Bold bij nieuwscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joop Steur

Joop Steur

25/04/2006 23:51:00
Quote Anchor link
Ik gebruik al een tijdje een nieuwscript en het werkt erg prettig.
Alleen word de titel die gepost word innormale letters en deze wil ik graag in bold hebben.
Maar nou heb ik alles geprobeerd maar kom er maar niet uit.
Misschien weet iemand die het ziet gelijk een simpele oplossen. Het is volgens mij vrij simpel maar ben pas beginneling.

Het gaat dan om de titel. Misschien kan je al zien dat ik al iets geprobeerd/geprust heb :P.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
            echo "<p>Plaats een nieuw bericht</p>";
            
            echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Datum: <input type=\"text\" size=\"10\" maxlength=\"10\" value=\"$cdate\" name=\"datum\"><br>";
            echo "Titel:<br>";
            echo "<input type=\"text\" style=\"bold\" id=\"bold\" size=\"100\" name=\"titel\" value=\"$HTPT_POST_VARS[titel]\"><br>";
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"msg\" rows=\"6\" cols=\"100\">$HTTP_POST_VARS[msg]</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"toevoegen\">";
            echo "</form>";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joop Steur
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:32:18
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/04/2006 23:53:00
Quote Anchor link
Dit je je inputgedeelte, je kan beter bij je output gedeelte gaan zitten. Daar staat dan bijv iets als:

echo $titel;

wat je aanpast naar:

echo '<b>'.$titel.'</b>';
 
Eris -

Eris -

25/04/2006 23:53:00
Quote Anchor link
Je zult met UBB of SWL moeten gaan werken meer info vind er over in de scripts db
 
Bo az

Bo az

25/04/2006 23:59:00
Quote Anchor link
ff een tip:
in je script staat:
$PHP_SELF & $HTTP_POST_VARS

dat is ouderwets en moet zijn:
$_SERVER['PHP_SELF'] & $_POST['value']
 
Kalle P

Kalle P

26/04/2006 00:02:00
Quote Anchor link
Dit is xhtml valid:
echo '<p style="font: bold;">'.$titel;.'</p>';
 
Joop Steur

Joop Steur

26/04/2006 00:03:00
Quote Anchor link
dit is de gehele nieuws post gedeelte

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?if ($HTTP_GET_VARS[show] == "add" || $HTTP_POST_VARS[show] == "add")
    {
        if ($HTTP_POST_VARS["titel"] && $HTTP_POST_VARS["msg"] && $HTTP_POST_VARS["datum"])
        {
            $sql = "INSERT INTO nieuws (id, titel, msg, datum) VALUES ('', '$HTTP_POST_VARS[titel]', '$HTTP_POST_VARS[msg]', '$HTTP_POST_VARS[datum]')";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {
                echo "Het bericht is toegevoegd aan de site.";
            }
            else
            {
                echo "Het bericht is niet toegevoegd aan de site";
            }
        }
        else
        {
            if ($HTTP_POST_VARS["submit"])
                $err = "Enkele velden vergeten.";
                
            if ($HTTP_POST_VARS["datum"])
                $cdate = $HTTP_POST_VARS["datum"];
            else
                $cdate = date("d.m.Y");
            
            echo "<p>Plaats een nieuw bericht</p>";
            
            echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Datum: <input type=\"text\" size=\"10\" maxlength=\"10\" value=\"$cdate\" name=\"datum\"><br>";
            echo "Titel:<br>";
            echo "<input type=\"text\" style=\"bold\" id=\"bold\" size=\"100\" name=\"titel\" value=\"$HTPT_POST_VARS[titel]\"><br>";
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"msg\" rows=\"6\" cols=\"100\">$HTTP_POST_VARS[msg]</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"toevoegen\">";
            echo "</form>";
        }
    }
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/04/2006 00:05:00
Quote Anchor link
Het gaat niet om het post gedeelte, maar het ophaal gedeelte...
 
Joop Steur

Joop Steur

26/04/2006 00:13:00
Quote Anchor link
dan zal je vast deze bedoelen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
    require("database.php");

    $sql = "SELECT id,titel,datum FROM nieuws ORDER BY id DESC LIMIT 0, 8";
    $res = mysql_query($sql);
    
    if (mysql_num_rows($res))
    {

        $i = 1;
        while($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            $row[datum] = substr($row[datum], 0, 5);
            
            if ($i == 8)
                echo "[$row[datum]] <a href=\"nieuws.php?id=$row[id]\" title=\"$row[titel]\" target=\"_top\">$row[titel]</a>";
            else
                echo "[$row[datum]] <a href=\"nieuws.php?id=$row[id]\" title=\"$row[titel]\" target=\"_top\">$row[titel]</a><br>";
                
            $i++;
        }
    }

    else
    {
        echo "<i>Nog geen nieuws berichten</i>";
    }

?>
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

26/04/2006 06:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    require("database.php");

    $sql = "SELECT id,titel,datum FROM nieuws ORDER BY id DESC LIMIT 0, 8";
    $res = mysql_query($sql);
    
    if (mysql_num_rows($res))
    {

        $i = 1;
        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            $row[datum] = substr($row[datum], 0, 5);
            
            if ($i == 8)
                echo '['.$row[datum].']<a href="nieuws.php?id='.$row[id].'" title="'.$row[titel].'" target="_top"><b>'.$row[titel].'</b></a>';
            else
                echo '['.$row[datum].']<a href="nieuws.php?id='.$row[id].'" title="'.$row[titel].'" target="_top"><b>'.$row[titel].'</b></a><br>';
                
            $i++;
        }
    }

    else
    {
        echo '<i>Nog geen nieuws berichten</i>';
    }

?>

Dit moet hem zijn, ik heb gelijk maar fftjes wat andere 'foutjes' er uit gehaald.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.