CBR Rijscholen informatie verkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 21:59:28
Quote Anchor link
Ik ben al tijd op zoek naar een API voor het verkrijgen van informatie wat betreft rijscholen waaronder de slagingspercentages en overige informatie.
Weet iemand toevallig een API hiervoor, ben wel bij de Open Data van CBR gekomen alleen weet echter niet wat ik daarmee moet.

Ik hoop dat iemand mij verder wil helpen hiermee..
Gewijzigd op 01/12/2017 22:01:29 door Raymond Flaar
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:01:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 22:21:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel gekeken naar de open data van het CBR maar hier is niet echt een API voor volgens mij. Wat ik wel gevonden heb zijn CSV bestanden. Deze kunnen met PHP ingelezen worden en desgewenst in een (mysql) database weggeschreven worden waarna je er met SQL relevante informatie uit kunt filteren.

Het beste kun je eens een CSV bestand downloaden en openen in Excel en vervolgens bekijken of hier de informatie in staat waarnaar je op zoek bent. Als dat inderdaad zo is zou je periodiek met behulp van PHP dit bestand kunnen inlezen.

Met php's fgetcsv kun je regel voor regel uit een csv bestand omzetten in een array.
 
Raymond Flaar

Raymond Flaar

01/12/2017 23:14:46
Quote Anchor link
Bedankt, ik wist al van het bestaan van de CSV files vroeg me al af of dat het geen was wat ik zocht.
Met fgetcsv kun ik deze wel in de database inserten.
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?
Want ik wil een submit maken, waar de gebruikers de rijscholen op een rij verkrijgen bv als ze "Amsterdam" intoesten dat ze de rijscholen in Amsterdam verkrijgen met de slagingspercentage, en overige gegevens etc.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/12/2017 23:44:51
Quote Anchor link
Raymond Flaar op 01/12/2017 23:14:46:
Heb je enig idee hoe ik dit geautomatiseerd kan maken zodat dit zelf elke keer als er een nieuwe CSV file komt dit automatisch update ?


Dat wordt een leuke uitdaging. Gelukkig zit er wel enigszins een vast patroon in de bestanden.

Je zou een cronjob kunnen maken die regelmatig deze rss uitleest. Het veld pubDate is in PHP om te zetten naar een DateTime object en biedt dus een methode om te zien of er een nieuw nieuwsbericht bijgekomen is. Dan kan je de titel scannen op "Diploma's" of "Examens" (Not sure welke jij wilt hebben). Indien dit keyword in de titel aanwezig is kun je de link volgen in het link veld. Hier zul je de HTML dan nog moeten scannen om de download link te vinden...

Omdat er ongetwijfeld wat onzekerheden in zitten zou ik een verslag genereren door de code en naar mijzelf laten mailen. Dan zou je in je mail kunnen lezen wat het laatste nieuws was en of er een bestand geimporteerd is.

Toevoeging op 02/12/2017 11:48:21:

Nou omdat ik het wel leuk vond om te doen heb ik hier een opzetje voor je. Garantie tot aan de deur :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/*
 * Functie om CSV bestanden uit te lezen
 */

function parseCSV($filename)
{

    $row = 1;
    if (($handle = fopen($filename, 'r')) !== FALSE) {
        while (($data = fgetcsv($handle, 0, ';')) !== FALSE) {
            // echo de array. Ga dit aanpassen en opslaan in je database.
            echo '<pre>' . print_r($data, true ) . '<\pre>'; // even laten zien wat we nu hebben!
        }
        fclose($handle);
    }
}


/*
 * Deze functie tracht om van de gegeven url een download link te maken.
 *
 * van:  Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
 * naar: https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_01102016_tm_30092017.csv
 */

function guessCBRDownloadLink($url)
{

    $maanden = array('januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december');
    
    // verkrijg de query string uit de url. Bijvoorbeeld id=1494&utm_source=rss&utm_medium=link&utm_campaign=Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017
    parse_str(parse_url($url, PHP_URL_QUERY), $result);
    
    // explode de variabele "Opleiderresultaten-1-oktober-2016-t/m-30-september-2017" op de "-" tekens
    $words = explode('-', $result['utm_campaign']);
    
