Beveiligd gedeelte via login-link?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Ward Pauwels

ward Pauwels

20/11/2013 16:23:53
Quote Anchor link
LET OP: DIT IS ENKEL EEN DENKPISTE GEEN ANTWOORD, MOGELIJK ZEER ONVEILIG

Hallo allemaal,

In mijn zoektocht naar een manier waarop onze crew (+-500 personen) zijn/haar gegevens kan updaten en bepaalde info moet doorgeven kwam ik op het volgende idee. Nu had ik graag geweten of dit wel veilig genoeg is en of dat iemand hiervoor een betere oplossing weet?

--Korte schets waarom we dit zo willen doen--
Contactmoment met elke "bezoeker/crew" slechts gedurende 2 welbepaalde maanden/jaar.
Telkens lange periode tussen twee bezoeken van de pagina (na die 2 maanden, 10 maanden geen contactmomenten nodig)
--Probleem stelling--
Veel verloren passwoorden, veel kans op vergeten gebruikersnamen etc…
--Het idee--
Persoonlijke link naar elk crewlid sturen: http://mijnsite.be?crewid=code
!! Uiteraard zou het zo maar al te makkelijk zijn om andere gegevens te kunnen zoeken dan van de persoon zelf. Dus kwam ik op volgend idee:
Genereer de unieke codes per gebruiker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require config.php;//db connection
$result = Mysql_query(SELECT id,geboortedatum,naam FROM tblCrew);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{

    //variabelen meteen omzetten naar salt
    $name=sha1($row['naam']);
    $id = $row[id]; //deze hebben we later nog nodig
    $salt_id = sha1($id);
    $date = sha1($row['geboortedatum']);
    //nieuwe “salt” maken op basis van data, als voorbeeld telkens de eerste 4 tekens
    $seclog = substr($name, 0, 4);
    $seclog .= substr($salt_id, 0,4);
    $seclog .= substr($date, 0,4);
    $update= mysql_query("UPDATE tblCrew SET log_key='".$seclog."' WHERE id='".$id."'");
}

?>

Deze wordt dan gemaild naar de uiteindelijk gebruikers:
“Uw persoonlijke link: http://mijnsite.be?crewid=8cb2274c6412
Deze link zou dan elke 30 dagen vernieuwd worden of op het moment dat zijn/haar gegevens werden aangepast.
Lijkt jullie dit wat of zeggen jullie “NOT DONE!”

Ik hoor het graag.
Groeten
Ward
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 01:18:04
 
Local Dev

Local Dev

20/11/2013 20:00:11
Quote Anchor link
Ik zou het niet zo aanpakken.

Ik zou ieder crewlid een eigen code geven (personeelsnummer of iets dergelijks), dit kunnen ze gebruiken als inlog naam, ze per brief een tijdelijk wachtwoord sturen (waarbij ze alleen wat aan het wachtwoord hebben als ze ook hun personeelsnummer hebben), hiermee kunnen ze eenmalig inloggen, hierbij worden ze bij de eerste keer inloggen gedwongen worden om het wachtwoord te wijzigen, en hun gegevens in te voeren.

Kan hier eventueel bij helpen.
Gewijzigd op 20/11/2013 20:00:45 door Local Dev
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

21/11/2013 09:58:52
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord. Wij hadden vroeger al een gelijkaardig systeempje zoals je zegt. We merkten echter dat ongeveer 99% van de crew het jaar nadien opnieuw opzoek moet naar zijn inlog naam en passwoord.

Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Mijn inziens kan ik dit volledig dichtspijkeren en is de veiligheid van onze bestanden niet ingevaar. Of denk jij eranders over?
 
Michael -

Michael -

21/11/2013 14:50:37
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen:
Houd het e-mailadres aan als inlog naam. Deze zullen ze niet (snel) vergeten.
Genereer een wachtwoord, die ze bij inloggen moeten/kunnen wijzigen.
Maak een wachtwoord-vergeten link die een nieuw wachtwoord naar hun e-mailadres stuurt.

Als ze alleen 1 x per jaar een formulier moeten invullen zou je hier een id voor kunnen aanmaken en deze verwijderen als het formulier is ingevuld. Op het moment dat dit formulier weer moeten worden ingevuld moet je er dan voor zorgen dat er voor iedereen zo'n link met uniek nummer in hun postvak ligt. Dit is dan tegelijkertijd een herinnering.
Zodra deze link toegang geeft tot persoonlijke/privacy gegevens zal ik dit toch afraden.
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

22/11/2013 09:19:55
Quote Anchor link
Michael

Dat lijkt me inderdaad het veiligste. Jammer dat het enkel altijd via een loginscript moet lopen. Uiteraard is dat veilig (mits goede scripting) maar ik vraag me toch af of ik ooit mijn heilig koe ga vinden ;) Wanneer dat gebeurt dan horen jullie het wel.

Bedankt voor de respons, topic closed

Groeten
Ward
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2013 11:53:58
Quote Anchor link
Ja, ik zou ook gewoon kiezen om het e-mail adres als login te kunnen gebruiken.

Er zijn een aantal websites waarbij ik, elke keer, een nieuw paswoord laat genereren, wegens username en/of paswoord vergeten.
Die hebben dan zo'n vreemd beleid van speciale karakters, dat het niet past in mijn lijstje van "te onthouden" gegevens.

Als je de username al niet moet te onthouden, maar enkel een e-mail adres, moet je maar de helft onthouden.
 
Tim Klein

Tim Klein

24/11/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Wat misschien ook een id is is het volgende:
1. gebruiker logt in met e-mail (staat vast in database)
2. gebruiker krijgt een wachtwoord in de mailbox, waar een wachtwoord in staat, b.v. 2 weken geldig.
3. Na 2 weken wordt het wachtwoord automatisch verwijdert uit de database

Groet,
Tim
 
Machiel K

Machiel K

25/11/2013 12:51:48
Quote Anchor link
Ward Pauwels op 21/11/2013 09:58:52:
Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Dit klinkt al beter. Ik zou het dan als volgt doen:
Persoonlijke link > je krijgt een pagina met invulformulier > je kan je gegevens veranderen > er wordt een e-mail naar je verzonden die vraagt om bevestiging ( > je krijgt een mail dat de wijzigingen daadwerkelijk veranderd zijn).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.