Broncode beschermen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 16:38:19
Quote Anchor link
Heeft iemand ervaring met het beschermen van broncode en wat daar bij komt kijken? Ik zie pakketten zoals Zend Guard en ionCube, maar hoe werken deze in de praktijk en is de code dan nog wel makkelijk (op afstand) te beheren? Of moet ik eerst lokaal alles encoden om het vervolgens allemaal te kopiëren naar de live server?

Ik weet niet of dit van belang is, maar we draaien MacOS als server met Apache, PHP en MySQL. Geen frameworks of iets dergelijks. Oplossingen mogen zowel betaald als gratis (open source) zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:19:21
 
Reshad F

Reshad F

02/04/2014 16:51:46
Quote Anchor link
Je bedoelt de broncode als in de broncode die je ziet wanneer je rechtermuisknop -> bronpagina ziet?


Stop dan maar met zoeken want een manier om dit te beschermen vind je niet en zal je nooit vinden maar je kan het wel onleesbaar maken door het net als google te doen :) maar dan nog zou je alleen html zien en js
Gewijzigd op 02/04/2014 16:53:46 door Reshad F
 
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 16:54:04
Quote Anchor link
Neen, als zijnde de daadwerkelijke PHP code op de server. We draaien een applicatie op servers die in beheer zijn van onze klanten. We willen de code en daarmee onze product (intellectueel eigendom) beschermen tegen gebruik zonder onze toestemming.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 16:56:48
Quote Anchor link
Dit is niet te encoden, althans.... niet volledig.

Je moet daarom altijd zorgen dat je het origineel in bezit hebt, maar bij dergelijke projecten zullen deze altijd in een GIT/SVN/CVS omgeving staan. Waarna ze bij het deployen door de decoder heen gaan.
Gewijzigd op 02/04/2014 16:57:06 door - Ariën -
 
Veur Heur

Veur Heur

02/04/2014 17:01:41
Quote Anchor link
Kun je dat eens toelichten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 17:05:30
Quote Anchor link
Het gaat erom dat je de originele code gewoon in bezit hebt, want Zend/Iocube is niet zomaar terug te reversen.

Bij grote projecten wordt vaak aan versie-beheer gedaan. Geen verplichting, maar puur een voorbeeld over de workflow van het werken aan een project.
Gewijzigd op 02/04/2014 17:06:11 door - Ariën -
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

02/04/2014 17:48:24
Quote Anchor link
Bedoel je zoiets als dit :
Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2014 17:51:15
Quote Anchor link
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 11:25:49
Quote Anchor link
Ik zou ook voor IonCube gaan, met Zend Guard als goede tweede, omdat ze geen PHP-script versleutelen, maar opcode. Ze verhogen daarmee beide als PHP-accelerator meteen de performance.

Iets schimmigs verbergen in versleutelde opcode is bij beide echter natuurlijk nog steeds mogelijk, dus ik zou me wel twee keer bedenken voordat ik iets uit onbekende bron installeer dat IonCube of Zend Guard gebruikt. (Of je moet het ding in een sandbox plus een firewall verpakken, maar dan verlies je weer performance en blijft mogelijk toch nog een beveiligingslek onontdekt.)

Een alternatief is niet alle PHP-code bij de opdrachtgever parkeren, maar een API gebruiken. Eenvoudig maar herkenbaar praktijkvoorbeeld: je hoeft klanten niet je complete postcodedatabase cadeau te doen; je kunt ook een postcode-API beschikbaar stellen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/11/2020 15:41:23
Quote Anchor link
Nu heb ik zelf noodzaak aan het beschermen van IE (intellectueel eigendom), en vond deze oude thread.
Inmiddels:
- blijft Zend Guard hangen op PHP 5.6
- zit IonCube op versie 10 en kan t/m PHP 7.2
- kan SourceGuardian t/m PHP 7.4

Van wat ik her en der op internet zou de performance van IonCube beter zijn, maar ook Source Guardian belooft versleuteling van bytecode.

Er zijn obscure sites die beloven de versleuteling te kunnen kraken, wat me niet helemaal geruststelt. (https://www.startpage.com/do/dsearch?query=decode+ioncube)

De enige andere optie die ik ken om IE te beschermen als onderdeel van een bedrijfsgeheim is door de code niet prijs te geven aan een klant, bijvoorbeeld door extern te hosten op een server in eigen beheer.

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die hier ervaring mee hebben.
Zijn er tegenwoordig nieuwe inzichten in hoe IE te beschermen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2020 17:02:25
Quote Anchor link
Tegenwoordig is SaaS behoorlijk in, en dan hoef je niet aan zulke bescherming te denken omdat je het zelf voor de klant host.

Maar als je toch zelf het product wilt verkopen aan de klant, die het zelf host dan is IonCube nog steeds de beste oplossing. Ik zie dat ze ook PHP 7.3 en 7.3 ondersteunen, zolang de nieuwe functies van deze versies maar niet gebruikt worden.

Of het veilig is durf ik niet te zeggen. In een ver verleden heb ik ooit eens uit onderzoek een Zend-encoded PHP-applicatie gedecompileerd met wat een dergelijke encoder. Volgens mij werkte dat programma door 'reversed engineering' toe te passen. De stijl van programmeren was ook totaal anders. Een switch() werd uiteindelijk vertaald in een sloot if-else'jes. En geavanceerde array's werden een onleesbare spaghetti-brei. Vanzelfsprekend was er dus ook geen commentaarblok te lezen.

Als je het product in encoded versie aan een klant wilt leveren. Zorg dan voor een goede waterdichte juridische clausule dat het niet toegestana is om de applicatie te reverse-engineren of de source probeert te achterhalen. Je kan eventueel nog een licentiecheck inbouwen die elke dag een seintje geeft, of een controle uitvoeren of de bestanden ongewijzigd zijn (met md5_file() ). In dat laatste geval moet je bij nieuwe versies van de bestanden wel de juiste hash bijhouden.
Gewijzigd op 04/11/2020 17:03:08 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

04/11/2020 18:09:04
Quote Anchor link
- Ariën - op 02/04/2014 17:51:15:
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.


Link werkt niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2020 18:32:17
Quote Anchor link
Jan R op 04/11/2020 18:09:04:
- Ariën - op 02/04/2014 17:51:15:
http://codeit.sg/php_encoder/

Als ik dit zo zie, vraag ik me af of er geen schimmige dingen mee worden 'gecompiled'. Dan zou ik als bedrijf liever voor Zend of IonCube gaan.


Link werkt niet :(

Al weer 6,5 jaar oud.
Gewijzigd op 04/11/2020 18:32:48 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.