43:32
Quote Anchor link
Oh, inderdaad. Heb eroverheen gelezen.
Was ook op het verkeerde been gezet vanwege fruit en banaan. Ik heb in je voorbeeld voor de keys fruit en planeet gekozen. Denk dat dit beter is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

function array_keys_exist($keys,$array) {
    if (count (array_intersect($keys,array_keys($array))) == count($keys)) {
        return true;
    }

    else
    {
        return false;
    }
}


$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

$keys = array('fruit','planeet');

echo array_keys_exist($keys,$array);   // output 1, true


$keys = array('fruithap','planeet');

echo array_keys_exist($keys,$array);   // output 0, false


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:44:47
Quote Anchor link
Haha, nee dat bedoel ik niet.

Stel we hebben een array:

$array = ['fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan'];

Nu wil ik controleren of de key 'fruit' en 'planeet' aanwezig zijn in de array.

Ik wil dus controleren of MEERDERE keys aanwezig zijn in de array.

(Edit, zie dat ik een foutje heb gemaakt in de openingspost. Excuses.)

Toevoeging op 11/02/2013 16:47:13:

@Ramon, dat is inderdaad het idee...

Alleen hoe jij het nu doet is vrij complex... dan zou ik net zo goed een foreach loop met array_key_exists kunnen doen lijkt me???
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 16:47:30
Quote Anchor link
Ozzie, dat is toch precies wat eddy's code doet?

Edit:
Nee, toch niet, een andere mogelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$array
= array('fruit' => 'banaan', 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');
$zoek = array("fruit", "planeet");

function
array_keys_exists(array $keys, array $search)
{

    return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
}


echo '<pre>';
var_dump(array_keys_exists($zoek, $array));
?>

Gewijzigd op 11/02/2013 16:55:02 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 16:55:54
Quote Anchor link
Nee, die van Eddy doet niet wat ik wil. Die van Ramon wel... maar die is wellicht te complex?

Dan zou ik ook zoiets kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach ($find as $value) {
  if (!array_key_exists($value, $array)) {
    return false;
  }

  return true;
}

?>


Ik zoek de methode die het meest efficiënt is. Stel dat de array 100 waardes bevat, dan vind ik het niet zo lekker om 100 loops te moeten uitvoeren. Wellicht is de oplossing van Ramon dan beter?

Toevoeging op 11/02/2013 16:56:54:

@Wouter: Oh, wacht ff... jij hebt jouw bericht ge-edit zie ik... momentje

Toevoeging op 11/02/2013 16:58:23:

Euh... kun je even uitleggen wat jij precies doet Wouter??

Toevoeging op 11/02/2013 16:59:16:

Zo te zien werkt het :-)))
 
Wouter J

Wouter J

11/02/2013 17:00:48
Quote Anchor link
Quote:
Wellicht is de oplossing van Ramon dan beter?

zoals wel vaker het antwoord is: brenchmarken in jou omgeving

Quote:
Euh... kun je even uitleggen wat jij precies doet Wouter??

Ik neem aan dat je dit bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return count($keys) === count(array_intersect_key($search, array_flip($keys)));
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
count($keys)               het totaal aantal keys dat we zoeken
===
count(                     het totaal aantal keys dat we vinden
    array_intersect_key(   deze retourneerd de items waarbij de keys overeenkomen tussen de 2 arrays
        $search,           de array waarin we zoeken
        array_flip($keys)  deze zet onze array om, zodat de values keys worden
    )
)
Gewijzigd op 11/02/2013 17:13:28 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:04:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
isset( $fruit['banaan'], $fruit['appel'] );
?>

Of het sneller is weet ik niet, zeker niet in het geval van 100 checks (maar je kan met isset dus meerdere tegelijk checken).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:07:28
Quote Anchor link
Klopt Erwin, maar isset geeft false terug op null waardes terwijl de key wel bestaat.

@Wouter, zal ik idd even gaan doen. Thanks.
 
Ramon Bos

Ramon Bos

11/02/2013 17:08:11
Quote Anchor link
@Erwin H:

Zit je alleen met een false return in onderstaand geval:

$array = array('fruit' => NULL, 'voertuig' => 'auto', 'planeet' => 'maan');

De key 'fruit' bestaat in array_key_exists, maar niet in isset()...
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:15:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 17:07:28:
Klopt Erwin, maar isset geeft false terug op null waardes terwijl de key wel bestaat.

Klopt, maar is het dusdanig belangrijk dat je null waardes als bestaand wilt zien? Dat kom ik niet vaak tegen. Null is in feite dat het niet bestaat namelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:16:42
Quote Anchor link
Klopt, maar de int 0 wordt ook als null waarde gezien. Ik wil echt op de key controleren.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:20:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/02/2013 17:16:42:
Klopt, maar de int 0 wordt ook als null waarde gezien. Ik wil echt op de key controleren.

Dat is niet waar voor isset, 0 en false worden gewoon als waarde gezien en leveren true op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$fruit
= array( 'appel' => 0 );
isset( $fruit['appel'] ); //geeft true
?>
Gewijzigd op 11/02/2013 17:20:24 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:24:13
Quote Anchor link
Ah oke, mij mistake dan... maar het gaat me erom of de key wel of niet aanwezig is en niet om wat erin zit. De boolean false levert bijv. wel een false op. Stel ik stel een of andere setting in op false, bijv. caching, dan lijkt het alsof de setting niet bestaat.
 
Erwin H

Erwin H

11/02/2013 17:26:45
Quote Anchor link
Nee, weer incorrect. Boolean false als waarde levert ook true op bij isset. En in jouw geval, als je het over instellingen hebt zou ik dus null (geen waarde, geen instelling) dus als niet bestaand beschouwen....

Doe wat je wil hoor, maar zorg wel dat je je keuzes maakt op echte feiten ;-)

Edit; check wat dit oplevert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$arr
= array( 0 => 0, 1 => false, 2 => '', 3 => array() );
echo ( isset( $arr[0], $arr[1], $arr[2], $arr[3] ) )? 'bestaat': 'bestaat niet';
?>
Gewijzigd op 11/02/2013 17:30:31 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/02/2013 17:30:34
Quote Anchor link
Erwin H op 11/02/2013 17:26:45:
Nee, weer incorrect. Boolean false als waarde levert ook true op bij isset.

Crap... en het is pas maandag :D

Ik ga de isset optie ook meenemen in de benchmark!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.