Backup databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »
Peter Kuipers

Peter Kuipers

23/11/2023 20:24:28
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een werkende script voor het maken van een back-up bij de host. Maar ik zou graag willen dat de back-up in een andere directory wordt gezet. Kan iemand mij vertellen wat ik in de script moet toevoegen en waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

// Database configuration
$host = "localhost";
$username = "..............";
$password = "............";
$database_name = "..............";

// Get connection object and set the charset
$conn = mysqli_connect($host, $username, $password, $database_name);
$conn->set_charset("utf8mb4");

// Get All Table Names From the Database
$tables = array();
$sql = "SHOW TABLES";
$result = mysqli_query($conn, $sql);

while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$tables[] = $row[0];
}


$sqlScript = "";
foreach ($tables as $table) {
// Prepare SQLscript for creating table structure
$query = "SHOW CREATE TABLE $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);
$row = mysqli_fetch_row($result);

$sqlScript .= "\n\n" . $row[1] . ";\n\n";

$query = "SELECT * FROM $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);

$columnCount = mysqli_num_fields($result);
// Prepare SQLscript for dumping data for each table
for ($i = 0; $i < $columnCount; $i ++) {
while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$sqlScript .= "INSERT INTO $table VALUES(";
for ($j = 0; $j < $columnCount; $j ++) {
$row[$j] = $row[$j];

if (isset($row[$j])) {
$sqlScript .= '"' . $row[$j] . '"';
}
else {
$sqlScript .= '""';
}

if ($j < ($columnCount - 1)) {
$sqlScript .= ',';
}
}

$sqlScript .= ");\n";
}
}

$sqlScript .= "\n";
}


if(!empty($sqlScript))
{

// Save the SQL script to a backup file
$backup_file_name = $database_name . '_backup_' . date("GisdnY") . '.sql';
$fileHandler = fopen($backup_file_name, 'w+');
$number_of_lines = fwrite($fileHandler, $sqlScript);

// Download the SQL backup file to the browser
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename=' . basename($backup_file_name));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($backup_file_name));
ob_clean();
flush();
readfile($backup_file_name);
exec(' rm ' . $backup_file_name);

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 07:10:42
 
Jan R

Jan R

23/11/2023 21:14:44
Quote Anchor link
op lijn 61 het pad toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2023 21:16:58
Quote Anchor link
Als je toegang tot de shell/command line hebt is mysqldump nog makkelijker.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 11:36:57
Quote Anchor link
Jan R op 23/11/2023 21:14:44:
op lijn 61 het pad toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fileHandler = fopen( '/backup/' $backup_file_name, 'w+');


Bedoelt u zo? Ik ben nog een beginner, dus het is voor mij vaak lezen, kopieeren en plakken.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 12:12:18
Quote Anchor link
Dit maakt geen backup van de database.

Dit maakt een dump van de tabellen in de database.
Al je views, triggers, procedures, events worden niet meegenomen.

Daarnaast: als je je database fatsoenlijk opzet, heb je ook foreign keys gedefineerd:
- Een order bevat een klant_id en een product_id.

Daarmee kun je dus niet de order aanmaken voordat je de klanten en de producten hebt aangemaakt.
Daar is wel een truukje voor met SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0 / 1;

maar wat ik probeer te zeggen: het is meer dan je in eerste instantie zou zeggen.
En daar is door de makers van mysqldump al veel langer over na gedacht.
Probeer dit dus niet zelf, maar gebruik de tools die er voor bedoeld zijn.


--
je houdt trouwens ook geen rekening met tabelnamen die "illegale" tekens bevatten. Bijvoorbeeld "gebruikers tabel" is door de spatie niet toegestaan. Maar wel als je er `` omheen zet.

Voor de kolomnamen omzeil je dat door de korte versie van een insert-query te gebruiken. Er vanuitgaande dat de kolomvolgorde inderdaad gelijk is aan de volgorde die zojuist met CREATE is gemaakt.

