Backslashes toevoegen aan een string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gino Van Nauw

Gino Van Nauw

04/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Goede middag Iedereen,
Ik dien een string op te bouwen met daarin een aantal backslashes teneinde gebruikers een link te geven naar een bepaalde bestand op een server. Typisch formaat is \\server\foldernaam\bestand.

Ik heb mijn string als volgt opgebouwd

$path2data= "\\" . $server . "\" . $folder . "\" .$bestandsnaam;

De backslashes worden echter niet gegenereerd, vermoedelijk omdat dit eigenlijk het signaal is om een bepaald karakter te escapen.
Weet er iemand hoe ik dit kan oplossen?

Groetjes
Gino
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:55:40
 
Yorick17

yorick17

04/12/2008 14:04:00
Quote Anchor link
zet het tussen'' in plaats van ""
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door yorick17
 
Tamara

Tamara

04/12/2008 14:04:00
Quote Anchor link
voor elke \ een / zetten:

$path2data= "/\/\" . $server . "/\" . $folder . "/\" .$bestandsnaam;
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Haal je $path2date nog ergens doorheen? Anders zouden die backslashes moeten blijven staan.

Laat maar ik zie al wat er fout gaat :) Hij wil die dubbele quotes niet gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
Gino Van Nauw

Gino Van Nauw

04/12/2008 14:10:00
Quote Anchor link
hmm .. heb de enkele quote reeds geprobeerd, maar met hetzelfde resultaat.

Aan : Dennis, de $path2data wordt als een return variabele uit een funktie teruggegeven aan het oproepende programma, verder gebeurt er niets meer mee.
Ik vermoed dat Tamara gelijk heeft, stom om er niet aan te denken dat de forward slash moet gebruikt worden.. Ik test het zodadelijk even uit en laat nog ff wat weten

Bedankt alleszins voor jullie reakties
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

04/12/2008 14:12:00
Quote Anchor link
Je moet gewoon alles dubbel backslashen (heel simpel) :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= "aa";
$b = "cc";
$c = "dd";
$d = "\\\\".$a."\\".$b."\\".$c;
?>
 
Gino Van Nauw

Gino Van Nauw

04/12/2008 14:34:00
Quote Anchor link
bingo, bedankt Dennis, dit werkt....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.