C++, php mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eduard

Eduard

17/01/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Ja, ik ben bezig met een projectje, om mijn programma een mail te laten versturen.
Voor andere redenen heb ik WINSOCK niet gebruikt ik wil namelijk dat het online via een php scriptje gaat.
Zou iemand hier in dit forum deze op gebied van php "Noob" willen helpen.
Ik ben namelijk redelijk goed in C++, maar op dit gebied... :$ :)


Bedankt, voor jullie hulp...

Eduard :D
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:40:03
 
Arend a

Arend a

17/01/2007 19:40:00
Quote Anchor link
wat wil je precies met c++ doen dan?

je bent bekend met de php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? mail() ?>
functie?
 
Eduard

Eduard

17/01/2007 19:48:00
Quote Anchor link
We doen het helemaal anders...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// The message
$message = "Line 1\nLine 2\nLine 3";

// In case any of our lines are larger than 70 characters, we should use wordwrap()
$message = wordwrap($message, 70);

// Send
mail('[email protected]', 'My Subject', $message);
?>


Script..
Zou jij daar van $Message een Form Box van kunnen maken waar TEXT in kan.
dankjewel :)

Eduard
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eduard
 
Eduard

Eduard

17/01/2007 20:10:00
Quote Anchor link
Arend, Mijn mail die WERKT..
Nu wil ik het zo doen dat zegmaar mijn C++ programma bepaalde text naar mijn zegmaar zoiets

Ofstream Log;

cout << $Message


snap je het een beetje :p..
Ik wil zegmaar mijn programma een mail laten sturen naar met daarvan de informatie die IN mijn programma staat.
 
Mitch X

Mitch X

17/01/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Dan leg je een connectie naar een mail server en stuur je wat smtp commando's?

Heeft dan verder niets met PHP te maken lijkt me?
 
Eduard

Eduard

17/01/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Mitch, Ik ben nog niet "Zo" gevordert dus ik laat mijn C++ een shellexecute doen naar een browser..
Block dan de input zodat die errors door de user kan voorkomen.
Dan send die de text naar de input box, waardoor die verzonden word.
.. Zou jij voor mij eits willen maken :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// The message
$message = "Line 1\nLine 2\nLine 3";

// In case any of our lines are larger than 70 characters, we should use wordwrap()
$message = wordwrap($message, 70);

// Send
mail('[email protected]', 'My Subject', $message);
?>


Hierbij 1 form maken die de inhoud van $message bepaald.

Dankjewel :),


Eduard
 
Eduard

Eduard

17/01/2007 21:05:00
Quote Anchor link
Hoe laat ik mijn $message de text van de textbox achterhalen ?
dit is het script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="mail.php" method="post">
Text:<textarea name="$message" name="text" cols="50" rows="10"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Send" />
</form>


nu dacht ik met de name dat die het wel automatisch oppakte..

Iemand een idee ?
 
Jorik

Jorik

17/01/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Zoiets lijkt me nog veel handiger (niet erg veilig, checks zul je er zelf overheen moeten jagen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$to
= $_GET['to'];
$from = "Mij <[email protected]>";
$subject = $_GET['subject'];
$body = $_GET['body'];
mail($to,$subject,$body,"From: ".$from);
?>

en dan de mail verzenden met: [email protected]&subject=Hetonderwerp&body=deinhoudvandemail
Geen ideein hoeverre spaties ondersteund worden, het gaat om het idee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.