Maar nergens DROP je de tabel, dus als die al bestaat, maar verschilt qua opbouw, heb je en probleem bij de insert query.


Toevoeging op 24/11/2023 12:16:21:

Waarom trouwens de moeite om rond regel 60 dit als file weg te schrijven?

Nadat je op regel 75 de inhoud daarvan hebt uitgespuugd, verwijder je de file weer...

(wat trouwens ook met de php-functie unlink() kan.)

Je had op regel 75 ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sqlScript; ?>
kunnen doen.

De filename in de headers kun je laten staan.
Maar dit is geen binary, maar een text / ascii file.

Toevoeging op 24/11/2023 12:17:14:

oh en ook nog bij het opbouwen van je insert-query: vergeet niet je values te escapen, anders gaat je query fout als er een ' in de tekst staat ergens.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 12:39:01
Quote Anchor link
Hallo,

allemaal bedankt voor de reacties. Ik ga mij toch maar eens inlezen hoe ik mysqldump moet gebruiken. Uit jullie reacties te lezen gaat dit het makkelijkst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 12:47:21
Quote Anchor link
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 22:33:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/11/2023 12:47:21:
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.


TS lijkt in elk geval exec( ) te kunnen uitvoeren, dus dat zou al een route kunnen zijn.
Maar mysqldump uitvoeren via ssh of een cronjob als dat kan, is een betere oplossing.

Als die echt je backup wordt, dan doe je dit alleen maar 100% goed.
Een halve backup heb je niets aan.

(en test het ook af en toe. Ik herinner me nog een hosting partij die ooit de backups terug moest zetten omdat alles op de server weg was. Alleen was de laatste bruikbare backup een half jaar oud en na een kleine aanpassing had niemand opgelet of de backups ook werkelijk nog steeds gemaakt werden)
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 12:10:41
Quote Anchor link
Heren,

ik heb net de geproduceerde backupfile .sql uit geprobeerd in phpmyadmin op mijn computer en het is de complete database. Het enige wat ik als foutmelding krijg is:INSERT INTO pma__designer_settings VALUES("dbu5387138","{"relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}");
"MySQL meldt: #1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}")' in regel 1

Als ik de backup maakt via de webpage dan komt er een backupfile in de directory Downloads op mijn computer te staan en eentje op de server in de directory waar het programma in draait, en die wil ik in de directory /backup/ op de server plaatsen.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:11:49 door Peter Kuipers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 12:39:35
Quote Anchor link
Ik vrees voor waar Ivo gisteren waarschuwde. Gebruik liever phpMyAdmin of de mysqldump binairy.

Of misschien is er wel een goed onderhouden class. Kijk eens op Packagist.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:59:47 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 13:05:54
Quote Anchor link
precies.

jouw json bevat een hele hoop "

maar jij zet jouw values tussen diezelfde "

dus hoe moet mysql nu weten welke " in jouw value hoort en wat een einde-string is?

oplossing: gebruik ' ( single quote) en pas even goed nog mysqli escape strng toe

Toevoeging op 25/11/2023 13:07:12:

maar dat lost 1 probleem op en tackelt direct een ' in de tekst. maar mysqldump is beter
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 14:49:40
Quote Anchor link
Oke, ik ga dan toch voor mysqldump.

Iedereen bedankt voor jullie reacties.

Nu heb ik nog een vraag: hoe sluit ik deze topic?
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 15:07:14
Quote Anchor link
je hoeft een topic niet te sluiten. Dat gebeurt alleen bij misbruik, geruzie en dergelijke.

misschien heeft iemand morgen nog een briljante toevoeging
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2023 15:33:32
Quote Anchor link
Morgen? Vandaag al.

Komt tie.

https://www.adminer.org/

1 bestand dat je overal kan neerplempen.
Gewijzigd op 25/11/2023 15:34:04 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 15:53:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.