Authorisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

21/09/2010 21:26:29
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een authorisatiescript. Deze ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?PHP
/* USER LEVELS */

$ulNamen = array(0 => 'Normale gebruiker',
               1 => 'Teameditor',
               2 => 'Nieuwsredacteur',
               4 => 'Contentbeheerder',
               8 => 'Administrator');

define("GEBRUIKER", 0 );
define("TEAMS", 1 );
define("REDACTIE", 2 );
define("CONTENT", 4 );
define("ADMIN", 8);

/* LEVEL AREAS */

define("ADMIN_PANEL", TEAMS + CONTENT + REDACTIE + ADMIN);
define("NEWS", REDACTIE + ADMIN);
define("LINKS", ADMIN);
define("TEAM", TEAMS + ADMIN);
define("PAGE", CONTENT + ADMIN);
define("USER", ADMIN);
define("BANNER", ADMIN);
define("ANNOUNCE", ADMIN);
define("SETTINGS", ADMIN);

// Functie

function isUserAuthorized( $sectionlevel )
{

    // controleer of de sessie gegevens aanwezig zijn
    if( !isset( $_SESSION["USER"]["LEVEL"] ) )
    {

        // de sessie gegevens zijn niet aanwezig
        return false;
    }

 
    // haal het gebruikersniveau op (in integer formaat)
    $userlevel = intval( $_SESSION["USER"]["LEVEL"]  );
 
    // ok, hier gebeurd de werkelijke magic ;-) We gebruiken de bitwise AND operator!
    // controleer of de gebruiker toegang heeft tot de sectie

    return ( $userlevel & $sectionlevel ) > 0 ;
}


// Voorbeeld

if(!isUserAuthorized(NEWS))
{

    header("Location: admin.php");
}

?>


In de database staat dus bij user_level een getal (bijvoorbeeld 8 is admin). Ik zou graag per gebruiker meerdere userlevels toe willen voegen, dus zeg maar 2,4 (is dan content beheren en nieuwsberichten plaatsen). Echter, hoe moet ik dan mijn function opzetten. Ik kreeg het helaas niet voor elkaar.

Ik ging eerst user_levels exploden (zodat je een 2 en een 4 krijgt), maar verder kom ik niet echt.

Ik zit hier vast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
function isUserAuthorized( $sectionlevel )
{

    $levels = array();
    // controleer of de sessie gegevens aanwezig zijn
    if( !isset( $_SESSION["USER"]["LEVEL"] ) )
    {

        // de sessie gegevens zijn niet aanwezig
        return false;
    }

 
    // haal het gebruikersniveau op (in integer formaat)
    $userlevels = explode(",",$_SESSION["USER"]["LEVEL"] );
    foreach($userlevels as $id => $level)
    {

        if(( $level & $sectionlevel ) > 0)
        {

            $levels[$level] = true;
        }

        else
        {
            $levels[$level] = false;
        }
    }

    // ok, hier gebeurd de werkelijke magic ;-) We gebruiken de bitwise AND operator!
    // controleer of de gebruiker toegang heeft tot de sectie

    return $levels[$level];
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2010 21:41:04 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 07:17:56
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 21:34:04
Quote Anchor link
Om te beginnen maak je een fout door meerdere levels in 1 veld te zetten. Dan zit er een fout in je datamodel aangezien je hier een aparte tabel voor hoort te gebruiken zodra je meerdere levels aan 1 gebruiker wilt koppelen.

Verder zou je kunnen overwegen om af te stappen van de manier van authorisatie die je nu gebruikt en dit met behulp van de database te gaan doen. Maak een tabel met rollen voor gebruikers (admin, editor, etc) en geef alle gebruiker 1 of meerdere rollen:

users
----
id
name
etc...

roles
----
id
role

user_role
--------
id
user_id
role_id

In deze opzet kun je in de user_role tabel net zoveel rollen aan de gebruiker koppelen als je wilt. Vervolgens zou je nog een extra tabel kunnen aanmaken waarin je de acties opneemt en 1 waarin je de rechten op een bepaalde actie aan een rol koppelt.

Het grote voordeel van deze opzet is dat je veel flexibeler bent dan de manier die je nu gebruikt. Het wordt heel eenvoudig om 1 bepaald recht toe te kennen aan of te ontnemen van 1 of meerdere rollen. En dat vloeit automatisch door naar alle gebruiker die betreffende rol hebben...
 
Niels K

Niels K

21/09/2010 21:36:57
Quote Anchor link
@Blanche

Voor de koppel tabel 'user_role' is het veld id overbodig dacht ik zo..
 
Roeltje M

Roeltje M

21/09/2010 21:42:09
Quote Anchor link
@ Blance,

Bedankt, zal het meenemen!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 21:45:25
Quote Anchor link
@Niels: in principe zou je ook een PK aan kunnen brengen op de combinatie (user_id, role_id), daar heb je helemaal gelijk in :-)
 
Hipska BE

Hipska BE

21/09/2010 21:45:47
Quote Anchor link
Je zal moeten bitwise controleren of je user dan toegang heeft.

stel een gebruiker die TEAMS+CONTENT is heeft (binair) 0101

Deze gebruiker mag dan in het ADMIN_PANEL (want 1111) maar niet NEWS plaatsen (1010) maar wel TEAM (1001)

Dus van zodra een BIT in de user rechten overeenkomt in de vereiste rechten is hij toegelaten.

Je zal even moeten spelen met de operators.

Een snelle kijk op de manual pagina toont dat je & zult moeten gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$user
= TEAMS+CONTENT;

var_dump(
    (
$user & TEAMS + CONTENT + REDACTIE + ADMIN) == 0, // admin panel levert true
    ($user & REDACTIE + ADMIN) == 0, // news levert false
    ($user & TEAMS + ADMIN) == 0, // team levert true
);
?>


Je zou dus gewoon return ($user & $sectionlevel) == 0; kunnen doen.
Gewijzigd op 21/09/2010 21:54:26 door Hipska BE
 
Pim -

Pim -

21/09/2010 23:28:28
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/09/2010 21:34:04:
Vervolgens zou je nog een extra tabel kunnen aanmaken waarin je de acties opneemt en 1 waarin je de rechten op een bepaalde actie aan een rol koppelt.


Zou ik niet doen. De acties worden slechts door de code, niet door de content bepaald en zo creëer je een onnodige laag.
Gewijzigd op 21/09/2010 23:32:54 door Pim -
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 23:31:19
Quote Anchor link
Truukje, met printf kan je makkelijk binaire waarden weergeven, soms wel even handig als je wilt uitvogelen of je de machten van 2 of de juiste operators nog wel goed hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf('%b', 8 & 3); /* 1011 */ ?>


Let trouwens wel even op met + gebruiken bij bijv. 4 + 6. Je wilt niet optellen, je wilt dat de bits voor 4 en voor 6 allebei aanstaan, en daarvoor gebruik je bitwise-or, oftewel de pipe |.
4 (0100) + 6 (0110) = 10 (1010) (zie, bitje voor 4 staat nu uit!, dus 10 & 4 == false!)
4 (0100) | 6 (0110) = 6 (0110)
Gewijzigd op 21/09/2010 23:31:56 door Jelmer -
 
Hipska BE

Hipska BE

23/09/2010 18:18:22
Quote Anchor link
Ik zie deze persoon nergens 4+6 doen hoor Jelmer.

Zolang hij met waardes van 2^n blijft zit hij safe volgens mij..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.