Centos rechten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 16:08:29
Quote Anchor link
Hey FOlks,

Ik heb mijn pc verrijkt met Centos 7.

Webserver is nu veel sneller als onder windows en dat maakt het ontwikkelen van PHP applicaties weer aangenamer :-)

Ik zit met een rechten probleempje:

Dit is de situatie:
Apache: gebruiker apache, groep apache
Frank: gebruiker frank, groep frank --> Hiermee ben ik normaliter ingelogd.

Alles werkt goed totdat ik als gebruiker frank via de command-prompt opdracht geef om de symfony cache leeg te maken.

De opdracht die ik opgeef:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
# app/console cache:clear

De foutmelding die ik krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
[RuntimeException]                                                      
  Unable to write in the "/var/www/projects/symfony/app/cache/dev" directory


vanuit de map cache: ls -l levert op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
drwxr-xr-x 7 apache apache 4096 17 nov 15:52 dev


Goed ik ben frank en dus geen eigenaar van de dev directory. Lijkt me duidelijk.

Maar wat is de handigste en gebruikelijkste oplossing voor dit probleem?

Hoe Werkt dit op de servers van de providers?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:28:03
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 18:49:17
Quote Anchor link
Zelf zou ik dit via sudo doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 19:17:15
Quote Anchor link
Sudo werkt inderdaad Willem maar het is nog geen bevredigend antwoord.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 21:19:28
Quote Anchor link
Als je gebruik maakt van virtual hosts, dan kun je in Apache 2.4 met de directive VHostUser bepalen onder welk userid de betreffende virtuele host draait. Dat is wellicht een oplossing die nog net iets sjieker is dan sudo.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 21:37:42
Quote Anchor link
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:39:20
Quote Anchor link
Quote:
sudo groupadd symfonydevloper
sudo useradd symfonysite
# add Frank to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper frank
# add apache to symfonydevloper group
sudo usermod -a -G symfonydevloper apache

chown -R symfonysite:symfonydevloper /var/www/projects/symfony/
chmod -R g+rwx /var/www/projects/symfony/
chmod -R o-rwx /var/www/projects/symfony/

als je new files gaat ftp uploaden dan doe dit
sudo usermod -g symfonydevloper frank
sudo usermod -a -G frank frank

vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.


Gewijzigd op 17/11/2014 22:41:26 door Simo Mr
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:41:24
Quote Anchor link
- SanThe - op 17/11/2014 21:37:42:
Ik draai thuis Apache onder mijn username/group.
Dan kan ik als user gewoon alles doen wat Apache ook mag.

Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt. ;-) Dat is trouwens ook het nadeel van de VHostUser-setting. Je moet er dus voor zorgen dat je onder je eigen account minimale rechten hebt.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:45:30 door Willem vp
 
Simo Mr

Simo Mr

17/11/2014 22:48:34
Quote Anchor link
het beter om een user en group te maken voor je sites.

apache hoort bij die group en jij ook.

dus new gebruikers kunnen niks doen op je site. zij hebben geen schrijf/lezen recht.

Parallels Plesk gebruiken dit systeem voor het administratie van domeinen ;-), en het is wel veilig.
 
Willem vp

Willem vp

17/11/2014 22:49:57
Quote Anchor link
> vergeet de chmod -R g+rwx for de new uploaded files niet.

Je kan ook een "chmod g+s op /var/www/projects/symfony/" doen vóórdat je daar alle bestanden naartoe kopieert (heb je al een directorystructuur dan kun je dat met "find /var/www/projects/symfony/ -type d -exec chmod g+s {} \;" alsnog regelen).

Door het s-bitje op de directory zullen alle bestanden die je aanmaakt automatisch de group van de betreffende directory erven.
Gewijzigd op 17/11/2014 22:51:00 door Willem vp
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 22:51:19
Quote Anchor link
Willem vp op 17/11/2014 22:41:24:
Dat heeft als nadeel dat Apache ook alles mag wat jij mag. Is niet echt handig als je server wordt gehackt.


Thuis, geen enkele ingaande toegang van buitenaf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/11/2014 23:00:46
Quote Anchor link
SanThe, Die van jou klinkt logisch en makkelijk. Neem aan dat de group niet wheel is?

Ik vroeg mezelf voornamelijk af hoe het dan gedaan wordt bij een shared server, dat antwoord ligt dan waarschijnlijk in de tweede post van Willem: VHostUser's.

Hierbij wordt dan eigenlijk ook de oplossing van SanThe gebruikt? uiteraard zijn het dan geen sudoers..
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2014 23:13:32
Quote Anchor link
Apache draait onder user/group => santhe/santhe.
Gewijzigd op 17/11/2014 23:14:06 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2014 00:28:49
Quote Anchor link
Dank je SanThe, het lijkt goed te gaan. Simo en Willem jullie eveneens hartelijk dank!
Gewijzigd op 18/11/2014 10:29:22 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.