    // zet nederlandse maanden om naar een getal. Bijvoorbeeld 'oktober' wordt 10.
    $m1 = array_search($words[2], $maanden) + 1;
    $m2 = array_search($words[6], $maanden) + 1;
    
    // maak van de datums een DateTime object
    $date1 = new DateTime($words[1] . '-' . $m1 . '-' . $words[3]);
    $date2 = new DateTime($words[5] . '-' . $m2 . '-' . $words[7]);
    
    // gebruik de DateTime objects om de download link te genereren
    return 'https://www.cbr.nl/download/opleiderresultaten_' . $date1->format('dmY') . '_tm_' . $date2->format('dmY') . '.csv';
}


/*
 * Begin met het inlezen van de RSS
 */

$xmlString= file_get_contents('https://www.cbr.nl/downloadrss.pp?accountgroupid=1&categoryids=35');

if(FALSE === $xmlString) {
    throw new Exception('RSS feed kon niet gelezen worden.');
}


/*
 * zet de inhoud van de RSS om in een XML object
 */

$xml = new SimpleXMLElement($xmlString);

/*
 * Doorloop alle nieuwsberichten in de RSS
 */

foreach($xml->channel->item as $item) {
    // pik de titels er tussen uit met het woord Opleiderresultaten.
    if(FALSE !== strpos($item->title, 'Opleiderresultaten')) {
        // sleutel de download link in elkaar voor het CSV bestand.
        $csvFilename = guessCBRDownloadLink($item->link);
        // Verwerk het CSV bestand
        parseCSV($csvFilename);
        // Nu dat we de nieuwste Opleiderresultaten verwerkt hebben zijn we niet meer benieuwd naar de oudere versies
        break;
    }
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 16:18:03
Quote Anchor link
Misschien aardige tip in verband met onzekerheid met betrekking tot hetgeen in de CSV aangeleverd wordt... Één en ander wegschrijven in MongoDB als document wegschrijven in een collection. Vervolgens kun je er achteraf wat checks op los laten. Het voordeel van MongoDB is dat in de collection zeer gevarieerde reeksen straffeloos kunnen worden weggeschreven. Je hoeft dus niet eerst velden te definiëren zoals in een mySQL database.
 
Aad B

Aad B

03/12/2017 12:34:53
Quote Anchor link
Het zijn gewone gestructureerde CSV bestanden die moeiteloos in een MySQL tabel passen. Daaruit kan je dan opvragingen doen. Het is even zoeken of CBR de structuur en naamgeving van de bestanden (url's) gestandaardiseerd heeft maar dan kan je met cron en als je OS toegang hebt met commandline script MySQL laden en zonodig een foutmelding emailen naar jezelf. Ik doe dat zelf met specifieke vaarweg informatie van Rijkswaterstaat en hieronder een voorbeeld script (linux commandline)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
#!/bin/bash
DATE=`date +%d%m%Y`
URL='https://www.vaarweginformatie.nl/fdd/main/wicket/resource/org.apache.wicket.Application/downloadCsv?layoutId=44688553&berichtType=FTM&from='
URL=$URL"$DATE"
/usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "delete from vaarweginfo" vaarweginfo
# declare an array called array and define vales
array=( '409364' '409365' '561452' '561979' '562194' '562112' '562203' '562096' '562193' '562238' '562239' )
# wget alle gebieden uit de array.
# wget is geparameteriseerd via .wgetrc in de home directory van de user.
# /home/user/.wgetrc
# header = User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/537.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/23.0.1271.97 Safari/537.11
# header = Referer: http://www.vaarweginformatie.nl/
# header = accept-Encoding: compress, gzip
# header = Accept-Language: nl
# output_document = info.csv
# check_certificate = off
for gebied_rec in "${array[@]}"
  do
    echo '&gebied='$gebied_rec
    REGIO='&gebied='$gebied_rec
    wget $URL"$REGIO"
    /usr/bin/mysql -uuser -pwachtwoord  -e "source /home/aad/import.sql" vaarweginfo
    mv /home/aad/info.csv /home/aad/$gebied_rec.csv
  done
[/script]
Gewijzigd op 03/12/2017 12:48:32 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.