Captcha, code verkeerd ingevoert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Mvos

mvos

12/12/2007 19:28:00
Quote Anchor link
ik heb een gastenboek en wil daar graag een captcha aan toevoegen maar ik krijg telkens ervoor dat ik de code verkeerd invoer terwijl ik hem toch echt goed invoer. mijn code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php session_start(); ?>
<?php
  $bestand
= "gastenboek.txt";
  $fp = fopen($bestand, "r+");
  $nieuwsberichten = stripslashes(fread($fp, filesize ($bestand)));    //data eruit halen
  fclose($fp);
$nieuwsbericht = explode("+£#~", $nieuwsberichten);
$error = 'Uw heeft de control code niet juist ingevoert';
if($_GET['action'] == 'post') {    //als er op de admin pagina geklikt is
    echo "<div align='center'><font color='#000000' face='arial'>Bericht toevoegen</font></div><br><br>";
    if(isset($_POST['posten'])) {    //als er iets gepost is
       if($_SESSION['security_code'] == $_POST['controlcode'] && empty($error)) {
        $nieuwsartikel = $_POST['naam']."!*&%".date("d-m-Y H:i")."!*&%".$_POST['bericht'];    //wat er ingevoegd moet worden(incl. scheidingstekens)
        if(strlen($nieuwsberichten) > 0){ $oude_nieuwsberichten = "+£#~".$nieuwsberichten; }    //als er meer dan 1 nieuwsbericht is
         $fp = fopen($bestand, "w");    
          fputs($fp, $nieuwsartikel.$oude_nieuwsberichten);    //weer invoegen met artikel en oude nieusberichen
          fclose($fp);
       }

       else{
       //hier als de control code niet goed is
       echo"Uw heeft de control code niet juist ingevoert";
       }

?>

en van de pagina die de captcha genereerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
//Altijd eerst een session start.
session_start();
//de image/jpeg kan je ook verandere naar image/gif en image/png
header ("Content-type: image/jpeg");
//random getal maken.
$randomnr = rand(100000,999999);

//het plaatje opslaan als $_SESSION['security_code']
$_SESSION['security_code']=$randomnr;

//het plaatje waar het getal in moet komen.
$imagepath = "code_plaatje.jpg";

//het lettertyppe
// Set the enviroment variable for GD

putenv('GDFONTPATH=' . realpath('.'));
$font = "arial.ttf";

//het plaatje maken, ook handig om te doen :D
$im = imagecreatefromjpeg($imagepath);
$tc = imagecolorallocate($im, 10, 0 ,0);
//de getallen 15 0 1 17 zijn de x en de y as of te wel de positie waar het getal komt in het plaatje
imagettftext ($im, 15, 0, 1, 17, $tc, $font, $randomnr);
imagejpeg($im,'',100);  
?>

wat doe ik verkeerd?
Edit:

laat maar, ik heb het al:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mvos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:14:44
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/12/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Uhm, je defineerd $error of weet ik wat en gaat daarna kijken of hij leeg is. Dan kan ik ook die fout krijgen.
 
Mvos

mvos

12/12/2007 21:21:00
Quote Anchor link
dat was de fot niet ik was in de regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SESSION['security_code'] == $_POST['controlcode'] && empty($error)) {

vergeten een uitroepteken voor voor empty te zetten:)
 
Wouter K

Wouter K

12/12/2007 21:22:00
Quote Anchor link
ok, peace
 
Henk

Henk

12/12/2007 21:25:00
Quote Anchor link
gewoon je eigen fout gevonden? :-P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.